Olycksmeddelande

 • Kontrolluppdrag

  16.921:38

  Anmälaren hade observerat som hen trodde var olja invid stadsbron i norrfjärden i Kristinestad. Räddningsverkets enheter åkte till platsen och kunde efter kontroll konstatera att det inte var frågan om olja utan gyttja som rörde sig på vattenytan eftersom på stället har varit väldigt lågt vattenstånd.

  Läs mera

 • Rakennuspalo, Vöyri

  15.900:22

  Henkilö oli havainnut, että pihamaalla palaa leikkuupuimuri. Palava puimuri oli rakennusten välissä noin kaksi metriä lähimmästä rakennuksesta. Pelastuslaitoksen tullessa paikalle puimuri paloi liekillä. Palokunta sai palon nopeasti sammumaan eikä palo ehtinyt levitä läheisiin rakennuksiin. Palon syttymissyystä selvitetään. Onnettomuudessa ei tullut henkilövahinkoja.

  Läs mera

 • Liikenneonnettomuus/ vesipelastustehtävä

  12.914:40

  Saatiin ohikulkijalta tieto, että auto näkyy joen pohjassa. Ei varmaa tietoa milloin oli sinne joutunut. Varmistettiin sukeltamalla auton sisätilat ja pintapelastamalla haravoitiin jokea alavirtaan. Samanaikaisesti saatiin poliisilta varmistus, että auton omistaja tavoitettu. Auto oli ajanut jokeen jo lauantaina ja muita ei ollut ollut kyydissä. Valmisteltiin lisäksi auton vinssausta joesta kiinnittämällä köydet valmiiksi ja omistaja tilaa yksityisen urakoitsijan vinssaamaan auton pois joesta.

  Läs mera

 • Hirvikolari

  6.915:04

  Henkilöauto törmannyt vauhdilla hirveen. Ei henkilövahinkoja, mutta auto romuttui pahasti. Hirvi kuoli onnettomuuden seurauksena. Pelastuslaitos paikanpäällä ohjaamassa liikennettä.

  Läs mera

 • Trafikolycka, riksväg 8, Kristinestad

  4.914:33

  Trafikolycka mellan personbil och långtradare på Björneborgsvägen i Kristinestad. Räddningsverket är på plats. I olyckan har uppstått personskador. Vägen är avstängd tillsvidare och trafikdirigering utförs på platsen av räddningsenheter och polis. En omfartsväg runt olycksplatsen är upprättad via Sideby via vägarna 6600 och 6601.

  Läs mera

 • Vaarallisen aineen onnettomuus

  4.901:54

  Ohikulkija soitti 112:een lauantai-iltana 23.30 aikaan, että UPC:n rakennuksesta tulee savua tms. Kohteessa selvisi, että ilmaan pääsi teknisen vian vuoksi runsaahkosti nestekaasuhöyryä. Pelastuslaitos hankki paikalle UPC:n työntekijän ja sai näin vuodon loppumaan. Pelastuslaitos katkaisi Pohjolankadun liikenteen vajaaksi tunniksi. Tilanne on nyt ohi.

  Läs mera

 • Olycka som förorsakats av farliga ämnen, Vasa

  4.901:43

  Ohikulkija soitti 112:een lauantai-iltana 23.30 aikaan, että UPC:n rakennuksesta tulee savua tms. Kohteessa selvisi, että ilmaan pääsi teknisen vian vuoksi runsaahkosti nestekaasuhöyryä. Pelastuslaitos hankki paikalle UPC:n työntekijän ja sai näin vuodon loppumaan. Pelastuslaitos katkaisi Pohjolankadun liikenteen vajaaksi tunniksi. Tilanne on nyt ohi.

  Läs mera

 • Vaarallisen aineen onnettomuus

  4.901:41
 • Byggnadsbrand, Vörå

  3.914:14

  Brand i större spannmålstork, räddningsverket på plats. Branden är begränsad till silon i spannmålstorken och räddningsenheterna tömmer nu som bäst torken på innehåll i samarbete med ägaren. Räddningsverksamheten förväntas pågå till 17:00

  Läs mera

 • Byggnadsbrand Österö

  2.923:42

  Villa har brunnit på Österö, Vörå under kvällen. Ca 30m2 villa och bastu har brunnit ner till grunden, räddningsverket är på plats och har lyckats begränsa branden till byggnaderna och förhindrat spridning till en förrådsbyggnad och i terrängen. På plats i byggnaden då branden bröt ut var två personer som lyckades ta sig ut, inga personskador. Räddningsverksamheten bedöms pågå till kl 03:00

  Läs mera

 • Huvilakauden päättäjäiset/Villaavslutning

  28.811:17

  Tiedot huvilakauden päättäjäisten hälytyksistä. Information gällande alarm under villaavslutning.

  Läs mera

 • Rakennuspalo

  10.801:16

  Omakotitalon tulipalo, rakennus täyden palon vaiheessa. Sammutustyöt käynnissä. Tässä vaiheessa ei henkilövahinkoja. Asukkaat päässeet omatoimisesti ulos rakennuksesta.

  Läs mera

 • Liikenneonnettomuus, Mustasaari

  5.715:21

  Henkilöauto oli ajautunut kyljelleen ojaan pienellä nopeudella. Kuljettaja ei päässyt omin avuin ulos autosta. Pelastuslaitos avusti kuljettajan ajoneuvosta ulos. Pelastuslaitoksella ei muuta tiedotettavaa tapahtumasta.

  Läs mera

 • Rakennuspalo, Vaasa

  2.718:28

  Kaasukäyttöinen henkilöauto oli ollut käynnissä pihamaalla. Auton etukulmasta oli alkanut nousta savua ja hetken kuluttua auto oli ollut liekeissä. Auto oli muutaman metrin päässä ulkorakennuksesta ja tuli pääsi leviämään myös noin 100m²:n ulkorakennukseen. Ulkorakennus paloi korjauskelvottokaksi. Tällä hetkellä käynnissä jälkisammutus. Myös pihamaalla ollut toinen auto kärsi kuumuden aiheuttamia vaurioita. Palosta ei aiheutunut vaaraa ihmisille.

  Läs mera

 • Rakennuspalo, Vöyri

  1.700:56

  Ohikulkija oli tehnyt hätäkeskukseen ilmoituksen rakennuksesta, josta nousee savua. Ensimmäisen pelastusyksikön tullessa kohteeseen rakennus oli täydenpalon vaiheessa. Palava rakennus on noin 300m² lämpökeskus. Polttoainevarasto jossa ollut haketta on tuhoutunut kokonaan. Lisäksi palo on levinnyt kattilaosaston kattorakenteisiin. Sammutustyöt käynnissä. Palon syttymissyystä ei ole tällä hetkellä tietoa.

  Läs mera

 • Skogsbrand i Vörå

  27.619:01

  Skogsbrand i Vörå, släckningsarbetet pågår. Branden är begränsat. Brandområdets storlek är cirka 10 hektar.

  Läs mera

 • Byggnadsbrand Petsmo, Korsholm

  26.615:22

  Bastubyggnad brunnit, inga personer på plats således inga personskador. Branden spred sig även till intilliggande terräng på ett område på ca 300 m2 innan första räddningsenhet hann till platsen.

  Läs mera

 • Byggnadsbrand Pedersöre

  14.609:07

  Brand i pannrum i egnahemshus. Brandkåren släckte och utförde rökventilering

  Läs mera

 • Maastopalo, Vöyri

  12.613:28

  Maastossa liikkunut henkilö oli havainnut metsässä maaston palavan ja soitti 112. Pelastuslaitoksen tullessa paikalle paloalue oli noin 0,2 hehtaaria. Paloalue on rajattu ja palo sammutettu. Tällä hetkellä käynnissä ja jälkisammutus. Palon syttymissyy ei ole selvillä. Palon syttymissyynä on mahdollisesti maastoon heitetty savuke.

  Läs mera

 • Röklukt i ett småhus, Närpiö

  9.619:06

  Rök upptäcktes på första våningen i tvåvåningsvillan. De boende i byggnaden lämnade och ringde nödnumret 112. Räddningsverket inspekterade byggnaden med värmekamera och ventilerade ut lokalerna. Orsaken till röklukten hittades inte trots en noggrann sökning.

  Läs mera

 • Vaarallisen aineen onnettomuus, Vaasa

  25.514:00

  Kiinteistön maalämpöjärjestelmästä pääsi noin 200 litraa maalämpönestettä rakennuksen sisälle. Maalämpöneste on 28% Etanolia. Onnettomuus tapahtui, kun maalämpöjärjestelmässä oli paine nousut liian suureksi ja neste tuli järjestelmästä ulos varoventtiilin kautta. Pelastuslaitos on kerännyt vuotaneen nesteen imeytysaineeseen. Onnettomuudesta ei ollut vaaraa ihmisille eikä ympäristölle.

  Läs mera

 • Rakennuspalo keskisuuri, Vaasa

  25.512:12

  Ohikulkija oli tehnyt ilmoituksen lastauslaiturilla palavista kuormalavoista. Pelastuslaitoksen tullessa kohteeseen kiinteistön sprinklerijärjestelmä oli rajoittanut paloa tehokkaasti. Pelastuslaitokselle jäi tehtäväksi palon sammuttaminen ja tarkistaa, ettei palo ollut levinnyt rakenteisiin. Palossa tuhoutui kymmenkunta kuormalavaa. Lisäksi sähköjohdotukset sekä kattorakenne saivat vaurioita kuumuudesta. Palon syttymissyystä ei ole tietoa.

  Läs mera

 • Markbrand

  23.519:05

  Markbrand på åker, brandområdet 30x10m. Räddningsverket begränsade och släckte branden. Brandorsaken inte känd.

  Läs mera

 • Trafikolycka på 8-väg i Närpes

  22.516:07

  Bilen krockade med ett rådjur. Föraren av personbilen skadades inte i situationen, bilen fick lindriga skador.

  Läs mera

 • Maastopalo, Mustasaari

  19.513:25

  Tynnyrissä oli poltettu puu- ja paperijätettä. Ilmeisesti tuulenpuuska oli lennättänyt palavan paperin kuivaan kaislikkoon sillä seurauksella, että kaislikossa syttyi voimakas palo. Palo eteni nopeasti ja uhkasi myös läheistä mökkiä. Pelastuslaitoksen tullessa kohteeseen kaislikkoa oli palanut vajaa puoli hehtaaria. Pelastuslaitos sai rajattua palon nopeasti. Palo on sammutettu ja tällä hetkellä on käynnissä jälkisammutus.

  Läs mera

+