Olycksmeddelande

 • Byggnadsbrand Pedersöre

  14.609:07

  Brand i pannrum i egnahemshus. Brandkåren släckte och utförde rökventilering

  Läs mera

 • Maastopalo, Vöyri

  12.613:28

  Maastossa liikkunut henkilö oli havainnut metsässä maaston palavan ja soitti 112. Pelastuslaitoksen tullessa paikalle paloalue oli noin 0,2 hehtaaria. Paloalue on rajattu ja palo sammutettu. Tällä hetkellä käynnissä ja jälkisammutus. Palon syttymissyy ei ole selvillä. Palon syttymissyynä on mahdollisesti maastoon heitetty savuke.

  Läs mera

 • Röklukt i ett småhus, Närpiö

  9.619:06

  Rök upptäcktes på första våningen i tvåvåningsvillan. De boende i byggnaden lämnade och ringde nödnumret 112. Räddningsverket inspekterade byggnaden med värmekamera och ventilerade ut lokalerna. Orsaken till röklukten hittades inte trots en noggrann sökning.

  Läs mera

 • Vaarallisen aineen onnettomuus, Vaasa

  25.514:00

  Kiinteistön maalämpöjärjestelmästä pääsi noin 200 litraa maalämpönestettä rakennuksen sisälle. Maalämpöneste on 28% Etanolia. Onnettomuus tapahtui, kun maalämpöjärjestelmässä oli paine nousut liian suureksi ja neste tuli järjestelmästä ulos varoventtiilin kautta. Pelastuslaitos on kerännyt vuotaneen nesteen imeytysaineeseen. Onnettomuudesta ei ollut vaaraa ihmisille eikä ympäristölle.

  Läs mera

 • Rakennuspalo keskisuuri, Vaasa

  25.512:12

  Ohikulkija oli tehnyt ilmoituksen lastauslaiturilla palavista kuormalavoista. Pelastuslaitoksen tullessa kohteeseen kiinteistön sprinklerijärjestelmä oli rajoittanut paloa tehokkaasti. Pelastuslaitokselle jäi tehtäväksi palon sammuttaminen ja tarkistaa, ettei palo ollut levinnyt rakenteisiin. Palossa tuhoutui kymmenkunta kuormalavaa. Lisäksi sähköjohdotukset sekä kattorakenne saivat vaurioita kuumuudesta. Palon syttymissyystä ei ole tietoa.

  Läs mera

 • Markbrand

  23.519:05

  Markbrand på åker, brandområdet 30x10m. Räddningsverket begränsade och släckte branden. Brandorsaken inte känd.

  Läs mera

 • Trafikolycka på 8-väg i Närpes

  22.516:07

  Bilen krockade med ett rådjur. Föraren av personbilen skadades inte i situationen, bilen fick lindriga skador.

  Läs mera

 • Maastopalo, Mustasaari

  19.513:25

  Tynnyrissä oli poltettu puu- ja paperijätettä. Ilmeisesti tuulenpuuska oli lennättänyt palavan paperin kuivaan kaislikkoon sillä seurauksella, että kaislikossa syttyi voimakas palo. Palo eteni nopeasti ja uhkasi myös läheistä mökkiä. Pelastuslaitoksen tullessa kohteeseen kaislikkoa oli palanut vajaa puoli hehtaaria. Pelastuslaitos sai rajattua palon nopeasti. Palo on sammutettu ja tällä hetkellä on käynnissä jälkisammutus.

  Läs mera

 • Liikenneonnettomuus, Mustasaari

  7.514:18

  Henkilöauto oli ollut kääntymässä valtatie 8:lta Koivulahden keskustaan menevälle tielle. Kääntyvän auton takana ajanut oli jostain syystä ajautunut vastaantulevien kaistalle, sillä seurauksella, että pohjoisen suunnasta tullut auto oli törmännyt siihen. Kaksi onnettomuuteen osallistunutta autoa romuttui pahoin. Pelastuslaitos joutui irrottamaan yhden henkilön ajoneuvosta. Kaikki onnettomuuteen osallistuneet kuljetettiin Vaasan keskussairaalaan.

  Läs mera

 • Maastopalo, Vöyri

  2.517:35

  Ohikulkija oli havainnut maastopalon pellolla ja soitti 112. Pelastuslaitoksen tullessa kohteeseen maasto paloi pellolla sekä palo oli levinnyt läheiseen metsään. Pelastuslaitos sai rajattua palon melko nopeasti. Tällä hetkellä käynnissä jälkisammutustyöt. Palon laajuus oli noin 1,3 hehtaaria. Palon syttymissyytä selvitellään poliisin kanssa. Tällä hetkellä Pohjanmaan pelastuslaitoksen alueella on voimassa ruohikkopalovaroitus. Tämä tarkoittaa sitä, että avotulen tekeminen on kielletty.

  Läs mera

 • Rakennuspalo suuri, Uusikaarlepyy

  2.516:01

  Kohteessa oli havaittu tulevan savua 100 metriä pitkästä hallista. Pelastuslaitoksen tullessa kohteeseen savun muodostusta oli vielä ja pelastuslaios aloitti tiedustelun mahdollisen palon löytämiskesi. Paloa ei löydetty. Ilmeisesti savunmuodostuksen aiheutti huollon jälkeen käyttöön otettu prosessi mistä oli päässyt savua rakennuksen sisätiloihin. Ei paloa kohteessa.

  Läs mera

 • Kyseenalainen perinne

  17.403:00

  Sulvan keskustassa ja Korsnäsissä kahdessa eri paikassa paloi autonrenkaita ja puutavaraa. Autonrenkaat ja puutavara eivät syty itsestään keskellä yötä pakoissa, jonne ne eivät kuulu, edes pääsiäisenä. Pelastusviranomaisen mielestä tämä onkin ihmisen toteuttamista, säännöllisesti toistuvista pohjalaisperinteistä luultavasti typerin ja vastuuttomin. Pahimmillaan tällainen touhu voi johtaa avunsaannin viivästymiseen todellisessa pulassa olevalta ihmiseltä. Pelastusviranomainen ilmoittaa tulipaloista poliisille jatkotoimenpiteitä varten.

  Läs mera

 • Rakennuspalovaara, Vaasa

  5.420:50

  Nuori poika havaitsi kerrostalon porrashuoneessa näkyvää savua ja pahaa hajua mutta ei löytänyt niiden alkuperää. Tämän hän ilmoitti oikeaoppisesti hätäkeskukseen. Pelastuslaitoksen tiedustelussa viidennen kerroksen asunnosta löytyi hellan kuuman levyn päällä ollut muovinen vedenkeitin, joka oli kärähtänyt. Asunnossa ei ollut lainkaan palovaroitinta ja lisäksi asunnon ovi oli avattu, jolloin savua pääsi porrashuoneeseen. Pelastuslaitokselle ei selvinnyt miksi/miten asunnon asukas oli saanut em. tapahtumaketjun aikaiseksi. Pelastuslaitos tarkasti asukkaan voinnin, savutuuletti tilat ja ilmoitti asiasta muille viranomaisille.

  Läs mera

 • Rakennuspalo Kristiinankaupunki

  30.317:55

  Noin 100neliön ulkorakennuksen seinärakenteet syttyneet. Palo saatu hallintaan jälkisammutus käynnissä. Ei henkilövahinkoja Kohteessa 9 pelastuslaitoksen yksikköä.

  Läs mera

 • Rakennuspalo, Vaasa

  29.323:23

  Rakennuksen sisällä oli havaittu savun hajua. Kun takan savupelti avattiin, oli hormista tullut savua ja liekkejä. Takka oli ollut käyttämättä vuosia. Varsinainen palo rajoittui savuhormin sisään. Pelastuslaitokselle jäi tehtäväksi nuohota palava materiaali hormista ja varmistaa ettei palo ollut rakenteissa. Savuhormi oli ollut pitkään nuohoamatta. Ilmeisesti savuhormiin oli vuosien aikana kertynyt lehtiä ja oksia yms., jotka olivat syttyneet palamaan viereisten savuhormien kuumentaessa takan savuhormia.

  Läs mera

 • Liikennevälinepalo, Laihia

  11.319:10

  Turvetuotantoalueella oli päivän aikana tyhjennetty pyöräkuormaajalla turveaumaa. Työt oli lopetettu iltapäivän aikana. Noin kello 18 oli sivullinen havainnut turvetuotantoalueelta nousevan savua ja hän oli lähtenyt tarkastamaan savun lähdettä. Pyöräkuormaaja oli ollut tuolloin liekeissä. Pelastuslaitoksen tullessa paikalle palo oli jo hiipunut. Pelastuslaitokselle jäi tehtäväksi jälkisammutustyöt. Palo ei uhannut rakennuksia eikä palo levinnyt maaperään.

  Läs mera

 • Rakennuspalo, Vaasa

  28.219:05

  Asunnossa oli tyhjennetty tulisijan tuhkat muovipussiin ja pussi oli jätetty lattialle. Kuuma tuhka oli sytyttänyt lattiarakenteen palamaan. Samaan pihapiiriin kotiinsa tullut naapuri oli havainnut asunnosta tulevan savua ja soitti 112. Pelastuslaitoksen tullessa paikalle asunto oli täynnä savua ja aloitettiin sammutus- ja raivaustyö. Palo oli varsin pienellä alueella. Pelastuslaitokselle jäi tehtäväksi purkaa rakenteita ja varmistaa, ettei palo ollut levinnyt laajemmalle rakenteisiin. Palo rajoittui noin kahden neliön alalle lattia- ja seinärakenteisiin. Yksi savulle altistunut henkilö kuljetettiin tarkastukseen. Kyseessä oli kaksikerroksinen asuinrakennus, jossa oli kahdeksan asuntoa.

  Läs mera

 • Rakennuspalo, Maalahti

  27.211:02

  Henkilö oli havainnut savua nousevan erillisestä noin 375m²:n ulkorakennuksesta. Rakennuksessa oli varastotiloja, autotalli sekä kattilahuone. Pelastuslaitoksen tullessa paikalle palo oli levinnyt seinä- ja kattorakenteisiin. Palon epäillään syttyneen erillisen huoneen tulisijan ja savupiipun läheisyydestä. Pelastuslaitos joutui purkamaan rakenteita palon sammuttamiseksi. Kohteessa on käynnissä tällä hetkellä jälkiraivaus. Palo rajoittui rakennuksen toiseen päähän, missä oli erillinen huone sekä kattilahuone.

  Läs mera

 • Lumikelkkaonnettomuus

  20.216:52

  2 Henkilö ollut liikkeellä moottorikelkalla jäällä. Kelkka yrittänyt jäätielle ja saanut pompun vallin kohdalla. Pelastuslaitos haki mönkijällä toisen loukkaantuneen ja toimitti hänet ensihoidon tutkittavaksi. Kumpikin kelkan kyydissä olleet viety sairaalaan tarkistettavaksi.

  Läs mera

 • Skogsmaskin förstörd i brand

  1.220:49

  Trafikant observerade att en skogsmaskin stod i lågor i skogsbrynet intill Vasavägen i närheten av Palvis. När räddningsenheterna anlände till platsen stod maskinens hytt i lågor och släckningsarbetet påbörjades. Ingen spridningsrisk fanns eftersom inga byggnader finns i närheten.

  Läs mera

 • Räddning av människa i terrängen

  29.114:36

  Kompisgäng rört sig i naturen och på grund av årstiden, med snö och is så var olyckan framme. Räddningsverket samverkade med förstavården och kunde tillsammans transportera patienten ur terrängen. Avståndet till närmaste körbara väg var ca 200m. Patienten avtransporterad för vård från händelseplatsen.

  Läs mera

 • Rakennuspalo, Kristiinankaupunki

  23.109:26

  Palovaroitin oli alkanut hälyttämään rakennuksen sisällä. Asukkaan mukaan savua tuli rakennuksen sisälle. Alkutilanteessa ei ollut tarkempaa tietoa savun lähteestä. Pelastuslaitoksen tultua paikalle todettiin, että tulisijan hormi oli vetänyt huonosti ja tästä syystä savu oli tullut sisälle, ei paloa. Pelastuslaitos tuuletti tilat.

  Läs mera

 • Ihmisen pelastaminen puristuksista

  20.117:57

  Pelastuslaitos ei tiedoteta tässä vaiheessa asiasta enempää.

  Läs mera

 • Rakennuspalo suuri

  19.109:27

  Kohteessa nääkyvää savua, ei paloa. Jälkisammutustehtävä eilisestä rakennuspalosta. Raivaustyöt sekä sammutustyöt loppusuoralla.

  Läs mera

 • Rakennuspalo, Vaasa

  19.102:15

  Kohteeseen oli tullut palohälytys automaattisen paloilmoittimen välityksellä. Ensimmäisen yksikön tultua kohteeseen havaittiin savunmuodostusta ja liekkejä rakennuksessa. Tehtävä korotettiin rakennuspalo, keskisuureksi. Kohteena noin 1800 m² rakennus jossa toimii erilaisten sisustusmateriaalien valmistusta ja varastointia. Palo on rajattu ja sammutettu. Tällä hetkellä kohteessa on käynnissä jälkiraivaus. Palosta aiheutui mittavat palo-, savu- ja vesivahingot. Palon syttymissyystä ei ole tietoa. Poliisi tutkii syttymissyytä.

  Läs mera

+