Olycksmeddelande

 • Tulipalo maan alla osoittautui ulkorakennuksen tulipaloksi

  2.413:23

  Pelastuslaitos sai hälytyksen maanalaisesta palosta joka osoittautui ulkorakennuksen paloksi. Ulkorakennus, vanha lato, joka oli kooltaan noin 40 neliötä, oli täyden palamisen vaiheessa ja tulee tuhoutumaan täysin. Palon syttymissyy oli roskien poltto 10 metrin päässä, joka levisi latoon. Palo ei uhannut muita rakennuksia eikä palo aiheuttanut henkilövahinkoja. Paikalle hälytettiin 14 yksikköä mutta kun tilanne selkeni, kohteeseen jäi 6 yksikköä.

  Läs mera

 • Ilmoitus rakennuspalosta Raastuvankadulla Vaasassa

  2.404:37

  Ei paloa Raastuvankadulla.

  Läs mera

 • Junan ja henkilöauton kolari Tuovilantiellä

  31.312:57

  Henkilöauto ja juna kolarissa Tuovilantien ylikätävällä. Pelastuslaitos varmisti onnettomuuspaikan.

  Läs mera

 • Kolari VT 8 Pirttikylän lähellä

  31.311:55

  Pakettiauto ja rekka kolarissa VT 8:lla Pirttikylän pohjoispuolella. Pelastuslaitos ohjaa liikennettä kohteessa. Toinen ajokaista suljettuna.

  Läs mera

 • Savun-/käryn hajua rakennuksessa

  30.310:13

  Leivänpaahtimessa oli kärynnyt leivänmurusia. Ei paloa kohteessa.

  Läs mera

 • Trafikmedelsbrand, Vasa

  29.301:56

  Parkkipaikalla syttynyt autopalo, joka levinnyt muihin ajoneuvoihin. 3 autoa palanut käyttökelvottomaksi, 1 auto kärsinyt lieviä vaurioita ja 1 kuomullinen peräkärry palanut. Sammutustyöt parhaillaan käynnissä.

  Läs mera

 • Sjöräddningsuppdrag i Korsholm

  25.320:23

  Räddningsverket deltog i ett sjöräddningsuppdrag till havs nära Replot.

  Läs mera

 • Roskien poltto levisi maastoon Mustasaaressa

  24.311:13

  Pelastuslaitos sai hälytyksen klo 10.48 maastopalosta Mustasaaressa. Pelastuslaitoksen saapuessa paikalle, palo oli levinnyt pellolle ja levisi tuulen vaikutuksesta nopeasti eteenpäin. Pelastuslaitos sai palon nopeasti sammutettua. Palo alkoi roskien poltosta tynnyrissä, josta tuli oli nopeasti levinnyt kuivaan peltoon. Yksi henkilö on loukkaantunut palossa ja hän on ensihoidon hoidettavana. Pelastuslaitos kehottaa pidättäytymään kaikesta roskienpoltosta ja kulottamisesta, koska maasto ja heinikko on hyvin kuivaa ja tuuli on voimakasta.

  Läs mera

 • Rakennuspalovaara Isokyrössä

  21.312:38

  Potilasosastolla ollut palo-oven pumpun sähkömoottori kärähti aiheuttaen savua. Ei varsinaista paloa. Kohteen henkilökunta oli evakuoinut potilaat toiseen palo-osastoon erittäin hienosti ennen pelastusyksikköjen tuloa kohteeseen!!! Pelastuslaitos savutuuletti ko. tilat.

  Läs mera

 • Trafikmedelsbrand, Vasa

  20.305:15

  Henkilöauto syttynyt palamaan parkkipaikalla. Tulipalo levisi myös toiseen henkilöautoon. Molemmat autot ehtivät palaa käyttökelvottomaksi. Pelastuslaitos sammuttaa paloa parhaillaan. Tulipalo ei levinnyt rakennuksiin

  Läs mera

 • Risk för byggnadsbrand, Vasa

  19.318:03

  Rakennuksen kylmähuoneessa kompressori aiheutti savunmuodostusta. Ei varsinaista tulipalo. Pelastuslaitos tuulettaa parhaillaan tiloja.

  Läs mera

 • Nakit ja muusi Vaasan Koulukadulla

  15.306:45

  Pelastuslaitos sai hälytyksen keskisuureen rakennuspaloon Vaasan Koulukadulle varhain sunnuntaiaamuna. Pelastuslaitoksen yksiköiden saavuttua paikalle kävi ilmi, että kyseessä on niin sanottu "nakit ja muusi" -keikka, eli ruoka oli unohtunut hellalle ja aiheuttanut kitkerää käryä huoneistoon. Varsinaista paloa ei ollut. Asuntoa tuuletettiin pahimmista käryistä pelastuslaitoksen savutuulettimella, minkä jälkeen asukas pääsi jatkamaan joko uniaan tai ruuanlaittoaan, mutta toivottavasti ei enää molempia samaan aikaan.

  Läs mera

 • Palo hiilikasassa

  15.300:24

  Vaskiluodon Voiman voimala-alueella, usean tuhannen kuution hiilikasassa syttyi pieni palo lauantaina puolen yön aikaan. Pelastuslaitoksen Vaasan ja Koivulahden yksiköt sammuttivat palon melko nopeasti. Hälytys tuli pelastuslaitokselle suurena palona, mutta todellisuudessa palo oli pieni ja paikallinen, eikä leviämisvaaraa ollut. Palon huomasi voimalan työntekijä, joka ilmoitti siitä hätäkeskukseen. Syttymissyynä on todenäköisimmin itsesyttymä.

  Läs mera

 • Täysperävaunurekan ulosajo Vaasan Vähässäkyrössä

  13.304:05

  Täysperävaunurekka ajautunut osittain tieltä / VT 18. Kuljettaja ei loukkaantunut ulosajossa. Pelastuslaitos ohjaa liikennettä kohteessa. Tienpinta on kohteessa jäinen.

  Läs mera

 • Henkilöauton ulosajo Koivulahdessa

  13.301:03

  Henkilöauto oli ajautunut tuntemattomasta syystä katolleen ojaan. Kaksi kyydissä ollutta nuorta miestä loukkaantuivat lievästi. Ensihoitoyksikkö hoiti potilaat. Tienpinta oli liukas.

  Läs mera

 • Ihmisen pelastaminen vedestä Maalahdessa

  11.311:21

  Iäkäs mieshenkilö, matkassa potkukelkalla, oli pudonnut jäihin noin 25 rannasta. Kaksi ulkopuolista henkilöä oli pelastanut hänet jäistä rantaan. Pohjanmaan pelastuslaitoksen pelastusyksiköt varmistivat tilanteen kohteessa ja nostivat potkukelkan ylös jäistä. Pohjanmaan pelastuslaitoksen ensihoitoyksikkö tarkasti potilaan kunnon kohteessa. Pelastussukeltajat Vaasasta voitiin peruuttaa.

  Läs mera

 • Rakennuspalovaara

  10.314:16

  Patalappu kärähti uunissa. Pelastuslaitos savutuuletti asunnon ja ensihoitoyksikkö tarkasti asukkaan. Ei paloa.

  Läs mera

 • Räddning av människa, Malax

  7.314:22

  Hiihtäjä oli mennyt jäiden läpi ja ei saanut suksia pois jalaoista. Rannalla oleva ihminen huomasi tilanteen, mutta ei uskaltanut mennä lähelle heikon jäätilanteen vuoksi. Pelastuslaitoksen Bergön yksikkö ( RP751) oli ensimmäisenä kohteessa. Samanaikaisesti naapuri oli saanut nostettua uhrin veneeseen. Pelastuslaitoksen miehistö kuljetti loukkaantuneen rantaan pintapelastuslaudalla ja toimitti hänet ensihoidon tutkittavaksi. Sukeltajat Vaasasta olivat myös matkalla kohteeseen, mutta heidät voitiin peruuttaa.

  Läs mera

 • Liikenneonnettomuus Vaasan Yhdystiellä

  3.310:25

  Vaasan Yhdystiellä sattui tiistaiaamuna hieman ennen kello yhdeksää onnettomuus, jossa oli osallisena kolme henkilöautoa. Tapahtuma sai alkunsa, kun yksin ajoneuvo liittyi Huutoniemen rampilta Yhdystielle eteläänpäin menevälle kaistalle, jolloin takaa, Yhdystietä pitkin, tullut toinen ajoneuvo teki väistöliikkeen vasemmalle huomatessaan hitaammin liikkuvan ajoneuvon edessään. Väistöliikkeen seurauksena ajoneuvo törmäsi pohjoiseen menevällä kaistalla kulkevaan ajoneuvoon, joka päätyi törmäyksen voimasta ojaan. Onnettomuuden seurauksena kolaroitujen ajoneuvojen kuljettajat vietiin ensihoitoyksiköiden toimesta tarkastettavaksi sairaalaan, vakavilta henkilövahingoilta vältyttiin. Pelastuslaitos ohjasi liikennettä tapahtumapaikalla, etelään menevä liikenne ohjattiin kiertotielle tilanteen ajaksi. Kolaroineet ajoneuvot kärsivät mittavia peltivahinkoja, yksi osallinen auto pääsi jatkamaan matkaa vahingoittumattomana. Poliisi eristi ojaan päätyneen ajoneuvon, joka hinataan pois rauhallisempana ajankohtana.

  Läs mera

 • Ihmisen pelastaminen vedestä

  2.301:36

  Pelastuslaitos sai ilmoituksen veden varaan joutuneesta henkilöstä. Paikalla selvisi, ettei ketään ollut veden varassa, joten pelastuslaitoksien yksiköt saivat palata takaisin asemapaikoilleen.

  Läs mera

 • Byggnadsbrand, Vasa

  29.200:36

  Rakennuspalo, sama kohde kuin aikaisemmin illalla.

  Läs mera

 • Byggnadsbrand, Vasa

  28.220:32

  Tulipalo rakennuksen keittiössä. Alkusammutusta yritetty mallikkaasti, mutta voimakkaan savunmuodostuksen takia epäonnistunut. Pelastuslaitos sammutti tulipalon ja savutuuletti rakennuksen. Savuvahinkojen vuoksi perheelle täytyy järjestää tilapäismajoitus. Rakennuksen tuuletus jatkuu omistajan johdolla huomiseen saakka ja sen jälkeen vahinkojen arviointi.

  Läs mera

 • Trafikolycka, Storkyrö

  26.216:03

  Henkilöauto ajanut tieltä ulos ja törmännyt puuhun.

  Läs mera

 • Räddning av människa, Korsholm

  26.211:56

  Pelastuslaitos sai hälytyksen avunhuutojen kautta. Epäily oli, että henkilö joutunut veden varaan. Epäily vahvistui ja selvisi, että 1 henkilö ollut ajamassa lumikelkalla ja joutunut veden varaan. Lähistöllä ollut huvilanomistaja oli kuullut avunhuutoja ja saanut henkilön ylös n. 10minuutin jälkeen. Tämän jälkeen pelastuslaitos kuljetti henkilön hydrokopterilla ensihoitoyksikön hoidettavaksi. Tehtävää johti rajavartiolaitos.

  Läs mera

 • Trafikolycka, Kristinestad

  25.209:56

  Henkilöauto tullut pihatieltä tielle, jossa tapahtunut yhteentörmäys toisen henkilöauton kanssa

  Läs mera

+