Olycksmeddelande

 • Liten brand i kontorsbyggnad

  20.713:01

  En lampa började brinna i en kontorsbyggnad. Räddningsverket släckte branden.

  Läs mera

 • Byggnadsbrand Bergö

  11.709:36

  Byggnadsbrand Bergö. Räddningsverket släckte branden. Inga personskador. Fritidsbostad.

  Läs mera

 • Tulentekoa Laihialla

  8.723:54

  Pohjanmaan pelastuslaitos sai tiedon Laihian kirkon alueella tapahtuneesta tulenteosta ja sen yrityksestä torstaina n. klo 22.00. Tiedon mukaan alaikäiset henkilöt olivat polttaneet paikalla lehtiä ja puuhanneet jotain sytkärin kanssa kirkon kivijalan vieressä, minkä jälkeen olivat poistuneet paikalta. Laihian paloaseman yksikkö varmisti tilanteen olevan rauhallinen. Pelastusviranomainen ilmoittaa tällaisen idiotismin harrastamisen poliisille. Lisäksi pitää muistaa, että Pohjanmaalla on kuivaa kuin Saharan autiomaassa, joten avotulen teko on ehdottomasti kielletty. Kielto koskee lapsia (joita on opastettava kiellosta), aikuisia ja kaikkea siltä väliltä.

  Läs mera

 • Trafickolycka, Närpes

  6.715:08

  Trafikolycka, 2 lastbilar. Trafikdirigering pågår.

  Läs mera

 • Markbrand i Vörå

  13.518:17

  Cirka en ar mark brunnit. Branden är begränsat och eftersläckningen pågår.

  Läs mera

 • Rakennuspalo, Vaasa

  7.507:54

  Lähiasukas oli tehnyt ilmoituksen hätäkeskukseen havaittuaan parvekkeelta nousevan savua. Pelastuslaitoksen tullessa kohteeseen savunmuodostusta ei ollut enää havaitavissa. Parvekkeen pöydällä ollut liina oli kärynnyt/palanut. Palo oli sammunut itsekseen. Todennäköisenä syynä palonalkuun oli pöydällä ollut astia joka toiminut tuhkakupina.

  Läs mera

 • Öljyvahinko maalla

  19.422:10

  Täytön yhteydessä havaittiin polttoainevuoto farmarisäiliön pohjasta. Polttoainetta saatiin kuljetusyrityksen nopealla toiminnalla imettyä takaisin polttoaineautoon ja loput vuodosta imeytettiin turpeella betonilaatalta. Polttoainetta ei ehtinyt valua maastoon, säikähdyksellä ja ripeällä toiminnalla selvittiin tilanteesta.

  Läs mera

 • Ammoniakkivuoto Nykop Frysillä

  13.406:19

  Tehtaan sisätiloissa ammoniakkivuoto. Ei altistuneita ihmisiä. Pelastuslaitos suorittaa kemikaalisukellusta ja yrittää saada tukittua vuotoa.

  Läs mera

 • Renkaiden polttoa jälleen Sulvalla

  5.401:40

  Pelastuslaitos sai hälytyksen rengaskasan palosta. Muutaman minuutin kuluttua tehtävä nousi keskisuureksi suuren roihun takia. Paikalle lähti yhteensä 8 yksikköä. Poliisi tutkii tapahtumaa. Renkaiden poltto on jokavuotinen todella kyseenalainen perinne, jonka soisi jo loppuvan, koska jonku kiireellistä apua tarvitsevan avunsaanti voi viivästyä.

  Läs mera

 • Översvämningar

  31.313:42

  Översvämningar på vårt område har orsakat två uppdrag för räddningsväsendet tillsvidare. Vi följer läget tillsammans med andra myndigheter. Fastigheternas ägare och invånare har ansvar att ha egen beredskap för skadebekämpning vid översvämning och skydd av egendom. Du hittar anvisningar i handboken Översvämningsskydd för småhus. Kolla Service --> Beredskap --> Översvämning

  Läs mera

 • Rakennuspalo, Vöyri

  18.321:22

  Asukas oli havainnut, että ulkorakennus oli tulessa. Pelastuslaitoksen tullessa paikalle ulkorakennus paloi avopalona. Rakennus oli noin 400 m². Pelastuslaitos onnistui suojaamaan palavan rakennuksen ympärillä olleita rakennuksia syttymiseltä. Palossa tuhoutui traktori sekä muita koneita ja muuta omaisuutta. Tällä hetkellä sammutustyöt käynnissä.

  Läs mera

 • Rakennuspalo Vaasassa

  18.311:54

  Vaasassa Palosaarentiellä syttyi tänään huoneistopalo kerrostalossa. Pelastustoimi sai hälytyksen savunhajusta klo 9.32. Tehtävä nousi keskisuureksi klo 9.40 kun eräässä huoneistosta havaittiin savua. Savusukeltajat sukeltivat palavaan huoneistoon ja saivat palon nopeasti hallintaan. Asunnossa asui 1 henkilö, joka menehtyi palossa. Savua levisi myös rappukäytävään sekä muutamiin asuntoihin ja 3 ihmistä altistui savulle. Osa henkilöistä altistui savulle, kun he poistuivat asunnoistaan savuiseen rappukäytävään. Pelastuslaitos haluaa muistuttaa, että savuiseen rappuun on hengenvaarallista mennä. Palanut asunto kärsi pahat vahingot. Asukkaat saivat jäädä koteihinsa. Poliisi tutkii asiaa ja tiedottaa tapauksesta.

  Läs mera

 • Rakennuspalo Ähtävä

  9.321:46

  Tehtaan kattorakenteissa syttyi tulipalo savupiipun ympäriltä. Palo saatiin nopeasti hallintaan ja sammutettua. Paloalue rajoittui pienelle alueelle. Ei henkilövahinkoja.

  Läs mera

 • Rakennuspalo, Närpiö

  9.306:03

  Ohikulkija oli havainnut, että kasvihuoneen läheisyydessä ollut rakennus paloi. Pelastuslaitoksen tullesssa paikalle rakennus oli jo palanut. Rakennus tarkentui lämpökeskukseksi. Pelastuslaitokselle jäi tehtäväksi jälkisammutus.

  Läs mera

 • Katt i träd

  7.309:01

  En katt har varit i trädet sen i onsdags. Räddningsverket försöker få ner katten tryggt nu under morgonen. Uppdaterad information: Katten kom ner från trädet med hjälp av stege och en trygg famn. Katten har återförenats med sin ägare.

  Läs mera

 • Kortslutning i elskåp

  3.313:20

  En komponent kortslutade i elskåpet, ingen brand i sig.

  Läs mera

 • Eläimen pelastaminen Sulva

  17.216:28

  Hevonen jäänyt jumiin karsinan aidan ja seinän väliin. Pelastuslaitos levitti karsinan aitaa ja hevonen pääsi pois välistä.

  Läs mera

 • Liikenneonnettomuus, vöyri

  15.222:49

  Henkilöauto ajautui Rökiöntiellä katolleen ojaan. Pelastuslaitoksen tullessa kohteeseen, auton kuljettaja oli jo autettu ulos autosta. Pelastuslaitoksen tehtäväksi jäi kääntää auto pyörilleen.

  Läs mera

 • Rakennuspalovaara, Vöyri

  15.220:45

  Pelastuslaitos sai hälytyksen Masuunitielle kello 18:56. Asuinhuoneistosta oli havaittu tulevan savua. Pelastuslaitoksen tultua paikalle pelastusyksikön henkilöstö löysi asunnosta tajuttoman henkilön ja kantoi hänet ulos. Palo oli sammunut itsekseen. Ensihoitoyksikkö paikalla antamassa henkilölle ensihoitoa ja kuljetti hänet jatkohoitoon. Pelastuslaitos varmisti tilanteen ja selvitti poliisin kanssa syttymissyytä. Kyseessä kaksikerroksinen asuinrakennus, jossa 6 huoneistoa.

  Läs mera

 • Rakennuspalovaara, Vöyri

  15.220:45

  Pelastuslaitos sai hälytyksen Masuunitielle kello 18:56. Asuinhuoneistosta oli havaittu tulevan savua. Pelastuslaitoksen tultua paikalle pelastusyksikön henkilöstö löysi asunnosta tajuttoman henkilön ja kantoi hänet ulos. Palo oli sammunut itsekseen. Ensihoitoyksikkö paikalla antamassa henkilölle ensihoitoa ja kuljetti hänet jatkohoitoon. Pelastuslaitos varmisti tilanteen ja selvitti poliisin kanssa syttymissyytä. Kyseessä kaksikerroksinen asuinrakennus, jossa 6 huoneistoa.

  Läs mera

 • Ihmisen pelastaminen vedestä Vaasassa

  10.217:50

  Henkilö nähnyt sillan vieressä pyöreän reiän jäässä ja olettanut, että joku oli pudonnut jäihin. Pelastuslaitoksen sukeltaja tarkasti avannon. Avannosta ei löytynyt mitään.

  Läs mera

 • Liikenneonnettomuus Vöyri

  7.212:49

  Kolmen henkilöauton risteyskolari Larvintien ja Vöyrintien risteyksessä. Kaikki ajoneuvot saivat peltivaurioita; ei henkilövaurioita. Liikennettä ohjattu tunnin ajan.

  Läs mera

 • Rakennuspalo, Närpiö

  7.200:12

  Kasvihuoneen lämpökeskuksessa havaittiin palo noin klo 23:00. Kyseessä erillinen rakennus jonka pinta-ala 200 m². Pelastuslaitoksen tullessa paikalle lämpökeskus oli täynnä savua. Palo sammutettu ja jälkisammutustyöt käynnissä. Palon syttymissyystä ei ole tällä hetkellä tietoa. Poliisi ja pelastuslaitos tutkivat syttymissyytä.

  Läs mera

 • Rakennuspalo Vaasassa

  1.218:59

  Strömberg parkissa voimakas tulipalo n. 100m2 kiinteistöhuollon rakennuksessa. Tulipalosta levinnyt savu aiheutti myös muista rakennuksista automaattisia palohälytyksiä. Sammutus ja raivaus parhaillaan menossa. Lisätietoja 1h kuluttua aikaisintaan klo 20.00

  Läs mera

 • Liikenneonnettomuus Vaasa

  1.208:58

  Tänään n. klo 7.45 sattui Vaasassa Sepänkyläntiellä kahden ajoneuvon onnettomuus, jossa oli osallisena ensihoitoyksikkö. Onnettomuudessa loukkaantui yksi henkilö lievästi. Poliisi tutkii tapausta.

  Läs mera

+