Olycksmeddelande

 • Rakennuspalo, Kristiinankaupunki

  23.109:26

  Palovaroitin oli alkanut hälyttämään rakennuksen sisällä. Asukkaan mukaan savua tuli rakennuksen sisälle. Alkutilanteessa ei ollut tarkempaa tietoa savun lähteestä. Pelastuslaitoksen tultua paikalle todettiin, että tulisijan hormi oli vetänyt huonosti ja tästä syystä savu oli tullut sisälle, ei paloa. Pelastuslaitos tuuletti tilat.

  Läs mera

 • Ihmisen pelastaminen puristuksista

  20.117:57

  Pelastuslaitos ei tiedoteta tässä vaiheessa asiasta enempää.

  Läs mera

 • Rakennuspalo suuri

  19.109:27

  Kohteessa nääkyvää savua, ei paloa. Jälkisammutustehtävä eilisestä rakennuspalosta. Raivaustyöt sekä sammutustyöt loppusuoralla.

  Läs mera

 • Rakennuspalo, Vaasa

  19.102:15

  Kohteeseen oli tullut palohälytys automaattisen paloilmoittimen välityksellä. Ensimmäisen yksikön tultua kohteeseen havaittiin savunmuodostusta ja liekkejä rakennuksessa. Tehtävä korotettiin rakennuspalo, keskisuureksi. Kohteena noin 1800 m² rakennus jossa toimii erilaisten sisustusmateriaalien valmistusta ja varastointia. Palo on rajattu ja sammutettu. Tällä hetkellä kohteessa on käynnissä jälkiraivaus. Palosta aiheutui mittavat palo-, savu- ja vesivahingot. Palon syttymissyystä ei ole tietoa. Poliisi tutkii syttymissyytä.

  Läs mera

 • Skolbuss i diket

  13.108:34

  Skolbuss halkat av vägen

  Läs mera

 • Koulubussi ojaan

  13.108:30

  Koulubussi suistunut ojaan

  Läs mera

 • Räddning av människa ur terrängen, Nykarleby

  9.115:53

  Inga åtgärder för räddningsverket

  Läs mera

 • Trafikolycka

  8.119:06

  Personbil kolliderade med älg vid Råskogsvägen i Närpes. Bilisten klarade sig bra och fick endast några lindriga ytsår men bilen däremot fick bärgas från platsen med omfattande skador. Älgen fortsatte färden efter kollisionen och storviltsassistansen sköter om efterspaning.

  Läs mera

 • Tieliikenneonnetomuus

  30.1221:24

  Tukkirekka suistui ojaan. Kyseessä on tukkirekka. Rekassa olleet henkilöt on siirretty hytistä pois ja paikalle on järjestetty kiertotie. Hinaus sekä onnettomuuspaikan siivous jäljellä.

  Läs mera

 • Rakennuspalo

  24.1219:14

  Omakotitalossa irtaimisto syttynyt palamaan asukkaiden poissaollessa. Kotiin tullessan he havaitsivat sisällä tulipalon ja joutuivat pakenemaan ulos. Pelastuslaitos hyökkäsi palavaan rakennukseen savusukeltamalla ja sai tulipalon nopeasti sammutettua ja savutuuletti myös tilat. Palontutkinta käynnissä. Asukkaille on järjestynyt sijaismajoitus. Rakennus kärsi huomattavia savu ja nokivahinkoja ja ei ole asumiskuntoinen toistaiseksi.

  Läs mera

 • Tieliikenneonnetomuus

  22.1223:00

  Traktori ajannut ojaan ja törmännyt puuhun.Potilaat viety sairaalalle.

  Läs mera

 • Eläimen pelastaminen

  21.1210:16

  Eläimen pelastustehtävä käynnissä Kristiinankaupungissa. Pelastusyksikkö paikalla.

  Läs mera

 • Epäselvä tilanne/tarkistustehtävä, Vaasa

  21.1200:52

  Pelastuslaitos sai hälytyksen klo 00.09 tehtäväkoodilla epäselvä tilanne. Ilmoittaja oli nähnyt Hietasaaresta kaksi pyöräilijää jäällä sisäsataman edustalla. Toinen pyöräilijä oli yhtäkkiä kaatunut ja kadonnut näkyvistä. Ilmoittaja epäili, että kaatunut pyöräilijä oli saattanut pudota jäihin. Pelastusyksiköiden ollessa matkalla kohteeseen saatiin tieto, että kaksi kylmettynyttä ihmistä oli päässyt rantaan ja paikalle tullut poliisipartio lähti kuljettamaan heitä sairaalaan. Pelastuslaitokselle jäi tehtäväksi noutaa jäälle jäänyt polkupyörä. Toinen polkupyöristä painui pohjaan. Ilman valppaan kansalaisen tarkkaavaisuutta, joka oli nähnyt tapauksen ja tehnyt hätäilmoituksen, olisi tapaus saattanut päättyä ikävämminkin. Pelastuslaitos muistuttaa jäällä liikkumisen vaaroista. Vaikka pakkasta on ollut niin jää saattaa olla edelleen ohutta ja hajota ihmisen painosta.

  Läs mera

 • Rakennuspalo, Närpiö

  19.1213:24

  Traktori oli syttynyt palamaan erillisessä noin 250m² korjaamohallissa. Omistaja oli huomannut palon ja saanut vedettyä palavan traktorin ulos rakennuksesta. Palo oli ollut varsin voimakas ja ehti levitä rakenteisiin. Tapahtumapaikalla palon sammutus- ja raivaustyöt käynnissä.

  Läs mera

 • Brand i en industribyggnad

  17.1215:53

  En brand i en industribyggnad. Räddningsverket släckte branden och granskar konstruktionerna.

  Läs mera

 • Vattenskada Närpes

  10.1221:35

  Omfattande vattenskada Yrkesskolan i Närpes

  Läs mera

 • Tamperentie Laihia

  10.1218:59

  Ojaanajo, ei henkilövahinkoja. Pelastuslaitoksesta ei toimeenpiteitä.

  Läs mera

 • Rakennuspalo, Vaasa

  8.1222:23

  Erillisessä 90 m² autotallissa oli käytetty polttoainekäyttöistä lisälämmitintä. Lämmittimen pakoputki oli johdettu ulos seinän läpi muovisella putkella. Pakoputki oli ollut käyttöhetkellä kiinni muoviputkessa, jolloin pakoputki oli kuumentanut putkea ja rakenteita sillä seurauksella, että muoviputki ja läheinen rakenne oli syttynyt palamaan. Asukas havaitsi itse palon ja sammutti sen jauhesammuttimella. Pelastuslaitos purki ulkoverhousta ja varmisti palon sammumisen.

  Läs mera

 • Rakennuspalo

  7.1219:02

  Takan lämmityksestä rakennuksen rakenteisiin levinnyt lämpö tai kipinä sytyttänyt palavat rakenteet palamaan. Sammutus ja rakenteiden avaaminen käynnissä.

  Läs mera

 • Tulipalo muu

  2.1220:46

  Maalahden paloaseman henkilöstö järjesti sammutustyökursin käyneelle loppuharjoitus joissa oli tarkoitus poltaa risukasan. Harjoitus meni hyvin ja pelastusyksiköt lähti takaisin asemalle ja maan omistaja jäi valvomaan palon. Ohikulkuja oli huomannut että alueelta nousee savua ja teki hätäilmoituksen. Pelastusyksiköt tarkistivat hälytyksen ja totesi että kaikki oli kunnossa. Ei toimenpiteitä.

  Läs mera

 • Rakennuspalovaara

  30.1110:20

  Ravintolakoulussa oli lämmitetty kaasupuhaltimella pöydällä olleita jälkiruokia. Kaasua oli vuotanut kaasupuhaltimesta ja vuotanut kaasu syttyi ja sytytti pöytäliinan palamaan. Henkilökunta toimi mallikkaasti alkusammuttamalla pöytäliinan ja raivaamalla kaasupuhaltimen ja palaneen muun materiaalin ulos.

  Läs mera

 • Byggnadsbrand Pedersöre

  27.1113:43

  Ett garage/lager på cirka 60 m2. Takkonstruktionen brann vid brandkårens framkomst

  Läs mera

 • Trafikolycka Vasa

  23.1122:18

  Risteyskolari. Ei henkilövahinkoja. Toinen auton keula toiseen autoon kylkeen. Henkilöautoja

  Läs mera

 • Rakennuspalovaara Lahia

  23.1109:03

  Kohteessa ollut savunmuodostusta, ei paloa. Tilat tarkistettu ja tuuletettu.

  Läs mera

 • Liikenneonnettomuus Vöyri

  18.1115:47

  Valoohjattu siltatyömaa. 2 henkilöautoja pysähtynyt punaisella valolla. Kuormaauto ei huomannut tätä ajoissa vaan törmännyt autoon. Ei henkilövahinkoja

  Läs mera

+