Olycksmeddelande

 • En flyttbar tork fattade eld inne i en hall

  21.902:16

  En flyttbar tork i en hall fattade eld. Förstahandsläckningen dämpade elden tills första enheten var på plats. Torken tömdes och branden begränsades till själva torken. Arbetet pågår ännu några timmar. Inga personskador.

  Läs mera

 • En balmaskin brann i Tjöck

  20.917:28

  En balmaskin fattade eld på en åker. Ägaren fick traktorn kopplad ifrån balmaskinen. Ägaren dämpade elden med förstahandsläckare. Ett lager som gått varm i balmaskinen är troligen orsaken till branden.

  Läs mera

 • Savunhajua Kristiinankaupunki

  20.915:17

  Hellalla ollut palavaa materiaalia. Kokkausta tehtäessä väärä levy mennyt päälle ja palava materiaali alkanut palamaan. Asukkaat huomanneet tilanteen ja saaneet palon sammumaan. Pelastuslaitos tarkisti hellan ja liesituulettimen putkistoineen. Pelastuslaitos muistuttaa, että hellalla ei tule pitää edes lyhytaikaisesti palavaa meteriaalia.

  Läs mera

 • Byggnadsbrand i Pörtom

  19.907:46

  En lägenhet har totalförstörts i en byggnadsbrand i ett hus var det finns fem lägenheter. Övriga lägenheter har fått rökskador. Inga personskador. På olycksplatsen håller man ännu på med röjningsarbeten långt in på dagen.

  Läs mera

 • Stormväder Österbotten

  17.906:30

  Inga stormuppdrag ännu på Österbottens räddningsverks område. Fr.o.m. nu tilläggsinformation gällande uppdrag på Österbottens räddningsverks område jourhavande chef 040 672 2447.

  Läs mera

 • Myrskysää Pohjanmaa

  17.906:30

  Ei yhtään myrskystä johtuvaa tehtävää vielä Pohjanmaan pelastuslaitoksen alueella. Tästä eteenpäin lisätiedot Pohjanmaan pelastuslaitoksen alueen tehtävistä päivystävä päällikkö 040 672 2447.

  Läs mera

 • Omakotitalon tulipalo Isossakyrössä

  13.905:45

  Ett stort egnahemshus har fått allvarliga skador i en brand. Släckningsarbetet pågår.

  Läs mera

 • Ihmisen pelastaminen, Vöyri

  9.915:08

  Henkilö oli ollut maalaamassa rakennuksen kattoa. Maalaustöissä käytetty nosturi oli mennyt epäkuntoon. Henkilö oli jäänyt nosturin koriin eikä päässyt alas. Pelastusyksiköiden ollessa matkalla kohteeseen saatiin ilmoitus, että henkilö oli päässyt alas omatoimisesti. Pelastuslaitoksen yksiköt palasivat asemapaikoilleen.

  Läs mera

 • Liikenneonnettomuus, Uusikaarlepyy

  8.919:35

  Henkilöauto oli ajanut pysäköityyn lavettiin.

  Läs mera

 • Palo kuivatuskanavassa Kaskisissa

  6.913:47

  Palo pitkässä kuivatuskanavassa. Sammutustyö käynnissä kohteessa.

  Läs mera

 • Liikenneonnettomuus, Mustasaari

  5.901:41

  Henkilöauto oli ollut matkalla 8-tiellä Långåminnen suunnasta kohti Vaasaa. Jostain syystä auto oli ajautunut tien pientareelle, mistä se oli jatkanut matkaansa pellon puolella. Loppumatkan Auto oli pyörinyt päätyen pyörilleen pellolle. Autossa oli tapahtumahetkellä neljä henkilöä. Pelastuslaitos joutui irrottamaan kolme henkilöä autosta. Kaikki kuljetettiin hoidettavaksi Vaasan keskussairaalaan.

  Läs mera

 • Liikenneonnettomuus VT 3 Laihiantiellä

  2.915:28

  VT 3:lla Laihiantiellä henkilöauto ajanut valotolppaan. Pelastustyöt haittavat liikennettä noin 45 minuuttia. Kohteessa liikenteenohjaus käynnissä.

  Läs mera

 • Ihmisen pelastaminen vedestä Vaasassa

  31.815:55

  Yksi henkilö pelastettiin vedestä Sinisen tien eteläpuolelta. Ensihoitoyksikkö varmisti henkilön terveydentilan.

  Läs mera

 • Rakennuspalo Vaasa

  28.821:17

  Pelastuslaitos sai hälytyksen klo 20:05 Vaasaan Mäkikaivontielle kerrostalohuoneistoon. Paikalle lähti 7 pelastusyksikköä. Kohteessa oli unohtunut ruoka liedelle ja tämä aiheutti käryä ja savua asuntoon laukaisten palovaroittimen soimaan. Pelastuslaitos tuuletti asunnon ja asukkaat saivat jäädä yöksi kotiin. Tilanne ei aiheuttanut vahinkoa.

  Läs mera

 • Meripelastustehtäviä lauantaina aamupäivällä

  22.810:50

  Krs: Vene tuuliajolla, moottoriongelmia. Mustasaari: Tarkistustehtvä

  Läs mera

 • Rakennuspalo suuri, Uusikarleby

  22.800:03

  Alkutietojen mukaan isohkon asuirakennuksen katonharjalta tuli savua ja näkyi liekkejä. Ensimmäisen yksikön tullessa paikalle rakennuksen päädystä, kattorakenteista nousi liekkejä. Nopean alkusammutuksen jälkeen palo saatiin sammutettua ja palovahingot jäivät pieniksi. Kattorakenteita jouduttiin purkamaan jonkin verran palon sammumisen varmistamiseksi. Rakennuksesta evakuoitiin 15 asukasta. Aiemmin illalla rakennuksen savupiipussa oli ollut nokipalo. Mahdollista on, että palo sai alkunsa savupiipusta kattolaudoituksen väliin lentäneestä kuumasta kekäleestä tai vastaavasta.

  Läs mera

 • Liikenneonnettomuus, Vaasa

  20.814:43

  Henkilöauto oli tullut moottoritien rampilta kolmion takaa toisen auton eteen. Yhdystietä pitkin tullut auto oli törmännyt kolmion takaa tulleen auton oikeaan kylkeen. Ajoneuvojen kuljettajat kuljetettiin tarkastukseen keskussairaalaan. Autot kärsivät eriasteisia vaurioita.

  Läs mera

 • Tulipalo, Kaskinen

  16.820:15

  Grillin tuhkat oli laitettu jäteastiaan. Ilmeisesti tuhkan seassa oli ollut vielä kuumia hiiliä, koska jonkin ajan kuluttua jätesastia syttyi palamaan. Jäteastia tuhoutui palossa sekä osa läheisestä puuaidasta. Paikalla olijat sammuttivat palon puutarhaletkulla. Pelastuslaitokselle jäi palon sammumisen varmistaminen.

  Läs mera

 • Vaarallisten aineiden onnettomuus, Vaasa

  14.821:00

  Kotipakastimen jäähdytysjärjestelmään tullut vuoto.

  Läs mera

 • Vaarallisen aineen onnettomuus, Vaasa

  12.819:15

  Henkilö oli havainnut vedenpuhdistamolla jokin säiliö kallellaan ja ilmassa oli ollut vaaleaa höyryä ja soitti tästä syystä 112. Ensimmäisen yksikön tultua kohteeseen selvisi, että kyseessä oli ollut säiliöauto joka oli tuonut kalkkia laitokselle. Eli kohteessa ei onnettomuutta.

  Läs mera

 • Maastopalo Nykarleby

  11.817:55

  Ohikulija oli havainnut maastopalon metsäautotien varressa ja soitti 112. Pelastuslaitoksen tullessa paikalle maastoa oli palanut noin puoli hehtaaria ja palo eteni edelleen. Paloalue on saatu rajattua ja sammutustyöt paikan päällä käynnissä. Sammutustyöt kestävät arviolta useamman tunnin.

  Läs mera

 • Rakennuspalo Pedersöressä

  5.816:46

  Pedersöressä syttyi uhkaava palonalku teollisuusrakennuksessa tänään klo 16.26. Paikalle hälytettiin 13 pelastusyksikköä. Palo syttyi purunpoistojärjestelmässä rakennuksen ulkopuolella. Henkilökunta sai palon rajattua tehokkaalla alkusammutuksella niin, että palo jäi rakennuksen ulkopuolelle rajoittuen imuriin. Pelastuslaitos varmistaa paikalla vielä, että palo on sammunut. Syttymissyystä ei ole vielä tietoa. Tilanne ei vaatinut henkilövahinkoja.

  Läs mera

 • Rakennuspalo, keskisuuri Mustasaari. Oli rakennuspalovaara.

  4.812:35

  Asuinrakennuksessa oli laitettu takkaan tuli. Hetken kuluttua asuntoon alkoi tulemaan savua. Asukas soitti 112. Pelastuslaitoksen saavuttua paikalle todettiin, että kyseessä oli nokipalo. Tuuletettiin asunto, nuohottiin savuhormi sekä tarkastettiin, ettei nokipalo ollut ehtinyt aiheuttaa vaurioita rakenteille. Onnettomuuden syynä osittain tukkeutunut savuhormi.

  Läs mera

 • Vahingontorjunta Vaasassa

  2.809:10

  Pelastuslaitos sai hälytyksen Vaasan keskustaan isosta vesivuodosta. Pelastuslaitoksen päästyä paikalle, todettiin veden tulevan talon rännistä. Ei tehtävää pelastuslaitokselle.

  Läs mera

 • Ihmisen pelastaminen ylhäältä

  25.718:49

  Pelastuslaitos sai hälytyksen klo 17.55. ihmisen pelastamisesta ylhäältä. Pelastuslaitokselta paikalle meni 5 yksikköä. Tehtävä on päättynyt pelastuslaitoksen osalta eikä tehtävästä tiedoteta enempää.

  Läs mera

+