Olycksmeddelande

 • Rakennuspaloilmoitus Isokyrö

  15.116:46

  Lapsi laittanut paperia uuniin. Paperi kärähtänyt ja palanut uunissa ja savua levinnyt asuntoon. Plo ei levinnyt. Pelastuslaitos tarkisti tilanteen ja savutuulettaa asunnon

  Läs mera

 • Rakennuspalovaara Närpiössä.

  13.119:16

  Sikalarakennuksen katolla ollut poistopuhallin oli syttynyt palamaan. Omistaja sai palon sammumaan kahdella käsisammuttimella ja raivattua poistopuhaltimen alas. Pelastuslaitos varmistaa tiloja lämpökameralla.

  Läs mera

 • Palonalku voimalaitoksella

  7.109:48

  Hiilivoimalaitoksen prosessin yhteydessä syttyi palon alku, jota pelastuslaitos sammuttaa ja varmistaa yhdessä laitoksen henkilökunnan kanssa.

  Läs mera

 • Byggnadsbrand, Vörå

  5.103:35

  Vöyrin saariston Österössä paloi n. 200 m2:n kanalarakennus lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Pelastuslaitos sai hälytyksen tehtävälle kahdelta yöllä. Maatalon pihapiirissä ollut kanala oli jo palanut lähes täysin pelastuslaitoksen yksiköiden saapuessa paikalle, joten pelastuslaitoksen tehtäväksi jäi lähinnä jälkisammutus. Kanalassa oli ollut parikymmentä kanaa, jotka menehtyivät palossa. Palo ei ehtinyt levitä pihapiirin muihin rakennuksiin, eikä onnettomuudesta aiheutunut henkilövahinkoja. Ilmoituksen palosta teki saman pihapiirin asukas. Syttymissyy ei ole tiedossa, valistunut arvio on jonkinlainen sähkövika tai oikosulku.

  Läs mera

 • Jatkotiedote, rakennuspalo Uusikaarlepyyssä

  2.107:59

  Ison maatilan lämpökeskus ja hakevarasto syttyivät tuleen tänään aamulla klo 6 aikaan Uusikaarlepyyssa. Ilmoituksen hätäkeskukseen teki työntekijä. Pelastuslaitoksen yksiköt saivat hälytyksen 6:04. Ensimmäisen yksikön päästyä paikalle, liekit löivät ulos lämpökeskuksesta. Pelastuslaitos sai kuitenkin nopeasti liekit alas ja täten vahingot rakenteille jäivät kohtalaisiksi ja rakennus jäi pystyyn. Tällä hetkellä kohteessa tyhjennetään hakevarastoa ja varmistetaan että palo on sammunut. Tilanne ei vaatinut henkilövahinkoja. Sammutustyöt jatkuvat vielä.

  Läs mera

 • Rakennuspalo Uusikarlepyyssä

  2.106:35

  Maatilan lämpökeskus palaa, sammutus- ja pelastustoiminta käynnissä, jatkotiedote tunnin kuluessa

  Läs mera

 • Rakennuspalo Maalahti

  30.1204:11

  Koulurakennuksen vieressä oleva ulkorakennus palaa. Sammutustyöt käynnissä. Palo saatu rajoitettua pelkästään ulkorakennukseen eikä se ole enää vaarassa levitä lähialueen rakennuksiin.

  Läs mera

 • RAKENNUSPALO VAASA

  27.1216:58

  Saunan kiukaan yläpuolella ollut vaatekappale putosi kiukaan päälle ja syttyi palamaan. Asukas itse sammutti palon sammutuspeittellä. Ei henkilövahinkoja. Palo ei levinnyt kiukaan lähiympäristöön.

  Läs mera

 • Eläimen pelastaminen

  25.1215:58

  Hirvi tippunut jäihin ja kuollut. Pelastuslaitos tarkisti kohteen ja pyysi "vetoapua" rajavartiolaitokselta, hirven ylös ottoon. Myös Sundom metsäsätysseura mukana tehtävässä, poliisin toimesta.

  Läs mera

 • Ihmisen pelastaminen vedestä

  21.1214:56

  Pelastuslaitos sai hälytyksen havainnosta meressä. Ilmoittajan mukaan meressä oli vene ja mahdollisia ihmisiä vedessä sen vieressä. Tilanne oli näyttänyt siltä, kuin henkilöt olisivat yrittäneet nousta veneeseen. Pelastuslaitos lähti kohteeseen usealla yksiköllä. Saavuttaessa lähelle ilmoitettua tapahtumapaikkaa, pelastusyksikkö teki havainnon mahdollisista hylkeistä, jotka olivat poistuneet paikalta pelastusyksikön tultua paikalle. Pelastuslaitos haravoi vesialueen ja lähistön hydrokopterilla sekä pintapelastajilla löytämättä venettä tai ihmisiä. Vallgrundin merivartioaseman henkilöstö oli myös kalustollaan kohteessa. Tähän aikaan on havaittu aktiivisia hylkeitä olevan liikekeellä. Pelastuslaitoksella ei muuta tiedotettavaa

  Läs mera

 • Liikennevälinepalo Närpiö

  19.1217:53

  Kuorma-auton peräkärryn laakeri kuumeni. Ei paloa.

  Läs mera

 • Rakennuspalo Pedersöressä

  13.1218:04

  Omakotitalossa alkoi takan lämmityksen yhteydessä tulla savua seinän ja listan välistä. Pelastuslaitos sai hälytyksen klo 17.35. Kohteessa ei ollut varsinaista paloa, mutta ilmassa oli savua ja palaneen käryä. Pelastuslaitos tuulettaa taloa ja selvittää miksi seinän ja lattian välistä tulee savua. Talon asukkaat eivät loukkaantuneet palossa. Paikalle hälytettiin 7 pelastusyksikköä joista suurin osa peruttiin, koska paikalla ei ollut paloa. Syttymissyyksi epäillään jonkinlaista sähköön liittyvää vikaa.

  Läs mera

 • Byggnadsbrand i Nykarleby

  11.1220:13

  Westwoodin tehtaalla Uusikarlepyyssä syttyi palo rakennuksen yhteydessä olevassa lämpökeskuksessa noin klo 18.00 aikaan. Ilmoituksen palosta teki lähistöllä asuva henkilö, joka oli haistanut voimakasta savun hajua. Pelastuslaitos sai hälytyksen 18.16. Ensimmäisenä paikalla ollut yksikkö ilmoitti, että rakennuksen lämpökeskuksesss palaa, jolloin vaste nousi keskisuureksi. Palo oli levinnyt kattilahuoneesta rakenteisiin ja siitä rakennuksen ulkoseinään. Pelastuslaitos sai palon nopeasti hallintaan ja esti palon leviämisen kattorakenteisiin. Vahingot rajoittuivat lämpökeskukseen. Palo ei vaatinut henkilövahinkoja.

  Läs mera

 • Oljeskada i Närpes

  9.1210:46

  I Närpiö har det hänt en liten oljeläcka. Enheterna har rengjort all olja vad som läckte till golvet. Oljefästet var cirka 100 l brandölja. Oljan sprids inte i marken.

  Läs mera

 • Autopalo Vöyrin Djupsundissa

  6.1201:09

  Pelastuslaitos sai tehtävän keskisuurelle liikennevälinepalolle hieman ennen puoltayötä torstaina. Vöyrin Djupsundissa traktorihuoltoliikkeen pihassa paloi huoltoautona käytetty pakettiauto, joka sisälsi mm. kemikaaleja sekä asetyleenipullon. Palava ajoneuvo oli rakennuksen vieressä. Paikalle saapuneet pelastusyksiköt aloittivat sammutustoimenpiteet ja siirsi kaasupullon pois autosta. Palo saatiin nopeasti hallintaan, minkä lisäksi viereinen rakennus tarkistettiin savusukeltajien toimesta ja lämpökameran avulla mahdollisen palon leviämisen varalta. Palo ei kuitenkaan ollut ehtinyt levitä rakennukseen, mutta ajoneuvo tuhoutui täysin. Hälytyksen palosta teki ohikulkija.

  Läs mera

 • Liikenneonnettomuus Mustasaari

  5.1211:38

  Kahden auton nokkakolari. Pelastustoiminta käynnissä.

  Läs mera

 • Palonalku autotallissa

  2.1213:03

  Vedeneritystöistä alkanut palo levisi pienelle alueelle autotallin päätyrakenteissa. Alkusammutus rajoitti paloa. Puuseinää purettiin noin 1 m2. Palo sammutettiin ja varmistettiin nopeasti.

  Läs mera

 • Eläimen pelastaminen Vöyrin Särkimössä

  30.1115:42

  Peura tippui jäihin Särkimössä, josta pelastuslaitos sai ilmoituksen 13.55. Pelastuslaitos teki kovasti töitä ja sai eläimen ylös avannosta, mutta peura oli niin huonossa kunnossa, että se jouduttiin lopettamaan paikallisen metsästysseuran toimesta.

  Läs mera

 • Joutsen jäissä Vaasassa

  30.1112:04

  Pelastuslaitos sai ilmoituksen, että Pukinjärvellä on joutsen jäätynyt kiinni jäihin. Ilmoituksen teki ohiajanut autoilija. Pelastuslaitos kävi paikan päällä ja kun astuimme ulos autosta joutsenparin kohdalla, he tästä selkeästi häiriintyivät ja lähtivät sulasta paikasta käpyttelemään väljemmille vesille joten tehtävä sai onnellisen päätöksen. Pelastuslaitos neuvoo, että vastaavissa tilanteissa olisi hyvä pysähtyä ja käydä katsomassa tilanne tarkemmin. Joutsenet harvoin oikeasti ovat jäissä kiinni.

  Läs mera

 • Trafikolycka i Kristinestad

  29.1109:42

  Bilen gled in i diket och vände sig mot taket. De två personerna i bilen gick ut ur bilen själva och skadades inte. Ambulans söker efter dem på scenen. Olyckan orsakar inte trafikstörningar och nödberedskapen på plats är klar.

  Läs mera

 • Rakennuspalo Pedersöre

  28.1109:46

  Savua omakotitalossa, ei muita palon merkkejä. Pelastuslaitos on paikalla.

  Läs mera

 • Trafikolycka, Nykarleby

  27.1107:45

  Henkilöauto ajautui ojaan katolleen puoli seitsemän aikaan keskiviikkoaamuna. Tapahtumapaikka oli Kasitie, Uudenkaarlepyyn puolella heti Vöyrin jälkeen. Ajoneuvossa oli yksi henkilö, joka oli päässyt itse ulos autosta ja soitti hätäkeskukseen. Onnettomuudesta ei aiheutunut ruuhkaa muille tienkäyttäjille. Ensihoitoyksikkö tarkasti kuljettajan paikanpäällä, eikä jatkohoitoon ollut tarvetta. Pelastusyksiköille ei koitunut varsinaisia tehtäviä.

  Läs mera

 • Byggnasbrand i Vasa

  23.1100:10

  Lukt av rök i lägenheten. Ingen brand vid byggnaden. Ingen person skadad. Brandkåren undersöker orsaken till lukt av rök.

  Läs mera

 • Trafikolycka i Malax

  17.1116:08

  I Malax i Strandvägen hade två bilar kolliderade i korsning. Ingen person skada i olycka och inte hinda trafik i plats.

  Läs mera

 • Rakennuspalo / liikenneonnettomuus

  13.1116:36

  Vöyrin rakennuspalo 2 kerroksisessa rakennuksessa, palo rakennuksen varaston ovien edessä josta savu levinnyt sisälle. Paloauto oli menossa Vöyrin rakennuspaloon ja ajautunut ojaan.

  Läs mera

+