Olycksmeddelande

 • Autopalo Vöyrin Djupsundissa

  6.1201:09

  Pelastuslaitos sai tehtävän keskisuurelle liikennevälinepalolle hieman ennen puoltayötä torstaina. Vöyrin Djupsundissa traktorihuoltoliikkeen pihassa paloi huoltoautona käytetty pakettiauto, joka sisälsi mm. kemikaaleja sekä asetyleenipullon. Palava ajoneuvo oli rakennuksen vieressä. Paikalle saapuneet pelastusyksiköt aloittivat sammutustoimenpiteet ja siirsi kaasupullon pois autosta. Palo saatiin nopeasti hallintaan, minkä lisäksi viereinen rakennus tarkistettiin savusukeltajien toimesta ja lämpökameran avulla mahdollisen palon leviämisen varalta. Palo ei kuitenkaan ollut ehtinyt levitä rakennukseen, mutta ajoneuvo tuhoutui täysin. Hälytyksen palosta teki ohikulkija.

  Läs mera

 • Liikenneonnettomuus Mustasaari

  5.1211:38

  Kahden auton nokkakolari. Pelastustoiminta käynnissä.

  Läs mera

 • Palonalku autotallissa

  2.1213:03

  Vedeneritystöistä alkanut palo levisi pienelle alueelle autotallin päätyrakenteissa. Alkusammutus rajoitti paloa. Puuseinää purettiin noin 1 m2. Palo sammutettiin ja varmistettiin nopeasti.

  Läs mera

 • Eläimen pelastaminen Vöyrin Särkimössä

  30.1115:42

  Peura tippui jäihin Särkimössä, josta pelastuslaitos sai ilmoituksen 13.55. Pelastuslaitos teki kovasti töitä ja sai eläimen ylös avannosta, mutta peura oli niin huonossa kunnossa, että se jouduttiin lopettamaan paikallisen metsästysseuran toimesta.

  Läs mera

 • Joutsen jäissä Vaasassa

  30.1112:04

  Pelastuslaitos sai ilmoituksen, että Pukinjärvellä on joutsen jäätynyt kiinni jäihin. Ilmoituksen teki ohiajanut autoilija. Pelastuslaitos kävi paikan päällä ja kun astuimme ulos autosta joutsenparin kohdalla, he tästä selkeästi häiriintyivät ja lähtivät sulasta paikasta käpyttelemään väljemmille vesille joten tehtävä sai onnellisen päätöksen. Pelastuslaitos neuvoo, että vastaavissa tilanteissa olisi hyvä pysähtyä ja käydä katsomassa tilanne tarkemmin. Joutsenet harvoin oikeasti ovat jäissä kiinni.

  Läs mera

 • Trafikolycka i Kristinestad

  29.1109:42

  Bilen gled in i diket och vände sig mot taket. De två personerna i bilen gick ut ur bilen själva och skadades inte. Ambulans söker efter dem på scenen. Olyckan orsakar inte trafikstörningar och nödberedskapen på plats är klar.

  Läs mera

 • Rakennuspalo Pedersöre

  28.1109:46

  Savua omakotitalossa, ei muita palon merkkejä. Pelastuslaitos on paikalla.

  Läs mera

 • Trafikolycka, Nykarleby

  27.1107:45

  Henkilöauto ajautui ojaan katolleen puoli seitsemän aikaan keskiviikkoaamuna. Tapahtumapaikka oli Kasitie, Uudenkaarlepyyn puolella heti Vöyrin jälkeen. Ajoneuvossa oli yksi henkilö, joka oli päässyt itse ulos autosta ja soitti hätäkeskukseen. Onnettomuudesta ei aiheutunut ruuhkaa muille tienkäyttäjille. Ensihoitoyksikkö tarkasti kuljettajan paikanpäällä, eikä jatkohoitoon ollut tarvetta. Pelastusyksiköille ei koitunut varsinaisia tehtäviä.

  Läs mera

 • Byggnasbrand i Vasa

  23.1100:10

  Lukt av rök i lägenheten. Ingen brand vid byggnaden. Ingen person skadad. Brandkåren undersöker orsaken till lukt av rök.

  Läs mera

 • Trafikolycka i Malax

  17.1116:08

  I Malax i Strandvägen hade två bilar kolliderade i korsning. Ingen person skada i olycka och inte hinda trafik i plats.

  Läs mera

 • Rakennuspalo / liikenneonnettomuus

  13.1116:36

  Vöyrin rakennuspalo 2 kerroksisessa rakennuksessa, palo rakennuksen varaston ovien edessä josta savu levinnyt sisälle. Paloauto oli menossa Vöyrin rakennuspaloon ja ajautunut ojaan.

  Läs mera

 • Ulkorakennuspalo Vähäkyrö

  13.1104:52

  Omakotitalon pihapiirissä oleva ulkorakennus on syttynyt tuleen. Palon syttymissyytä ei tiedetä tässä vaiheessa. Omakotitalossa asui 3 ihmistä ja paikalle sattunut naapuri herätti talon väen. Palo saatiin nopeasti hallintaan ja eikä palo ehtinyt levitä omakotitaloon ja palo rajoittui vain osaan ulkorakennusta.

  Läs mera

 • Rakennuspalo Vöyrillä

  12.1107:07

  Rakennuksen yhteydessä ollut lämpökeskus syttyi palamaan Vöyrillä Kaurajärvellä. Palo levisi omakotitalon yhteydessä olevassa lämpökeskussiivessä välikattoon. Talossa oli neljä henkilöä paikalla, jotka heräsivät palovaroittimen hälytykseen ja täten onnistuivat poistumaan talosta ajoissa. Yksi henkilö altistui savulle pyrkiessään alkusammuttaa paloa mutta ei loukkaantunut palossa. Muut talossa olleet eivät myöskään loukkaantuneet. Pelastuslaitoksen saapuessa paikalle palo oli levinnyt lisäsiiven ulkoseinään ja katolle. Pelastuslaitos sai palon nopeasti kuitenkin hallintaan ja esti täten palon leviämisen varsinaiseen asuinrakennukseen. Paikalla on nyt käynnissä jälkiraivaustyöt, jotka tulevat kestämään vielä pari tuntia.

  Läs mera

 • Liikenneonnettomuus Närpiössä

  11.1107:47

  Auto katollaan ojassa. Pelastustoiminta käynnissä.

  Läs mera

 • Pahviprässipalo Vaasa

  8.1120:32

  Pahvipuristimessa syttynyt palo

  Läs mera

 • Pahviprässipalo Vaasa

  8.1120:32

  Pahvipuristimessa syttynyt palo

  Läs mera

 • Stormen sysselsätter Österbottens räddningsverk

  25.1023:00

  Österbottens räddningsverk har effektiverat sin ledningsberedskap och ett flertal räddningsenheter är i omedelbar beredskap på grund av stormen. Fram till 23:00 har det varit 25 uppdrag och stormen ser ut att fortsätta ännu i timmar. Fördelningen av uppdragen har på området varit följande (st.): Storkyro 2 Kristinestad 6 Laihela 1 Malax 3 Korsholm 1 Närpes 9 Vasa 3

  Läs mera

 • Stormen sysselsätter Österbottens räddningsverk

  25.1021:00

  På grund av stormen har det före kl. 21 inträffat 14 skadebekämpningsuppdrag, en trafikolycka och en risk för byggnadsbrand. Majoriteten av uppdragen har orskatats av träd fällda av stormen. Största delen av uppdragen har inträffat i Närpes (8 st).

  Läs mera

 • Teollisuusrakennuksessa tulipalo

  24.1022:19

  Teollisuusrakennuksen kuljettimessa tulipalo. Sammutustyöt käynnissä.

  Läs mera

 • Rekka ojaan Närpiössä

  24.1014:50

  Täysperävaunurekka ajautui ojaan Närpiöntiellä. Kuljettaja selvisi onnettomuudesta vahingoittumattomana, eikä onnettomuudesta ollut haittaa liikenteelle.

  Läs mera

 • Roska-astian palo Vaasassa

  23.1017:24

  Roska-astiassa syttyi tulipalo Kuninkaantiellä. Roska-astia oli muutaman metrin leveässä välikössä kerrostalon ja ulkorakennuksen välissä. Pelastuslaitoksen saapuessa paikalle, roska-astiassa ollut pieni palo oli saatu sammumaan. Pelastuslaitoksen tehtäväksi jäi sammumisen varmistus.

  Läs mera

 • Raideliikenneonnettomuus Pedersöre

  21.1006:21

  Jalankulkija jäänyt junan alle.

  Läs mera

 • Husbil brann i Vikby

  18.1019:37

  En husbil förstördes i brand. Orsaken är okänd.

  Läs mera

 • Asumaton talo paloi Maalahdessa

  18.1003:51

  Pelastuslaitos sai hälytyksen keskisuurelle rakennuspalolle heti yhden jälkeen torstain ja perjantain välisenä yönä. Maalahden Viaksentiellä sijainnut asumaton, n. 60 neliöinen, 2-kerroksinen, vanha hirsirakenteinen talo paloi purkukuntoon. Palon huomasi autoilija, joka soitti hätäkeskukseen. Pelastuslaitos sai palon nopeasti hallintaan, mutta palo oli jo ehtinyt sitä ennen levitä katto- ja seinärakenteisiin, joten talon säästämiseksi ei ollut paljoa tehtävissä. Rakennus oli asumaton ja ollut tyhjillään jo useita vuosia. Onnettomuudesta ei aiheutunut henkilövahinkoja. Syttymissyy ei ole tällä hetkellä tiedossa, poliisi tutkii asiaa.

  Läs mera

 • Vesiliikenne onnettomuus

  17.1014:22

  Ihminen venden varassa Bergön saartistossa, pudonnut veneestä. Pelastuslaitos osallistui meripelastustehtävään Venekalustolla (Bergö, Maahlahti Korsnäs) ja vesisukeltajat Vaasasta. Ei Henkilövahinkoja

  Läs mera

+