31.12.2020

Isonkyrön kunnan pelastustoimi siirtyy 1.1.2021 Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitoksen hoidettavaksi.


Pohjanmaan pelastuslaitoksen kunnista Isokyrö siirtyy Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitoksen pelastustoimen alueeseen. Siirtoa on valmisteltu syksyn ajan hyvässä yhteistyöhengessä pelastuslaitosten kesken. Henkilöstöä sekä omaisuuden ja sopimusten siirtoihin liittyvät asiat ovat valmiina.
Näitä koskeva työ on tehty taustalla saman aikaan, kun kiireelliseen toimintaan liittyvät siirrot tapahtuvat tämän vuoden viimeisen päivän aikana. Kunnan asukkaille pelastuspalveluiden saatavuus varmistetaan molemmissa pelastuslaitoksissa. Muutoksen ei pitäisi vaikuttaa asukkaiden avun saamiseen.
Paloautot ja ensivasteyksiköt lähtevät vuoden vaihteen jälkeenkin nykyiseltä paloasemalta. Muutos näkyy lähinnä yksiköiden tunnuksissa pienellä viiveellä, mutta muutoin sama vakituinen kuin sopimushenkilöstö hoitaa pelastustehtäviä edelleen Isonkyrön kunnan alueella sekä hälytysvasteiden mukaan laajemmallakin alueella.
Pohjanmaan pelastuslaitos kiittää Isonkyrön kuntaa sekä paloaseman vakituista ja sopimushenkilöstöä hyvästä yhteistyöstä pelastustoimen järjestämisestä viimeisen 17 vuoden aikana.

Siirry "Uutiset"-sivulle