Pelastuslaitos sosiaalisessa mediassa

Facebookin ja Instagramin kautta tarkoituksena on kertoa pelastuslaitoksen toiminnasta ja jakaa muun muassa valistusmateriaalia ja ajankohtaisia tiedotteita. Sivustojen kautta on mahdollisuus myös kysyä pelastuslaitoksen toimintaan liittyvistä aiheista, mutta vastausta ei luvata hetkessä. Sivustoja ylläpidetään ajoittain, eikä siellä olla reaaliaikaisesti tavoitettavissa. Siis mikäli asiasi on kiireinen, pyydämme lähestymään puhelimitse tai sähköpostitse.

Sosiaalisen median kautta pelastuslaitos haluaa lisätä vuorovaikutusta yleisön ja pelastusviranomaisten välillä sekä lisätä kansalaisten tietämystä pelastustoimen asioista. Sivujen ylläpidosta vastaa pelastuslaitoksen SOME-ryhmä ja viestintähenkilökunta. Mahdollisiin sivuilla esitettyihin kysymyksiin vastaavat aina kyseisen aiheen asiantuntijat. Yksityisviesteillä voi kysyä ja kommentoida sellaisia asioita, joita ei halua käsitellä julkisella keskustelupalstalla.

Palvelujen ominaisuuksista johtuen pelastuslaitos ei voi kuitenkaan taata kirjoitusten luottamuksellisuutta, joten yksityisyyden suojaan kuuluvia asioita ei tule kirjoittaa edes yksityisviesteihin.

 

Keskustelun säännöt

Sivustojen ylläpitäjät seuraavat keskusteluja ja mahdollisesti myös vastaavat osaan kysymyksistä. Yksityisyyden piiriin kuuluvia asioita ei keskustelussa milloinkaan kommentoida.

Keskustelupalsta on tarkoitettu pelastuslaitoksen toimintaa koskeviin kysymyksiin ja kommentteihin, kiellettyjä aiheita ovat:

  • toisten keskustelijoiden haukkuminen, syyttely, kiroilu, rasismi
  • henkilöihin, organisaatioihin tai kieliryhmiin kohdistuvat vihaviestit
  • tuotteiden ja palveluiden mainonta ja markkinointi
  • poliittiset kannanotot