Pelastuslaitos Facebookissa

Sivuston tarkoituksena on kertoa pelastuslaitoksen toiminnasta ja jakaa muun muassa valistusmateriaalia ja ajankohtaisia tiedotteita. Sivuston kautta on mahdollisuus myös kysyä pelastuslaitoksen toimintaan liittyvistä aiheista, mutta vastausta ei luvata hetkessä. Sivustoa ylläpidetään ajoittain, eikä siellä olla reaaliaikaisesti tavoitettavissa. Siis mikäli asiasi on kiireinen, pyydämme lähestymään puhelimitse tai sähköpostitse.

Liittymällä Facebookiin pelastuslaitos haluaa lisätä vuorovaikutusta yleisön ja pelastusviranomaisten välillä sekä lisätä kansalaisten tietämystä pelastustoimen asioista. Sivujen ylläpidosta vastaa pelastuslaitoksen viestintä. Mahdollisiin sivuilla esitettyihin kysymyksiin vastaavat aina kyseisen aiheen asiantuntijat. Yksityisviesteillä voi kysyä ja kommentoida sellaisia asioita, joita ei halua käsitellä julkisella keskustelupalstalla.

Palvelun ominaisuuksista johtuen pelastuslaitos ei voi kuitenkaan taata kirjoitusten luottamuksellisuutta, joten yksityisyyden suojaan kuuluvia asioita ei tule kirjoittaa edes yksityisviesteihin.

 

Keskustelun säännöt

Sivuston ylläpitäjät seuraavat keskusteluja ja mahdollisesti myös vastaavat osaan kysymyksistä. Yksityisyyden piiriin kuuluvia asioita ei keskustelussa milloinkaan kommentoida.

Keskustelupalsta on tarkoitettu pelastuslaitoksen toimintaa koskeviin kysymyksiin ja kommentteihin, kiellettyjä aiheita ovat:

  • toisten keskustelijoiden haukkuminen, syyttely, kiroilu, rasismi
  • henkilöihin, organisaatioihin tai kieliryhmiin kohdistuvat vihaviestit
  • tuotteiden ja palveluiden mainonta ja markkinointi
  • poliittiset kannanotot