Onnettomuustiedotteet

 • Rakennuspalo Vöyri

  13.712:47

  Omakotitalon entinen eläinsuoja ja sen yhteydessä ollut lato syttyivät tänään palamaan Vöyrillä. Pelastuslaitoksen saapuessa paikalle, rakennus oli täyden palon vaiheessa. Palo saatiin rajattua niin, että vieressä ollut toinen ulkovarasto ei syttynyt. Palanut rakennus tuhoutui palossa kokonaan. Palanut rakennus oli kooltaan n. 200 m2. Vieressä ollut ulkovarasto oli n. 150 m2. Pelastuslaitos tällä hetkellä raivaa koneella ja käsin kattorakenteita varmistaakseen palon sammumisen. Sammutustyöt tulevat jatkumaan vielä muutamia tunteja. Palo ei aiheuttanut henkilövahinkoja. Palon arvellaan syttyneen salamaniskusta, joka vaurioitti myös yhtä talon pistorasioista.

  Lue lisää

 • Liikenneonnettomuus, Mustasaari

  11.714:35

  Autoletkan edessä ajanut auto oli kääntynyt vasemmalle. Tästä syystä autoletka oli jarruttanut, jolloin letkan takana ajanut moottoripyöräilijä ei ollut havainnut ajoissa jarruttavaa autoletkaa. Moottoripyöräilijä oli ilmeisesti jarruttanut äkisti ja kaatunut pyörällään ajoradalle. Samaan aikaan moottoripyörän takana ajanut auto oli jarruttanut ettei olisi osunut moottoripyöräilijään. Tämän auton perään oli törmännyt toinen auto. Ensihoitoyksikkö kuljetti moottoripyöräilijän Vaasan keskussairaalaan. Pelastuslaitos ohjasi liikenteen kiertotielle pelastustöiden ajaksi.

  Lue lisää

 • Liikennevälinepalo, Vaasa

  4.715:52

  Traktorikaivinkoneella oli oltu kaivamassa ojaa, kun kuljettaja oli havainnut savunhajua ja huomannut koneen palavan. Kuljettaja oli lähtenyt hakemaan sammutusvälineitä ja tullessaan takaisin oli kaivinkone jo liekeissä. Ei leviämisvaaraa. Pelastuslaitos paikalla ja sammutustyöt käynnissä.

  Lue lisää

 • Öljyvahinko, meressä

  4.714:22

  Henkilö oli nähnyt öljykalvon meressä ja tehnyt ilmoituksen hätäkeskukseen. Öljy on todennäköisesti peräisin muutamaa päivää aikaisemmin tapahtuneesta öljyvahingosta. Meressä on ollut jo muutaman päivän öljypuomit vahingon leviämisen estämiseksi. Öljyn alkuperästä eikä laadusta ei ole tarkempaa tietoa. Sadeveden mukana mereen on ilmeisesti tullut lisää öljyä.

  Lue lisää

 • Rakennuspalo Vaasa

  2.721:03

  Kohteessa oli kyseessä ruuan valmistuksesta aiheutunut hälytys, ei paloa.

  Lue lisää

 • Ihmisen pelastaminen ylhäältä

  1.711:04

  Pelastuslaitos sai ilmoituksen, että riippuliitäjä on törmännyt voimalinjaan Vaskiluodon ja viljasiilojen välillä. Päästyämme paikalla, totesimme huoltomiehen tarkastavan linjaa poljettavalla huoltokelkalla, joka liikkuu linjaa pitkin. Tämä oli jo toinen kerta, kun pelastuslaitos saa ilmoituksen samasta aiheesta. Kaukaa katsottuna tämä näyttää kuin joku olisi kiinni langoissa, mutta kun hetken seuraa. niin huomaa hänen liikkuvan.

  Lue lisää

 • Pieni palo parvekkeella Vaasassa

  29.616:43

  Pieni palo parvekkeella kerrostalossa.

  Lue lisää

 • Eläimen pelastaminen Pedersöre

  23.620:55

  Pelastuslaitos sai ilmoituksen tänään 23.6 klo 19.27 kahdesta lehmästä tiellä, jotka olivat karanneet läheiseltä tilalta. Pelastuslaitoksen yksikkö on paikalla ja ohjaa yhdessä tilan omistajien kanssa lehmiä takaisin kotitilalle seikkailultaan.

  Lue lisää

 • Byggnadsbrand Närpes

  14.607:50

  På lördagskväll fattade fett eld vid obevakat matlagning i en lägenhet av tre-lägenhet-byggnad. Elden spred sig till fläkten och därifrån delvis till vinden. Lägenhet i fråga fick omfattande skador. Röken spred sig också till andra delar av byggnaden. Räddningsverket hade en kontrolluppdrag på samma plats på söndag.

  Lue lisää

 • Rakennuspalo Närpiö

  14.607:42

  Lauantai-iltana valvomattoman ruoanlaiton yhteydessä rasva syttyi palamaan kolmen asunnon rivitalon yhdessä asunnossa -> palo levisi liesituulettimeen ja siitä osittain ullakolle. Ko. asunto kärsi mittavat vauriot. Savua levisi myös muualle rakennukseen. Sunnuntain puolella samassa paikassa käytiin tarkastuskäynnillä.

  Lue lisää

 • Skadebekämpningar mm. Österbotten

  7.614:48
 • Vahingontorjunnat ym. Pohjanmaa

  7.614:46
 • Vasa räddning från vatten

  7.614:32
 • Vaasa vesipelastus

  7.614:31
 • Metsäpalo Vöyrillä

  31.515:30

  Vöyrin Kulmajärven alueella syttyi lauantai-iltana laaja metsäpalo. Sammutustöitä tehtiin myöhään yöhön ja palo saatiin rajattua noin 12 hehtaarin alueelle. Jälkisammutusta on jatkettu koko sunnuntain ajan.

  Lue lisää

 • Energiajätekasan palo Mustasaaressa

  26.513:09

  Lassila&Tikanojan jätteenkäsittelylaitoksella syttyi tänään klo 11.40 energiajätekasa palamaan. Kasa on kooltaan noin 15x10m ja pari metriä korkea ja sisältää muovia, pahvia ja muuta palavaa jätettä. Palon huomasi työntekijä. Pelastuslaitos sai palon nopeasti rajattua ja hallintaan. Raivaustyöt ovat käynnissä, kasa joudutaan purkamaan ja kastelemaan samalla että palava jäte saadaan sammumaan. Palo aiheuttaa savuhaittaa Vikbyn teollisuusalueella. Sammutustöissä tulee menemään vielä muutamia tunteja. Palo ei aiheuttanut henkilövahinkoja

  Lue lisää

 • Jätekasan palo

  26.512:23

  Energiajätekasa palaa jätteenkäsittelylaitoksessa. Sammutustyöt käynnissä.

  Lue lisää

 • Rakennuspalo Mustasaari

  23.519:37

  Mustasaaressa syttyi tänään klo 17.21 rakennuspalo. Ensimmäisten yksiköiden saapuessa paikalle, talon pihapiirissä olleet ulkorakennukset olivat tulessa ja palo leviämässä päärakennukseen. Kovasta yrityksestä huolimatta pelastuslaitos ei saanut paloa hallintaan ja tuli tuhosi lähes koko pihapiirin rakennukset. Tuli levisi myös maastoon ja maastoa paloi muutamia satoja neliöitä. Maastopalot on sammutettu ja raunioiden jälkisammutustyöt ovat käynnissä. Palo ei aiheuttanut henkilövahinkoja eikä palo uhannut muuta lähiympäristöä.

  Lue lisää

 • Maastopalo Laihia

  22.513:19

  Laihialla syttyi tänään klo 13 maastopalo. Maastopalo sai alkunsa hallitusta roskien poltosta, josta oli lentänyt kipinä kuivaan heinikkoon. Palo uhkasi levitä läheiseen metsään, mutta talon väki sai palon itse sammutettua vedellä. Pelastuslaitos kehottaa varovaisuuteen tulen käsittelyssä, maasto ja vanha heinikko on erittäin kuivaa.

  Lue lisää

 • Maastopalo Uudessakaarlepyyssä

  16.520:06

  Uudessakaarlepyyssä syttyi oja palamaan kun traktorin lietevaunun rengas ylikuumentui, irtosi ja pyöri ojaan sytyttäen kuivan heinikon palamaan. Palo levisi nopeasti kovassa tuulessa ja uhkasi läheistä mökkiä. Paikalla olleet henkilöt onnistuivat sammuttamaan palon ennen palokunnan saapumista paikalle joten pelastuslaitokselle jäi vain palon sammuttamisen varmistaminen.

  Lue lisää

 • Maastopalo, Vöyri

  16.514:16

  Maastopalo n. 200m x 50m. Pelastuslaitos on sammuttanut tulipalon ja jälkivartioinnin hoitaa metsänomistaja

  Lue lisää

 • Tulipalo teollisuusrakennuksessa

  8.515:35

  Teollisuuslaitoksen kuivauskanavassa syttyi tulipalo. Pelastuslaitos sammutti palon ja vahingot jäivät pieniksi.

  Lue lisää

 • Maastopalo Österössä

  6.517:25

  Kaislikkoa palanut noin 20x20 m ala. Palo sammutettu. Syttymissyystä ei tietoa.

  Lue lisää

 • Maastopalo Pedersöressä

  5.513:21

  Risujen poltto levisi noin 200 neliön maastopaloksi. Pelastuslaitos sammutti palon.

  Lue lisää

 • Eläimen pelastaminen Vaasassa, jatkotiedote

  2.512:14

  Jatkotiedote koiran pelastamisesta Pelastuslaitos sai koiran ylös kaivosta ja koira lähti omistajansa kanssa kotia kohti hyvinvoivana.

  Lue lisää

+