Onnettomuustiedotteet

 • Rakennuspalo Vaasassa

  27.100:26

  Liikkeessä syttynyt printteri palamaan. Paloilmoitin hälyttänyt ja sprinkleri lauennut. Sprinkleri rajoitti palon. Pelastuslaitos viimeisteli sammutuksen ja aloitti vesien poiston.

  Lue lisää

 • Rakennuspaloilmoitus Isokyrö

  15.116:46

  Lapsi laittanut paperia uuniin. Paperi kärähtänyt ja palanut uunissa ja savua levinnyt asuntoon. Plo ei levinnyt. Pelastuslaitos tarkisti tilanteen ja savutuulettaa asunnon

  Lue lisää

 • Rakennuspalovaara Närpiössä.

  13.119:16

  Sikalarakennuksen katolla ollut poistopuhallin oli syttynyt palamaan. Omistaja sai palon sammumaan kahdella käsisammuttimella ja raivattua poistopuhaltimen alas. Pelastuslaitos varmistaa tiloja lämpökameralla.

  Lue lisää

 • Palonalku voimalaitoksella

  7.109:48

  Hiilivoimalaitoksen prosessin yhteydessä syttyi palon alku, jota pelastuslaitos varmisti yhdessä laitoksen henkilökunnan kanssa. Palanut aine on hiilipölyä. Laitoksen oma henkilökunta sai palon hallintaan alkusammutuksella. Palo oli pieni mutta haasteellisessa paikassa, minkä vuoksi varmistamista jouduttiin jatkamaan melko pitkään. Lisätiedot: Pelastuslaitoksen osalta päällikköpäivystäjä puh. 0406722447 Tuotantolaitoksen osalta käynnissäpitopäällikkö Matti Loukonen puh. 0504164972

  Lue lisää

 • Rakennuspalo, Vöyri

  5.103:35

  Vöyrin saariston Österössä paloi n. 200 m2:n kanalarakennus lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Pelastuslaitos sai hälytyksen tehtävälle kahdelta yöllä. Maatalon pihapiirissä ollut kanala oli jo palanut lähes täysin pelastuslaitoksen yksiköiden saapuessa paikalle, joten pelastuslaitoksen tehtäväksi jäi lähinnä jälkisammutus. Kanalassa oli ollut parikymmentä kanaa, jotka menehtyivät palossa. Palo ei ehtinyt levitä pihapiirin muihin rakennuksiin, eikä onnettomuudesta aiheutunut henkilövahinkoja. Ilmoituksen palosta teki saman pihapiirin asukas. Syttymissyy ei ole tiedossa, valistunut arvio on jonkinlainen sähkövika tai oikosulku.

  Lue lisää

 • Jatkotiedote, rakennuspalo Uusikaarlepyyssä

  2.107:59

  Ison maatilan lämpökeskus ja hakevarasto syttyivät tuleen tänään aamulla klo 6 aikaan Uusikaarlepyyssa. Ilmoituksen hätäkeskukseen teki työntekijä. Pelastuslaitoksen yksiköt saivat hälytyksen 6:04. Ensimmäisen yksikön päästyä paikalle, liekit löivät ulos lämpökeskuksesta. Pelastuslaitos sai kuitenkin nopeasti liekit alas ja täten vahingot rakenteille jäivät kohtalaisiksi ja rakennus jäi pystyyn. Tällä hetkellä kohteessa tyhjennetään hakevarastoa ja varmistetaan että palo on sammunut. Tilanne ei vaatinut henkilövahinkoja. Sammutustyöt jatkuvat vielä.

  Lue lisää

 • Rakennuspalo Uusikarlepyyssä

  2.106:35

  Maatilan lämpökeskus palaa, sammutus- ja pelastustoiminta käynnissä, jatkotiedote tunnin kuluessa

  Lue lisää

 • Rakennuspalo Maalahti

  30.1204:11

  Koulurakennuksen vieressä oleva ulkorakennus palaa. Sammutustyöt käynnissä. Palo saatu rajoitettua pelkästään ulkorakennukseen eikä se ole enää vaarassa levitä lähialueen rakennuksiin.

  Lue lisää

 • RAKENNUSPALO VAASA

  27.1216:58

  Saunan kiukaan yläpuolella ollut vaatekappale putosi kiukaan päälle ja syttyi palamaan. Asukas itse sammutti palon sammutuspeittellä. Ei henkilövahinkoja. Palo ei levinnyt kiukaan lähiympäristöön.

  Lue lisää

 • Eläimen pelastaminen

  25.1215:58

  Hirvi tippunut jäihin ja kuollut. Pelastuslaitos tarkisti kohteen ja pyysi "vetoapua" rajavartiolaitokselta, hirven ylös ottoon. Myös Sundom metsäsätysseura mukana tehtävässä, poliisin toimesta.

  Lue lisää

 • Ihmisen pelastaminen vedestä

  21.1214:56

  Pelastuslaitos sai hälytyksen havainnosta meressä. Ilmoittajan mukaan meressä oli vene ja mahdollisia ihmisiä vedessä sen vieressä. Tilanne oli näyttänyt siltä, kuin henkilöt olisivat yrittäneet nousta veneeseen. Pelastuslaitos lähti kohteeseen usealla yksiköllä. Saavuttaessa lähelle ilmoitettua tapahtumapaikkaa, pelastusyksikkö teki havainnon mahdollisista hylkeistä, jotka olivat poistuneet paikalta pelastusyksikön tultua paikalle. Pelastuslaitos haravoi vesialueen ja lähistön hydrokopterilla sekä pintapelastajilla löytämättä venettä tai ihmisiä. Vallgrundin merivartioaseman henkilöstö oli myös kalustollaan kohteessa. Tähän aikaan on havaittu aktiivisia hylkeitä olevan liikekeellä. Pelastuslaitoksella ei muuta tiedotettavaa

  Lue lisää

 • Liikennevälinepalo Närpiö

  19.1217:53

  Kuorma-auton peräkärryn laakeri kuumeni. Ei paloa.

  Lue lisää

 • Rakennuspalo Pedersöressä

  13.1218:04

  Omakotitalossa alkoi takan lämmityksen yhteydessä tulla savua seinän ja listan välistä. Pelastuslaitos sai hälytyksen klo 17.35. Kohteessa ei ollut varsinaista paloa, mutta ilmassa oli savua ja palaneen käryä. Pelastuslaitos tuulettaa taloa ja selvittää miksi seinän ja lattian välistä tulee savua. Talon asukkaat eivät loukkaantuneet palossa. Paikalle hälytettiin 7 pelastusyksikköä joista suurin osa peruttiin, koska paikalla ei ollut paloa. Syttymissyyksi epäillään jonkinlaista sähköön liittyvää vikaa. Tarkennus: Syttymissyy tarkentui sammutustöiden aikana ja palo luultavasti aiheutui takan paloilmakanavan syttymisestä. Palokunta joutui purkaamaan jonkin verran betonisia lattiarakenteita, jotta välipohjan palopesäkkeet uretaanieristeessä saatiin sammumaan. Sammutustyöt päättyivät klo 20.30

  Lue lisää

 • Rakennuspalo Uusikaarlepyyssä

  11.1220:13

  Westwoodin tehtaalla Uusikaarlepyyssä syttyi palo rakennuksen yhteydessä olevassa lämpökeskuksessa noin klo 18.00 aikaan. Ilmoituksen palosta teki lähistöllä asuva henkilö, joka oli haistanut voimakasta savun hajua. Pelastuslaitos sai hälytyksen 18.16. Ensimmäisenä paikalla ollut yksikkö ilmoitti, että rakennuksen lämpökeskuksesss palaa, jolloin vaste nousi keskisuureksi. Palo oli levinnyt kattilahuoneesta rakenteisiin ja siitä rakennuksen ulkoseinään. Pelastuslaitos sai palon nopeasti hallintaan ja esti palon leviämisen kattorakenteisiin. Vahingot rajoittuivat lämpökeskukseen. Palo ei vaatinut henkilövahinkoja.

  Lue lisää

 • Öljyvahinko Närpiössä

  9.1210:46

  Närpiössä on tapahtunut pieni öljyvuoto. Yksiköt ovat puhdistaneet kaiken öljyn, joka on vuotanut lattialle. Öljymäärä oli noin 100 litraa polttoöljyä. Öljy ei levinnyt maahan.

  Lue lisää

 • Autopalo Vöyrin Djupsundissa

  6.1201:09

  Pelastuslaitos sai tehtävän keskisuurelle liikennevälinepalolle hieman ennen puoltayötä torstaina. Vöyrin Djupsundissa traktorihuoltoliikkeen pihassa paloi huoltoautona käytetty pakettiauto, joka sisälsi mm. kemikaaleja sekä asetyleenipullon. Palava ajoneuvo oli rakennuksen vieressä. Paikalle saapuneet pelastusyksiköt aloittivat sammutustoimenpiteet ja siirsi kaasupullon pois autosta. Palo saatiin nopeasti hallintaan, minkä lisäksi viereinen rakennus tarkistettiin savusukeltajien toimesta ja lämpökameran avulla mahdollisen palon leviämisen varalta. Palo ei kuitenkaan ollut ehtinyt levitä rakennukseen, mutta ajoneuvo tuhoutui täysin. Hälytyksen palosta teki ohikulkija.

  Lue lisää

 • Liikenneonnettomuus Mustasaari

  5.1211:38

  Kahden auton nokkakolari. Pelastustoiminta käynnissä.

  Lue lisää

 • Palonalku autotallissa

  2.1213:03

  Vedeneritystöistä alkanut palo levisi pienelle alueelle autotallin päätyrakenteissa. Alkusammutus rajoitti paloa. Puuseinää purettiin noin 1 m2. Palo sammutettiin ja varmistettiin nopeasti.

  Lue lisää

 • Eläimen pelastaminen Vöyrin Särkimössä

  30.1115:42

  Peura tippui jäihin Särkimössä, josta pelastuslaitos sai ilmoituksen 13.55. Pelastuslaitos teki kovasti töitä ja sai eläimen ylös avannosta, mutta peura oli niin huonossa kunnossa, että se jouduttiin lopettamaan paikallisen metsästysseuran toimesta.

  Lue lisää

 • Joutsen jäissä Vaasassa

  30.1112:04

  Pelastuslaitos sai ilmoituksen, että Pukinjärvellä on joutsen jäätynyt kiinni jäihin. Ilmoituksen teki ohiajanut autoilija. Pelastuslaitos kävi paikan päällä ja kun astuimme ulos autosta joutsenparin kohdalla, he tästä selkeästi häiriintyivät ja lähtivät sulasta paikasta käpyttelemään väljemmille vesille joten tehtävä sai onnellisen päätöksen. Pelastuslaitos neuvoo, että vastaavissa tilanteissa olisi hyvä pysähtyä ja käydä katsomassa tilanne tarkemmin. Joutsenet harvoin oikeasti ovat jäissä kiinni.

  Lue lisää

 • Liikenneonnettomuus Kristiinankaupunki

  29.1109:42

  Maasturi ajautui ojaan ja kääntyi katolleen. Autossa olleet kaksi henkilöä pääsivät itse ulos autosta eivätkä loukkaantuneet. He ovat ensihoidon tarkistettavana. Onnettomuus ei haittaa liikennettä ja pelastustoimet paikalla ovat päättyneet.

  Lue lisää

 • Rakennuspalo Pedersöre

  28.1109:46

  Savua omakotitalossa, ei muita palon merkkejä. Pelastuslaitos on paikalla.

  Lue lisää

 • Liikenneonnettomuus, Uusikaarlepyy

  27.1107:45

  Henkilöauto ajautui ojaan katolleen puoli seitsemän aikaan keskiviikkoaamuna. Tapahtumapaikka oli Kasitie, Uudenkaarlepyyn puolella heti Vöyrin jälkeen. Ajoneuvossa oli yksi henkilö, joka oli päässyt itse ulos autosta ja soitti hätäkeskukseen. Onnettomuudesta ei aiheutunut ruuhkaa muille tienkäyttäjille. Ensihoitoyksikkö tarkasti kuljettajan paikanpäällä, eikä jatkohoitoon ollut tarvetta. Pelastusyksiköille ei koitunut varsinaisia tehtäviä.

  Lue lisää

 • Rakennuspalo Vaasa

  23.1100:10

  Kerrostaloasunnossa savunhajua. Asunnossa ei ole paloa, ei henkilövahinkoja. Palokunta selvittää savun hajun syytä.

  Lue lisää

 • Liikenneonnettomuus Maalahdessa

  17.1116:08

  Maalahdessa sattui kahden henkilöauton liikenneonnettomuus risteyksessä. Onnettomuudessa ei sattunut henkilövahinkoja eikä onnettomuus enää haittaa liikennettä.

  Lue lisää

+