Onnettomuustiedotteet

 • Liikenneonnettomuus, Närpiö

  19.115:27

  Henkilöauto ajautui tieltä ojaan, pyöri katon kautta ympäri ja päätyi renkailleen pellolle. Autossa oli kuljettaja ja neljä matkustajaa. Neljä henkilöä kuljetettiin sairaalaan jatkotoimenpiteitä varten.

  Lue lisää

 • Tieliikenneonnettomuus pieni Vöyrinitellä

  16.116:44

  Henkilöauto suistunut ojaan, ei henkilövahinkoja.

  Lue lisää

 • Bilgaragebrand i Vasa

  14.113:42

  Två stallplats med innehåll, av en ca. 200-kvadratmeters, 12 stall, bilgaragebyggnad fick skador i en brand. Man har slutat räddningsverksamhet i objektet och räddningsverkets och polisens brandutredning är på gång. Räddningsverket uppmanar alla som använder stall på Kapellbacksvägen 7:s gård att kontrollera sin egen utrymme. Räddningsverket har fått kontakt med användare av stall nr. 3.

  Lue lisää

 • Autotallipalo Vaasassa

  14.113:34

  N. 200-neliöisen, 12:n tallin, autotallirakennuksen kaksi tallipaikkaa sisältöineen kärsi vahinkoja tulipalossa. Pelastustoiminta kohteessa on lopetettu ja palontutkinta on pelastuslaitoksella ja poliisilla käynnissä. Pelastuslaitos kehottaa kaikkia Kappelinmäentie 7:n pihassa tallia käyttäviä tarkastamaan oman tilansa. Pelastuslaitos on tavoittanut tallin nro 3 käyttäjän.

  Lue lisää

 • Rakennuspalo, Kristiinankaupunki

  9.122:54

  Tulipalo syttynyt noin 750m2 hallissa jossa toimii raskaanliikenteen korjaamo. Palon syttymishetkellä rakennuksen sisällä ei ollut henkilöitä. Rakennuksen sisällä olleet ajoneuvot ja työkoneet tuhoutuivat palossa. Palo on saatu rajattua ja sammutustyöt jatkuvat. Palon syttymissyystä ei ole tällähetkellä tietoa.

  Lue lisää

 • Tieliikenneonnettomuus, Laihia

  31.1211:00

  Pelastuslaitos paikalla ja ohjaa liikennettä.

  Lue lisää

 • Raideliikenneonnettomuus, Vaasa

  26.1216:30

  Juna töytäisi jalankulkijaa tasoristeyksessä Vaasassa. Onnettomuudessa loukkaantui lievästi yksi henkilö. Loukkaantunut henkilö on kuljetettu sairaalaan tarkempiin tutkimuksiin.

  Lue lisää

 • Rantasauna paloi Mustasaaressa

  25.1214:14

  Rantasaunan välipohjassa syttynyt palo saunan lämmityksen yhteydessä. Pelastuslaitos purki katon rakenteita ja sai palon sammutettu ennen kuin palo levisi muualle saunarakennukseen.

  Lue lisää

 • Tulipalo Närpiön paloasemalla

  24.1211:14

  Joulukoriste syttyi palamaan paloaseman yläkerrassa henkilökunnan taukohuoneessa. Tulipalon rakenteelliset vahingot jäivät vähäisiksi paikalla olleen henkilöstön ripeiden toimenpiteiden johdosta. Paloaseman yläkerran tilat ovat savuvahinkojen takia toistaiseksi käyttökiellossa.

  Lue lisää

 • Autotallipalo

  18.1216:36

  Lämmityslaite aiheutti tulipalo autotallissa. Omistaja teki alkusammutuksen ja palokunta hoitivat loppuraivaus ja sammutus. Vahingot jää pieneksi

  Lue lisää

 • Rakennuspalo, Uusikaarlepyy

  15.1210:59

  Noin 800 m²:n rakennuksessa syttyi CNC-sorvi palamaan. CNC-sorvilla työstettiin puulevyjä. Paikalla ollut henkilökunta havaitsi palon ja aloitti alkusammutuksen. Pelastuslaitoksen tullessa kohteeseen savunmuodostus oli vielä runsasta ja työstökone paloi rakennuksen sisällä. Pelastuslaitos sammutti palo nopeasti. Pelastuslaitos varmisti, ettei palo ollut levinnyt rakenteisiin. Palossa tuhoutui CNC-sorvi. Huonetila, jossa sorvi sijaitsi, kärsi palo- ja savuvahingoista. Ei henkilövahinkoja. Kaksi henkilöä hengitti savua. Ensihoitoyksikkö tarkasti henkilöt.

  Lue lisää

 • Liikenneonnettomuus

  14.1210:55

  Kolme autoa, neljä altistunutta. Ensin kahden auton nokkakolari, sen jälkeen kolmas auto ajoi kylkeen. yksi henkilö viety ambulanssilla sairaalaan

  Lue lisää

 • Rakennuspalo ulkorakennuksessa

  13.1206:31

  Ohikulkija oli huomannut, että ulkorakennus on tulessa ja hälyttänyt apua. Rakennus oli ilmiliekeissä ensimmäisen yksikön saapuessa kohteeseen. Kukaan ei loukkaantunut. Sammutus- ja raivaustyöt jatkuvat vielä aamutunteihin.

  Lue lisää

 • Liikenneonnettomuus, Maalahti

  11.1205:41

  Onnettomuus tapahtui Maalahden keskustan kohdalla Rantatiellä. Henkilöauto oli ajautunut tien reunaan ja päätynyt ojaan. Ojassa auto oli jatkanut matkaansa ja osunut siltarumpuun. Auto oli kierinyt pellolle. Autossa oli ainoastaan kuljettaja. Auton kuljettaja siirrettiin ensihoitoyksikköön joka kuljetti hänet Vaasan keskussairaalaan.

  Lue lisää

 • Rakennuspalo, Vaasa

  4.1215:36

  Pelastuslaitos sai tehtävän rakennuspalo, keskisuuri. Alkutietojen mukaan palo oli syttynyt rakennuksen keittiössä. Pelastuslaitoksen tullessa paikalle savunmuodostus oli jo melko runsasta. Pelastuslaitos sai melko nopeasti palon sammumaan. Tällä hetkellä kohteessa käynnissä jälkiraivaus. Palavasta rakennuksesta pelastautui kolme henkilöä omin voimin. Pelastuslaitokselle ei ole tullut tietoon, että henkilövahinkoja olisi tapahtunut.

  Lue lisää

 • Byggnadsbrand

  1.1201:38

  Personer hörde ett hård smäll från obebott grannehus onsdag ca. 21.40. De observerade att branden blev snabbt kraftigare och ringde 112. Uthusdel som var byggd ihop till ett egnahemshus samt dess innehåll förstördes helt. Det var väldigt nära att branden skulle ha spridit sig till bostadsdel men det hidrades med räddningsverkets effektivt verksamhet. Räddningsverkets brandutredning tillsammans med polisen utreder antändningsorsak.

  Lue lisää

 • Rakennuspalo

  1.1201:30

  Henkilöt kuulivat kovan pamahduksen asumattomasta naapuritalosta keskiviikkona n. 21.40. He huomasivat tulipalon voimistuvan nopeasti ja soittivat 112. Omakotitaloon kiinni rakennettu ulkorakennusosa sisältöineen tuhoutui täysin. Tulipalon leviäminen asuinosaan oli erittäin lähellä mutta pelastuslaitoksen tehokkaalla toiminnalla se estettiin. Pelastuslaitoksen palontutkinta ja poliisi selvittävät syttymissyytä.

  Lue lisää

 • Liikennevälinepalo, Vaasa

  1.1108:03

  Torkkolan tuulivoimapuistossa oli syttynyt kurottaja palamaan. Huoltohenkilöt olivat tulleet paikalle ja havainneet, että kurottaja palaa. Pelastuslaitoksen tullessa paikalle kurottaja paloi liekillä. Pelastuslaitos sammutti palon. Leviämisvaaraa ei ollut. Palo rajoittui kurottajaan.

  Lue lisää

 • Rakennuspalo, Vaasa

  1.1106:55

  Kerrostalon asuinhuoneessa syttyi tulipalo. Pelastuslaitoksen tullessa paikalle kerrostalon asukkaat olivat ulkona. Pelastuslaitos pelasti yhden henkilön parvekkeen kautta puomitikasautolla. Palo saatiin sammumaan varsin nopeasti. Palossa ei tapahtunut henkilövahinkoja.

  Lue lisää

 • Rakennuspalo, Korsnäs

  29.1016:23

  Pelastuslaitos sai ilmoituksen rakennuspalosta Korsnäsissä. Ensimmäisen yksikön tullessa kohteeseen, osa rakennuksesta oli jo liekeissä. Talossa ollut henkilö pääsi pelastautumaan ikkunan kautta. Talo tulee kärsimään mittavat vahingot. Pelastuslaitos joutuu purkamaan kattorakennetta sekä muita rakenteita palon sammuttamiseksi. Palossa ei tapahtunut henkilövahinkoja. Palon syttymissyystä selvitellään.

  Lue lisää

 • Rakennuspalo, Vaasa

  27.1014:39

  Puutavaratehtaalla sahanpurusiilossa syttynyt tulipalo. Palo on rajautunut siiloon, jota tyhjennetään parhaillaan. Pelastustoiminta tulee jatkumaan joitakin tunteja.

  Lue lisää

 • Rakennuspalovaara, Vaasa

  26.1000:02

  Asuinrakennuksen rappukäytävässä oli havaittu savun hajua, joka oli voimistunut iltaa kohden. Tehtävä tuli pelastuslaitokselle rakennuspalo, keskisuuri. Ensimmäisten yksiköiden päästyä kohteeseen havaittiin, ettei varsinaista paloa ollut. Tarkemman tutkinnan tuloksena löydettiin sähkötaulusta kytkin, joka oli mustunut. Tämä oli ilmeisesti aiheuttanut savun hajua sekä vähäistä savun muodostusta. Kaksi henkilöä kuljetettiin tarkastukseen heidän hengitettyä savua. Pelastuslaitos tuuletti tilat.

  Lue lisää

 • Rakennuspalovaara, Mustasaari

  25.1023:53

  Omakotitalon pannuhuoneessa oli ollut häiriö öljynpolttimen öljynsyötössä. Öljyä oli kertynyt polttimen alle asetettuun astiaan. Ilmeisesti häiriöstä johtuen lämmityskattilaa oli alettu lämmittää puilla. Lämmityksen aikana oli jossain vaiheessa lentänyt ilmeisesti kipinä öljyiseen astiaan sytyttäen sen palamaan. Asukas havaitsi palon ja sammutti palon jauhesammuttimella. Tehtävä tuli pelastuslaitokselle rakennuspalo, keskisuuri. Pelastuslaitokselle jäi tehtäväksi varmistaa tilanne ja tuulettaa tilat.

  Lue lisää

 • Liikenneonnettomuus, Vaasa

  23.1016:53

  Kolmen henkilöauton risteyskolari Höstvedentien ja Mustanevantien risteyksessä. Neljä lievästi loukkaantunutta henkilöä, joista kaksi kuljetetaan sairaalaan tarkastettavaksi.

  Lue lisää

 • Liikenneonnettomuus

  21.1018:17

  Peräänajo

  Lue lisää

+