Onnettomuustiedotteet

 • Kontrolluppdrag

  16.921:38

  Anmälaren hade observerat som hen trodde var olja invid stadsbron i norrfjärden i Kristinestad. Räddningsverkets enheter åkte till platsen och kunde efter kontroll konstatera att det inte var frågan om olja utan gyttja som rörde sig på vattenytan eftersom på stället har varit väldigt lågt vattenstånd.

  Lue lisää

 • Rakennuspalo, Vöyri

  15.900:22

  Henkilö oli havainnut, että pihamaalla palaa leikkuupuimuri. Palava puimuri oli rakennusten välissä noin kaksi metriä lähimmästä rakennuksesta. Pelastuslaitoksen tullessa paikalle puimuri paloi liekillä. Palokunta sai palon nopeasti sammumaan eikä palo ehtinyt levitä läheisiin rakennuksiin. Palon syttymissyystä selvitetään. Onnettomuudessa ei tullut henkilövahinkoja.

  Lue lisää

 • Liikenneonnettomuus/ vesipelastustehtävä

  12.914:40

  Saatiin ohikulkijalta tieto, että auto näkyy joen pohjassa. Ei varmaa tietoa milloin oli sinne joutunut. Varmistettiin sukeltamalla auton sisätilat ja pintapelastamalla haravoitiin jokea alavirtaan. Samanaikaisesti saatiin poliisilta varmistus, että auton omistaja tavoitettu. Auto oli ajanut jokeen jo lauantaina ja muita ei ollut ollut kyydissä. Valmisteltiin lisäksi auton vinssausta joesta kiinnittämällä köydet valmiiksi ja omistaja tilaa yksityisen urakoitsijan vinssaamaan auton pois joesta.

  Lue lisää

 • Hirvikolari

  6.915:04

  Henkilöauto törmannyt vauhdilla hirveen. Ei henkilövahinkoja, mutta auto romuttui pahasti. Hirvi kuoli onnettomuuden seurauksena. Pelastuslaitos paikanpäällä ohjaamassa liikennettä.

  Lue lisää

 • Liikenneonnettomuus, valtatie 8, Kristiinankaupunki

  4.914:33

  Liikenneonnettomuus henkilö- ja rekka-auton välillä Porintiellä, Kristiinankaupungissa. Pelastuslaitos paikalla. Onnettomuudessa on sattunut henkilövahinkoja. Tie on toistaiseksi suljettu ja liikenteenohjaus on pelastusyksiköiden ja poliisin toimesta järjestetty. Onnettomuuspaikan ohitse on käytössä kiertotie Sidebyn teiden 6600 ja 6601 kautta.

  Lue lisää

 • Vaarallisen aineen onnettomuus

  4.901:54

  Ohikulkija soitti 112:een lauantai-iltana 23.30 aikaan, että UPC:n rakennuksesta tulee savua tms. Kohteessa selvisi, että ilmaan pääsi teknisen vian vuoksi runsaahkosti nestekaasuhöyryä. Pelastuslaitos hankki paikalle UPC:n työntekijän ja sai näin vuodon loppumaan. Pelastuslaitos katkaisi Pohjolankadun liikenteen vajaaksi tunniksi. Tilanne on nyt ohi.

  Lue lisää

 • Vaarallisten aineiden onnettomuus, Vaasa

  4.901:43

  Ohikulkija soitti 112:een lauantai-iltana 23.30 aikaan, että UPC:n rakennuksesta tulee savua tms. Kohteessa selvisi, että ilmaan pääsi teknisen vian vuoksi runsaahkosti nestekaasuhöyryä. Pelastuslaitos hankki paikalle UPC:n työntekijän ja sai näin vuodon loppumaan. Pelastuslaitos katkaisi Pohjolankadun liikenteen vajaaksi tunniksi. Tilanne on nyt ohi.

  Lue lisää

 • Vaarallisen aineen onnettomuus

  4.901:41
 • Rakennuspalo, Vöyri

  3.914:14

  Tulipalo isossa viljankuivurissa, pelastuslaitos paikalla. Palo rajoitettu viljankuivaimen siiloon ja pelastusyksiköt tyhjentävät nyt sisältöä yhteistyössä omistajan kanssa. Pelastustoiminta arvioidaan kestävän klo 17 asti

  Lue lisää

 • Rakennuspalo Österö

  2.923:42

  Vöyrin, Österössä paloi illan aikana huvilarakennus. Noin 30m2 huvila on palanut maan tasalle, pelastuslaitos on paikalla ja on onnistunut rajoittamaan palon rakennuksiin ja estänyt sen leviämisen varastorakennukseen ja maastoon. Rakennuksessa oli palon syttyessä kaksi henkilöä, joka on päässyt palon syttyessä ulos, ilman henkilövahinkoja. Pelastustoimintaa jatkaa kohteessa noin kl 04:00 asti.

  Lue lisää

 • Huvilakauden päättäjäiset/Villaavslutning

  28.811:17

  Tiedot huvilakauden päättäjäisten hälytyksistä. Information gällande alarm under villaavslutning.

  Lue lisää

 • Rakennuspalo

  10.801:16

  Omakotitalon tulipalo, rakennus täyden palon vaiheessa. Sammutustyöt käynnissä. Tässä vaiheessa ei henkilövahinkoja. Asukkaat päässeet omatoimisesti ulos rakennuksesta.

  Lue lisää

 • Liikenneonnettomuus, Mustasaari

  5.715:21

  Henkilöauto oli ajautunut kyljelleen ojaan pienellä nopeudella. Kuljettaja ei päässyt omin avuin ulos autosta. Pelastuslaitos avusti kuljettajan ajoneuvosta ulos. Pelastuslaitoksella ei muuta tiedotettavaa tapahtumasta.

  Lue lisää

 • Rakennuspalo, Vaasa

  2.718:28

  Kaasukäyttöinen henkilöauto oli ollut käynnissä pihamaalla. Auton etukulmasta oli alkanut nousta savua ja hetken kuluttua auto oli ollut liekeissä. Auto oli muutaman metrin päässä ulkorakennuksesta ja tuli pääsi leviämään myös noin 100m²:n ulkorakennukseen. Ulkorakennus paloi korjauskelvottomaksi. Tällä hetkellä käynnissä jälkisammutus. Myös pihamaalla ollut toinen auto kärsi kuumuden aiheuttamia vaurioita. Palosta ei aiheutunut vaaraa ihmisille.

  Lue lisää

 • Rakennuspalo, Vöyri

  1.700:56

  Ohikulkija oli tehnyt hätäkeskukseen ilmoituksen rakennuksesta, josta nousee savua. Ensimmäisen pelastusyksikön tullessa kohteeseen rakennus oli täyden palon vaiheessa. Palava rakennus on noin 300m² lämpökeskus. Polttoainevarasto jossa ollut haketta on tuhoutunut kokonaan. Lisäksi palo on levinnyt kattilaosaston kattorakenteisiin. Sammutustyöt käynnissä. Palon syttymissyystä ei ole tällä hetkellä tietoa.

  Lue lisää

 • Metsäpalo Vöyrillä

  27.619:01

  Metsäpalo Vöyrillä, sammutustyöt käynnissä. Palo on saatu rajattua. Paloalueen koko on noin 10 hehtaaria.

  Lue lisää

 • Rakennuspalo Petsmo, Mustasaari

  26.615:22

  Saunarakennus palannut, paikalla ei ollut ihmisiä, joten ei henkilövahinkoja. Palo levisi myös viereiseen maastoon noin 300 m2 alueella ennen kuin ensimmäinen pelastusyksikkö saapui paikalle.

  Lue lisää

 • Rakennuspalo Pedersöre

  14.609:07

  Tulipalo pannuhuonessa. Palokunta sammutti ja suoritti savutuuletusta.

  Lue lisää

 • Maastopalo, Vöyri

  12.613:28

  Maastossa liikkunut henkilö oli havainnut metsässä maaston palavan ja soitti 112. Pelastuslaitoksen tullessa paikalle paloalue oli noin 0,2 hehtaaria. Paloalue on rajattu ja palo sammutettu. Tällä hetkellä käynnissä ja jälkisammutus. Palon syttymissyy ei ole selvillä. Palon syttymissyynä on mahdollisesti maastoon heitetty savuke.

  Lue lisää

 • Savun hajua omakotitalossa, Närpiö

  9.619:06

  Kaksi kerroksisen omakotitalon ensimmäisessä kerroksessa havaittu savun hajua. Rakennuksen asukkaat poistuivat ulos ja soittivat 112. Pelastuslaitos tarkasti rakennuksen lämpökameraa apuna käyttäen ja tuuletti tilat. Savunhajulle ei löydetty syytä tarkasta etsinnästä huolimatta.

  Lue lisää

 • Vaarallisen aineen onnettomuus, Vaasa

  25.514:00

  Kiinteistön maalämpöjärjestelmästä pääsi noin 200 litraa maalämpönestettä rakennuksen sisälle. Maalämpöneste on 28% Etanolia. Onnettomuus tapahtui, kun maalämpöjärjestelmässä oli paine nousut liian suureksi ja neste tuli järjestelmästä ulos varoventtiilin kautta. Pelastuslaitos on kerännyt vuotaneen nesteen imeytysaineeseen. Onnettomuudesta ei ollut vaaraa ihmisille eikä ympäristölle.

  Lue lisää

 • Rakennuspalo keskisuuri, Vaasa

  25.512:12

  Ohikulkija oli tehnyt ilmoituksen lastauslaiturilla palavista kuormalavoista. Pelastuslaitoksen tullessa kohteeseen kiinteistön sprinklerijärjestelmä oli rajoittanut paloa tehokkaasti. Pelastuslaitokselle jäi tehtäväksi palon sammuttaminen ja tarkistaa, ettei palo ollut levinnyt rakenteisiin. Palossa tuhoutui kymmenkunta kuormalavaa. Lisäksi sähköjohdotukset sekä kattorakenne saivat vaurioita kuumuudesta. Palon syttymissyystä ei ole tietoa.

  Lue lisää

 • Maastopalo

  23.519:05

  Maastopalo pellolla, 30x10m alueella. Pelastuslaitos rajasi ja sammutti palon. Syttymissyy ei tiedossa.

  Lue lisää

 • Liikenneonnettomuus 8-tiellä Närpiössä

  22.516:07

  Auto törmäsi kauriin. Auton kuljettaja ei loukkaantunut tilanteessa, auto vaurioitui lievästi.

  Lue lisää

 • Maastopalo, Mustasaari

  19.513:25

  Tynnyrissä oli poltettu puu- ja paperijätettä. Ilmeisesti tuulenpuuska oli lennättänyt palavan paperin kuivaan kaislikkoon sillä seurauksella, että kaislikossa syttyi voimakas palo. Palo eteni nopeasti ja uhkasi myös läheistä mökkiä. Pelastuslaitoksen tullessa kohteeseen kaislikkoa oli palanut vajaa puoli hehtaaria. Pelastuslaitos sai rajattua palon nopeasti. Palo on sammutettu ja tällä hetkellä on käynnissä jälkisammutus.

  Lue lisää

+