Onnettomuustiedotteet

 • Autopalo Vöyrin Djupsundissa

  6.1201:09

  Pelastuslaitos sai tehtävän keskisuurelle liikennevälinepalolle hieman ennen puoltayötä torstaina. Vöyrin Djupsundissa traktorihuoltoliikkeen pihassa paloi huoltoautona käytetty pakettiauto, joka sisälsi mm. kemikaaleja sekä asetyleenipullon. Palava ajoneuvo oli rakennuksen vieressä. Paikalle saapuneet pelastusyksiköt aloittivat sammutustoimenpiteet ja siirsi kaasupullon pois autosta. Palo saatiin nopeasti hallintaan, minkä lisäksi viereinen rakennus tarkistettiin savusukeltajien toimesta ja lämpökameran avulla mahdollisen palon leviämisen varalta. Palo ei kuitenkaan ollut ehtinyt levitä rakennukseen, mutta ajoneuvo tuhoutui täysin. Hälytyksen palosta teki ohikulkija.

  Lue lisää

 • Liikenneonnettomuus Mustasaari

  5.1211:38

  Kahden auton nokkakolari. Pelastustoiminta käynnissä.

  Lue lisää

 • Palonalku autotallissa

  2.1213:03

  Vedeneritystöistä alkanut palo levisi pienelle alueelle autotallin päätyrakenteissa. Alkusammutus rajoitti paloa. Puuseinää purettiin noin 1 m2. Palo sammutettiin ja varmistettiin nopeasti.

  Lue lisää

 • Eläimen pelastaminen Vöyrin Särkimössä

  30.1115:42

  Peura tippui jäihin Särkimössä, josta pelastuslaitos sai ilmoituksen 13.55. Pelastuslaitos teki kovasti töitä ja sai eläimen ylös avannosta, mutta peura oli niin huonossa kunnossa, että se jouduttiin lopettamaan paikallisen metsästysseuran toimesta.

  Lue lisää

 • Joutsen jäissä Vaasassa

  30.1112:04

  Pelastuslaitos sai ilmoituksen, että Pukinjärvellä on joutsen jäätynyt kiinni jäihin. Ilmoituksen teki ohiajanut autoilija. Pelastuslaitos kävi paikan päällä ja kun astuimme ulos autosta joutsenparin kohdalla, he tästä selkeästi häiriintyivät ja lähtivät sulasta paikasta käpyttelemään väljemmille vesille joten tehtävä sai onnellisen päätöksen. Pelastuslaitos neuvoo, että vastaavissa tilanteissa olisi hyvä pysähtyä ja käydä katsomassa tilanne tarkemmin. Joutsenet harvoin oikeasti ovat jäissä kiinni.

  Lue lisää

 • Liikenneonnettomuus Kristiinankaupunki

  29.1109:42

  Maasturi ajautui ojaan ja kääntyi katolleen. Autossa olleet kaksi henkilöä pääsivät itse ulos autosta eivätkä loukkaantuneet. He ovat ensihoidon tarkistettavana. Onnettomuus ei haittaa liikennettä ja pelastustoimet paikalla ovat päättyneet.

  Lue lisää

 • Rakennuspalo Pedersöre

  28.1109:46

  Savua omakotitalossa, ei muita palon merkkejä. Pelastuslaitos on paikalla.

  Lue lisää

 • Liikenneonnettomuus, Uusikaarlepyy

  27.1107:45

  Henkilöauto ajautui ojaan katolleen puoli seitsemän aikaan keskiviikkoaamuna. Tapahtumapaikka oli Kasitie, Uudenkaarlepyyn puolella heti Vöyrin jälkeen. Ajoneuvossa oli yksi henkilö, joka oli päässyt itse ulos autosta ja soitti hätäkeskukseen. Onnettomuudesta ei aiheutunut ruuhkaa muille tienkäyttäjille. Ensihoitoyksikkö tarkasti kuljettajan paikanpäällä, eikä jatkohoitoon ollut tarvetta. Pelastusyksiköille ei koitunut varsinaisia tehtäviä.

  Lue lisää

 • Rakennuspalo Vaasa

  23.1100:10

  Kerrostaloasunnossa savunhajua. Asunnossa ei ole paloa, ei henkilövahinkoja. Palokunta selvittää savun hajun syytä.

  Lue lisää

 • Liikenneonnettomuus Maalahdessa

  17.1116:08

  Maalahdessa sattui kahden henkilöauton liikenneonnettomuus risteyksessä. Onnettomuudessa ei sattunut henkilövahinkoja eikä onnettomuus enää haittaa liikennettä.

  Lue lisää

 • Rakennuspalo / liikenneonnettomuus

  13.1116:36

  Vöyrin rakennuspalo 2 kerroksisessa rakennuksessa, palo rakennuksen varaston ovien edessä josta savu levinnyt sisälle. Paloauto oli menossa Vöyrin rakennuspaloon ja ajautunut ojaan.

  Lue lisää

 • Ulkorakennuspalo Vähäkyrö

  13.1104:52

  Omakotitalon pihapiirissä oleva ulkorakennus on syttynyt tuleen. Palon syttymissyytä ei tiedetä tässä vaiheessa. Omakotitalossa asui 3 ihmistä ja paikalle sattunut naapuri herätti talon väen. Palo saatiin nopeasti hallintaan ja eikä palo ehtinyt levitä omakotitaloon ja palo rajoittui vain osaan ulkorakennusta.

  Lue lisää

 • Rakennuspalo Vöyrillä

  12.1107:07

  Rakennuksen yhteydessä ollut lämpökeskus syttyi palamaan Vöyrillä Kaurajärvellä. Palo levisi omakotitalon yhteydessä olevassa lämpökeskussiivessä välikattoon. Talossa oli neljä henkilöä paikalla, jotka heräsivät palovaroittimen hälytykseen ja täten onnistuivat poistumaan talosta ajoissa. Yksi henkilö altistui savulle pyrkiessään alkusammuttaa paloa mutta ei loukkaantunut palossa. Muut talossa olleet eivät myöskään loukkaantuneet. Pelastuslaitoksen saapuessa paikalle palo oli levinnyt lisäsiiven ulkoseinään ja katolle. Pelastuslaitos sai palon nopeasti kuitenkin hallintaan ja esti täten palon leviämisen varsinaiseen asuinrakennukseen. Paikalla on nyt käynnissä jälkiraivaustyöt, jotka tulevat kestämään vielä pari tuntia.

  Lue lisää

 • Liikenneonnettomuus Närpiössä

  11.1107:47

  Auto katollaan ojassa. Pelastustoiminta käynnissä.

  Lue lisää

 • Pahviprässipalo Vaasa

  8.1120:32

  Pahvipuristimessa syttynyt palo

  Lue lisää

 • Pahviprässipalo Vaasa

  8.1120:32

  Pahvipuristimessa syttynyt palo

  Lue lisää

 • Myrsky työllistää Pohjanmaan pelastuslaitosta

  25.1023:00

  Pohjanmaan pelastuslaitos on tehostanut johtamisvalmiutta ja useita pelastusyksiköitä on nostettu välittömään valmiuteen myrskyn johdosta. Tehtäviä on klo 23:00 mennessä ollut 25 kpl ja myrsky näyttää jatkuvan vielä useita tunteja. Tehtävien jako alueella on ollut seuraava (kpl): Isokyrö 2 Kristiinankaupunki 6 Laihia 1 Maalahti 3 Mustasaari 1 Närpiö 9 Vaasa 3

  Lue lisää

 • Myrsky työllistää Pohjanmaan pelastuslaitosta

  25.1021:00

  Myrskyn johdosta on klo 21 mennessä ollut 14 vahingontorjuntatehtävää, yksi liikenneonnettomuus ja yksi rakennuspalovaara. Suurin osa tehtävistä johtuvat myrskyn kaatamista puista. Suurin osa tehtävistä on ollut Närpiössä (8 kpl).

  Lue lisää

 • Teollisuusrakennuksessa pieni palo

  24.1022:19

  Teollisuusrakennuksessa syttyi pieni palo lattian alla kulkevassa kaapelikanavassa. Pelastuslaitos purki rakenteita ja sammutti palon. Tiedotetta on tarkennettu klo 0:10.

  Lue lisää

 • Rekka ojaan Närpiössä

  24.1014:50

  Täysperävaunurekka ajautui ojaan Närpiöntiellä. Kuljettaja selvisi onnettomuudesta vahingoittumattomana, eikä onnettomuudesta ollut haittaa liikenteelle.

  Lue lisää

 • Roska-astian palo Vaasassa

  23.1017:24

  Roska-astiassa syttyi tulipalo Kuninkaantiellä. Roska-astia oli muutaman metrin leveässä välikössä kerrostalon ja ulkorakennuksen välissä. Pelastuslaitoksen saapuessa paikalle, roska-astiassa ollut pieni palo oli saatu sammumaan. Pelastuslaitoksen tehtäväksi jäi sammumisen varmistus.

  Lue lisää

 • Raideliikenneonnettomuus Pedersöre

  21.1006:21

  Jalankulkija jäänyt junan alle.

  Lue lisää

 • Asuntoautopalo Vikbyssä

  18.1019:37

  Asuntoauto tuhoutui tulipalossa. Syttymissyystä ei ole tietoa.

  Lue lisää

 • Asumaton talo paloi Maalahdessa

  18.1003:51

  Pelastuslaitos sai hälytyksen keskisuurelle rakennuspalolle heti yhden jälkeen torstain ja perjantain välisenä yönä. Maalahden Viaksentiellä sijainnut asumaton, n. 60 neliöinen, 2-kerroksinen, vanha hirsirakenteinen talo paloi purkukuntoon. Palon huomasi autoilija, joka soitti hätäkeskukseen. Pelastuslaitos sai palon nopeasti hallintaan, mutta palo oli jo ehtinyt sitä ennen levitä katto- ja seinärakenteisiin, joten talon säästämiseksi ei ollut paljoa tehtävissä. Rakennus oli asumaton ja ollut tyhjillään jo useita vuosia. Onnettomuudesta ei aiheutunut henkilövahinkoja. Syttymissyy ei ole tällä hetkellä tiedossa, poliisi tutkii asiaa.

  Lue lisää

 • Vesiliikenne onnettomuus

  17.1014:22

  Ihminen venden varassa Bergön saartistossa, pudonnut veneestä. Pelastuslaitos osallistui meripelastustehtävään Venekalustolla (Bergö, Maahlahti Korsnäs) ja vesisukeltajat Vaasasta. Ei Henkilövahinkoja

  Lue lisää

+