Onnettomuustiedotteet

 • Liikenneonnettomuuus Maalahti

  22.822:09

  Auto törmännyt hirveen. Ei henkilövahinkoja.

  Lue lisää

 • Liikenneonnettomuus Uusikaarlepyy

  22.822:03

  Nokkakolari ja peräänajo. Kolme autoa osallisena. Ei henkilövahinkoja.

  Lue lisää

 • Ihmisen pelastaminen maastosta

  21.822:55

  Henkilö loukannut jalkansa järven rannalla. Pelastuslaitos avustaa veneellä potilaan kuljetuksessa.

  Lue lisää

 • Asuntovaunupalo Kaskisissa

  17.802:45

  Leirintäalueella asuntovaunu paloi täysin ja palo levisi myös maastoon noin 10 m2 alueelle. Ei henkilövahinkoja.Syttymissyy tuntematon.

  Lue lisää

 • Rakennuspalo, Vaasa

  14.820:37

  Pitserian oven yläpuolella oleva markiisi syttyi palamaan ja pitserian omistaja sammutti itse palon. Palosta ei ollut leviämisvaaraa. Pelastuslaitoksen tehtäväksi jäi vain varmistaminen.

  Lue lisää

 • Rakennuspalo Pedersöre

  6.812:58

  Pedersöressä syttyi tänään klo 11:13 rakennuspalo NP- Blästringin teollisuusmaalamossa. Palo levisi nopeasti koko rakennukseen. Palo syttyi ruokatunnin aikana, jolloin henkilöstö oli ruokailemassa, joten ihmisiä ei ollut vaarassa. Rakennus on tuhoutunut täysin. Palo ei aiheuttanut henkilövahinkoja. Pelastuslaitos on nyt saanut palon sammumaan ja aloittanut jälkiraivauksen. Sammutustyöt tulevat jatkumaan vielä parin kolmen tunnin ajan. Palon syttymissyyksi epäillään alustavasti ilmastointilaitteistoa. Tehtävään hälytettiin yksiköitä Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan pelastuslaitoksilta. PÄIVITYS klo 15:07 Palo on nyt sammutettu ja pelastuslaitos poistuu paikalta.

  Lue lisää

 • Muu tulipalo Vaasa

  5.803:24

  Vaasan Vetokannaksella paloi tavararöykkiö yöllä. Pelastuslaitos sammutti palon nopeasti eikä palo ehtinyt leviämään ympäristöön.

  Lue lisää

 • Rakennuspalo Kristiinankaupunki

  4.821:17

  Kristiinankaupungissa syttyi rakennuspalo tänään 4.8. klo 20.49. maatilan pihapiirissä sijaitsevan ulkorakennuksen autotallissa. Pelastuslaitos on saanut palon sammutettua ja on aloittanut jälkiraivauksen. Palon syttymissyy on vielä epäselvä. Palanut ulkorakennus oli parin kolmen metrin päässä asuintalosta. Palo kuitenkin saatiin nopeasti hallintaan eikä palo levinnyt muihin rakennuksiin. Ulkorakennus kärsi palossa pahat vauriot. Tilanne ei aiheuttanut henkilövahinkoja.

  Lue lisää

 • Rakennuspalo keskisuuri, Vaasa

  3.807:29

  Ilmeisesti palo sai alkunsa siitä, että asunnossa oli sytytetty sohvan päällä olleet paperit palamaan. Pelastuslaitoksen saapuessa paikalle parvekkeelta nousi sankka musta savu. Pelastuslaitoksen tehdessä letkuselvitystä porrashuoneeseen, olivat rappukäytävän asukkaat jo poistumassa asunnoistaan. Porrashuone oli heidän poistuessaan savuton. Pelastuslaitos teki sammutushyökkäyksen asuntoon ja sammutti palon varsin nopeasti. Samalla, kun asuntopaloa sammutettiin varmistettiin viereiset sekä yläpuoliset tilat. Palon sammuttamisen jälkeen tuuletettiin palanut huoneisto sekä muutama muu savusta kärsinyt asunto. Porrashuoneessa oli 9 asuntoa joista kaksi oli tyhjillään. Palossa ei tullut henkilövahinkoja. Asunto tuhoutui palossa. Osa asukkaista pystyi palaamaan asuntoihinsa.

  Lue lisää

 • Rakennuspalo Vaasa

  30.721:26

  Omakotitalon keittiössä syttyi tulipalo. Tuli kerkesi polttamaan keittiön sisäpinnat ja aiheuttamaan savuvahinkoja rakennukseen.

  Lue lisää

 • Jatkotiedote maastopalosta Vöyrillä

  23.721:14

  Vöyrillä syttyi tänään maastopalo n. klo 18.00. Palo syttyi Bjurbäcksvägenin varella metsässä lähellä tietä. Pelastuslaitos sai rajattua palon nopeasti ja pääsi aloittamaan jälkisammutuksen klo 19.00 aikaan. Paloalue oli kooltaan noin 600 neliömetriä. Maasto oli tyypiltään harvennettua taimikkoa ja kivikkoista . Palo oli alkanut tien varresta puutavaran lastauspaikalta. Palon syttymissyy jäi epäselväksi, mutta tulipalo oli luultavasti tahattomasti syttynyt. Palosta ei aiheutunut vaaraa lähialueelle eikä palossa loukkaantunut tai ollut vaarassa ihmisiä. Pelastustoiminta tilannepaikalla on nyt päättynyt. Pelastuslaitos kehottaa olemaan nyt tarkkana avotulen kanssa, koska maasto on erittäin kuivaa ja helposti syttyvää.

  Lue lisää

 • Maastopalo Vöyri

  23.718:15

  Vöyrillä on syttynyt maastopalo. Pelastuslaitoksen yksiköt ovat rajanneet palon ja jälkisammutustyöt ovat käynnissä. Pelastuslaitos tiedottaa asiasta lisää myöhemmin.

  Lue lisää

 • Liikennevälinepalo Närpiö

  23.707:01

  Kuorma-auto oli syttynyt palamaan. Auton kuljettaja pysähtyi ja katkaisi autosta virrat ja sai palon sammumaan. Palo oli pieni ja sammui nopeasti. Auton tukkikuorma puretaan ja rekka hinataan pois tilannepaikalta. Tilanteen arvioidaan kestävän aamupäivän ajan. Pelastuslaitos ohjaa liikennettä tilannepaikalla.

  Lue lisää

 • Sortuma / sortumavaara, Vaasa

  22.710:38

  ABB:n varastohallissa trukki törmännyt varastohyllyyn sillä seurauksella, että hyllyn yksi tukijaloista katkennut ja hylly vaarassa sortua. Pelastuslaitos aloitti hyllyn tukemisen, jotta hylly saadaan turvallisesti tyhjennettyä. Ei henkilövahinkoja.

  Lue lisää

 • Metsäpaloja Vöyrin/Uudenkaarlepyyn itäosissa

  11.718:30

  Kulovalvontalento huomasi maastopalon ja teki siitä hätäilmoituksen. Pelastuslaitos sai hälytyksen ja hetken kuluttua kulovalvontalento huomasi toisen maastopalon noin 5 km etäisyydellä ensimmäisestä. Pelastuslaitos on rajoittanut palot ja jatkaa pesäkkeiden sammuttamista vielä useamman tunnin. Ensimmäisen palon laajuus on noin 7 000 m2 ja toisen 3 000 m2.

  Lue lisää

 • Liikenneonnettomuus, Pedersöre

  5.709:59

  Tukkirekan ja henkilöauton törmäys. Tukkirekka kyljellään ojassa. Pelastustyöt käynnissä.

  Lue lisää

 • Rakennuspalo, Isokyrö

  4.721:06

  Isonkyrön Tuuralantiellä sijaitsevassa, käytöstä poistetussa koulurakennuksessa, ns. marjapuurokoulussa, sattui tulipalo torstaina alkuillasta. Ohikulkija oli huomannut savua tulevan rakennuksen päädyistä ja teki ilmoituksen hätäkeskukseen. Paikalle tulleet pelastusyksiköt havaitsivat palon rakennuksen toisessa kerroksessa ja saivat sen sammumaan nopeasti. Palo ei ehtinyt levitä syttymiskohdastaan, mutta se oli kuitenkin levittänyt savua koko rakennukseen. Pelastuslaitos purki hieman mm. välikattoa varmistaakseen, että palo ei ollut levinnyt ullakkotiloihin tai rakenteisiin. Rakennus on pinta-alaltaan n. 600m2 ja siinä on kaksi kerrosta sekä useita huoneita. Palon syttymissyy on todennäköisesti ilkivaltainen, ja poliisi tutkii asiaa. Rakennuksessa on aiemminkin harjoitettu ilkivaltaa esimerkiksi paikkojen rikkomisen, sotkemisen ja nuotioiden teon muodossa. Pelastuslaitokselta muistutetaan, että hylätyt tai hylätynnäköiset rakennukset eivät oikeuta ketään, avoimista ikkunoista tai ränsistyneesä ulkomuodosta huolimatta, murtoreissulle eikä varsinkaan ilkivaltaiseen käytökseen. Ilkivallasta aiheutuneiden vahinkojen korvausvastuu kuuluu vahingonaiheuttajalle iästä riippumatta. Tulitikkuleikit ja muukin asiaton oleskelu myös yllämainitun kaltaisissa rakennuksissa on kielletty ja voi johtaa pahimmillaan henkilövahinkoihin.

  Lue lisää

 • Rakennuspalo suuri, Vaasa

  26.503:19

  Hälytys tuli aluksi automaattisen paloilmoittimen kautta. Automaattisen paloilmoittimen hälytyksen vuoksi hotellin asukkaat alkoivat poistua huoneistaan kokoontumispaikalle, jolloin yksi huoneestaan ulos tullut hotellin asukas oli havainnut käytävällä savua ja soitti 112. Hälytyksen vaste muutettiin aluksi keskisuureksi rakennuspaloksi ja hetken päästä rakennuspalo suuri. Kohteessa pelastuslaitos tiedusteli tilat eikä löydetty savun aiheuttajaa eikä savua. Kohteessa ei paloa.

  Lue lisää

 • Hätäkeskuspalvelut toiminnassa varajärjestelmillä

  16.512:19

  Hätäkeskuspalvelut pystytään turvaamaan varajärjestelmien avulla tietoliikenneviasta huolimatta. Seuraamme tilannetta jatkuvasti.

  Lue lisää

 • Rakennuspalo Korsnäs

  10.517:17

  Kaksi ulkorakennusta palaa. Kohteessa on pelastustoiminta käynnissä.

  Lue lisää

 • Maastopalo Vöyri

  10.517:12

  Maastoa palaa noin 10X40 metrin alueella. Tilanne on hallinnassa.

  Lue lisää

 • Rakennuspalovaara Vaasa

  2.520:10

  Savunhajua rakennuksen sisällä. Syyksi epäillään ylikuumentunutta saunan kiuasta.

  Lue lisää

 • Rakennuspalovaara, Vaasa

  24.417:53

  Asunnossa oli sytytetty tuli puuhellan tulipesään ja puuhellan savuhormi ei ollut vetänyt. Tästä syystä savut olivat tulleet sisälle asuntoon. Pelastuslaitos tuuletti asunnon ja tyhjäsi puuhellan pesän.

  Lue lisää

 • Rakennuspalovaara Vaasassa

  24.414:29

  Liikehuoneiston välikatossa kanavapuhaltimen sähköjohdot & sähkörasia olivat alkaneet palamaan. Katto avattiin ja palo sammutettiin jauhesammuttimella ja kohde savutuuletettiin. Palo ei levinnyt rakenteisiin.

  Lue lisää

 • Rakennuspalo Närpiö

  21.416:17

  Omakotitalo autotallin rakenteet olivat syttyneet palamaan. Palo sammutettu ja jälkiraivaus käynnissä.

  Lue lisää

+