Onnettomuustiedotteet

 • Rakennuspalo suuri, Vaasa

  26.503:19

  Hälytys tuli aluksi automaattisen paloilmoittimen kautta. Automaattisen paloilmoittimen hälytyksen vuoksi hotellin asukkaat alkoivat poistua huoneistaan kokoontumispaikalle, jolloin yksi huoneestaan ulos tullut hotellin asukas oli havainnut käytävällä savua ja soitti 112. Hälytyksen vaste muutettiin aluksi keskisuureksi rakennuspaloksi ja hetken päästä rakennuspalo suuri. Kohteessa pelastuslaitos tiedusteli tilat eikä löydetty savun aiheuttajaa eikä savua. Kohteessa ei paloa.

  Lue lisää

 • Hätäkeskuspalvelut toiminnassa varajärjestelmillä

  16.512:19

  Hätäkeskuspalvelut pystytään turvaamaan varajärjestelmien avulla tietoliikenneviasta huolimatta. Seuraamme tilannetta jatkuvasti.

  Lue lisää

 • Rakennuspalo Korsnäs

  10.517:17

  Kaksi ulkorakennusta palaa. Kohteessa on pelastustoiminta käynnissä.

  Lue lisää

 • Maastopalo Vöyri

  10.517:12

  Maastoa palaa noin 10X40 metrin alueella. Tilanne on hallinnassa.

  Lue lisää

 • Rakennuspalovaara Vaasa

  2.520:10

  Savunhajua rakennuksen sisällä. Syyksi epäillään ylikuumentunutta saunan kiuasta.

  Lue lisää

 • Rakennuspalovaara, Vaasa

  24.417:53

  Asunnossa oli sytytetty tuli puuhellan tulipesään ja puuhellan savuhormi ei ollut vetänyt. Tästä syystä savut olivat tulleet sisälle asuntoon. Pelastuslaitos tuuletti asunnon ja tyhjäsi puuhellan pesän.

  Lue lisää

 • Rakennuspalovaara Vaasassa

  24.414:29

  Liikehuoneiston välikatossa kanavapuhaltimen sähköjohdot & sähkörasia olivat alkaneet palamaan. Katto avattiin ja palo sammutettiin jauhesammuttimella ja kohde savutuuletettiin. Palo ei levinnyt rakenteisiin.

  Lue lisää

 • Rakennuspalo Närpiö

  21.416:17

  Omakotitalo autotallin rakenteet olivat syttyneet palamaan. Palo sammutettu ja jälkiraivaus käynnissä.

  Lue lisää

 • Rakennuspalo, Mustasaari

  21.407:37

  Pelastuslaitos sai hälytyksen keskisuureen rakennuspaloon sunnuntaina aamuyöllä kahden jälkeen. Maalahden Habramvägenillä maatalon pihapiirissä piharakennus oli ilmiliekeissä pelastuslaitoksen yksiköiden saavuttua paikalle. Piharakennus oli n. 80m2, puolitoistakerroksinen rakennus, jonka kylkeen oli rakennettu sauna. Saunaosa paloi täysin ja palo levisi rakennuksen välikattoon. Rakennuksen katto ja seinärakenteita piti purkaa, jotta palo saatiin täysin sammumaan. Palon ja sammutustöiden vuoksi rakennus päätyi purkukuntoon. Syttymissyyn arvioidaan liittyvän saunaan, mahdollisesti hormin ylikuumeneminen tmv. on aiheuttanut palon. Hätäpuhelun teki ohikulkija, joka oli nähnyt palon loimotusta läheiselle tielle. Palosta ei aiheutunut henkilövahinkoja. Ennen paloa ja sen aikana, pelastuslaitos sai useita hälytyksiä palavista rengaskasoista Korsnäsissä ja Maalahdella. Tämä kyseenalainen pääsiäisperinne vei resursseja juuri sieltä, missä niitä eniten tarvittiin eli rakennuspalolta. Pelastuslaitos kehottaa muuttamaan perinteitä sekä ihmis- että ympäristöystävällisempään suuntaan, sillä palavat renkaat muodostavat riskin sekä niiden savua hengittävälle ihmiselle, että ympäristölle. Muistutamme myös, että nämä. ns. turhat keikat vievät sekä pelastuslaitoksen että poliisin resursseja, jolloin avunsaanti toiseen paikkaan voi viivästyä radikaalisti, mikä voi pahimmillaan johtaa henkilövahinkoihin. Ilkivaltaiset poltot ilmoitetaan myös poliisille.

  Lue lisää

 • Rakennuspalo, Vaasa

  16.410:40

  Pelastuslaitos sai tehtävän keskisuuresta rakennuspalosta Vaasan Ristinummella tiistaina aamulla kahdeksan jälkeen. Pelatuslaitoksen yksiköiden saavuttua paikalle havaittiin kolmekerroksisen pienkerrostalon rappukäytävän olevan mustaa savua täynnä. Pelastuslaitoksen savusukeltajien mentyä sisään rappuun, he havaitsivat käytävän alatasanteella vielä pienellä liekillä kytevät ja palannet lastenrattaat. Rattaat sammutettiin pienellä määrällä vettä ja siirrettiin ulos ja rappukäytävässä aloitettiin savutuuletus. Pelastushenkilöstö tarkasti kaikki asunnot, joista vain yhdessä oli asukkaita paikalla. Kyseisen asunnon henkilöt olivat tehneet myös hätäilmoituksen kuultuaan rappukäytävästä palovaroittimen äänen ja haistettuaan savunhajua. Henkilöt ohjattiin ensihoitoyksikön tarkastettavaksi, eikä heillä todettu olevan hoidontarvetta. Savunhajua ja pientä nokilaskeumaa oli levinnyt lähes kaikkiin asuntoihin, muita vahinkoja ei asuntoihin tullut. Palavat rattaat olivat vahingoittaneet myös käytävän seinäpintaa. Poliisi tutkii syttymissyytä. Mitä tästä opimme? 1. Kun kerrostalon rappukäytävässä on savua, on oma asunto turvallisin paikka. Tässä tapauksessa asukkaat toimivat aivan oikein pysyessään asunnossaan ja ilmaisemalla itsensä ikkunasta pelastushenkilöstölle. Palavista rattaista syntyvä savu voi olla hengenvaarallista ja käytävään meneminen koitua kuolemaksi. Savun tulemista asuntoon voi estää tilkitsemällä ulko-oven reunat esimerkiksi märillä pyyhkeillä. 2. Rappukäytävä EI ole tavaroiden säilytyspaikka. Pelastuslaki kieltää palavan materiaalin säilyttämisen rappukäytävissä. Tavarat voivat estää tai vaikeuttaa poistumista hätätilanteessa sekä aiheuttaa juuri tämänpäiväisen tapahtuman kaltaisia tilanteita, joissa vahingot voivat pahimmillaan olla henkilöihin kohdistuvia. Ulkoiluvälineiden, rattaiden ja vaunujen säilytyspaikka on joko omassa asunnossa tai erillisissä varastotiloissa.

  Lue lisää

 • Pieni maastopalo

  11.420:40

  Maastossa 2 x 3 m2 suuruinen alue paloi kannon ympärillä. Pelastuslaitos sammutti palon nopeasti!

  Lue lisää

 • Ulosajo kolmostiellä

  9.406:18

  Ilmajoen suunnasta tullut henkilöauto ajoi ulos liukkaalla tiellä 3-tiellä Torstilan kohdalla. Kuljettaja kuljetettiin tarkastukseen, ei vakavia vammoja.

  Lue lisää

 • Rakennuspalo, Vöyri

  4.406:23

  Isossa omakotitalon kellarin pannuhuoneessa syttynyt palo on sammutettu, sammutusraivaus ja savutuuletus käynnissä.

  Lue lisää

 • Roskien poltto

  3.415:41

  Isonkyrön Valtaalassa roskien poltto eskaloitui maastopaloksi keskiviikkona iltapäivällä. Pintakuivalla pellolla oli poltettu pahvia ja muuta roskaa sillä seurauksella, että tuulen tarttuessa liekkeihin, palo alkoi levitä hallitsemattomasti ympäristöön. Paikalla ollut henkilö teki ilmoituksen hätäkeskukseen, joka hälytti paikalle yksiköitä Isostakyröstä, Laihialta ja naapurialueen Ylistarosta. Palo saatiin nopeasti hallintaan ja isoilta vahingoilta vältyttiin tuulen puhaltaessa poispäin rakennuksista ja pelatuslaitoksen nopean toiminnan ansiosta. Palanut alue oli n. 10x12 metriä. Mitä tästä opimme? 1. Jätteiden polttaminen on laissa kielletty. Orgaanista ainesta, kuten puuta, saa polttaa silloin, kun ympäristöolosuhteet sen sallivat. Esimerkiksi ongelmajätteen polttaminen on ympäristörikos, josta tehdään ilmoitus myös poliisille. 2. Risujen poltosta tai kulotuksesta tulee ilmoittaa etukäteen alueen pelastuslaitokselle. Ilmoituksen voi tehdä nettisivujen kautta. 3. Polttoa on aina valvottava ja alkusammutusvälineitä tulee olla saatavilla. Alkusammutustoimenpiteet voivat hidastaa merkittävästi tulen leviämistä ja näin ollen vähentää syntyviä vahinkoja. Tarkista aina voimassa olevat varoitukset ennen polttoa!

  Lue lisää

 • Rakennuspalo Pedersöressä

  31.311:03

  Suurentava peili oli sytyttänyt verhon palamaan omakotitalossa. Palo sammutettu ja savutuuletus on suoritettu.

  Lue lisää

 • Varastorakennuksessa savunmuodostusta

  13.305:47

  Varstohallissa runsaasti savua, ei paloa. Pelastuslaitos suoritti tiedustelua, raivausta sekä savuntuuletusta. Syy savun muodostumiseen löytyi jäteastiasta. Ei merkittäviä vahinkoja.

  Lue lisää

 • Purkujätekasapalo Vaasassa

  3.301:55

  Vanhan koulun purkutyömaalla suuri purkujätekasa paloi voimakkaasti. Kaivuri käytössä sammutuksessa.

  Lue lisää

 • Rakennuspalo Tiukassa

  23.205:49

  Korjaamo/autohallirakennuksessa tulipalo (vanha huoltamorakennus). Sisällä useita ajoneuvoja, joista osa saatu siirrettyä ulos. Sammutus- ja raivaustyöt käynnissä. Paikalla 5. aseman yksiköitä. Ei henkilövahinkoja.

  Lue lisää

 • Liikenneonnettomuus VT 8

  22.218:14

  Rekka-auton ja henkilöauton kylkikolari VT 8: lla.

  Lue lisää

 • Omakotitalo tuhoutui tulipalossa Jepualla

  22.212:42

  Aamulla syttyi tulipalo 1,5 kerroksisessa noin 190 m2 kokoisessa omakotitalossa Jepualla. Talossa olleet henkilöt pääsivät turvaan loukkaantumatta. Sammutustyöt jatkuivat useita tunteja, mutta rakennus tuhoutui kokonaan palossa.

  Lue lisää

 • Rakennuspalo, Vaasa

  17.222:14

  Rivitaloyhtiön 8-paikkaisessa autotallissa syttyi tulipalo sunnuntaina 17.2. heti kuuden jälkeen illalla. Rivitalon asukas oli huomannut tallista nousevan tummaa savua, mennyt tarkistamaan asiaa ja tällöin havainnut myös liekkejä, jolloin tehnyt ilmoituksen hätäkeskukseen. Autotalli oli n. 140m2 ja syttymishetkellä siellä oli sisällä seitsemän autoa. Palo oli melko raju, tallin sisällä olleet liuottimet ja aerosolipullot paukkuivat palossa nostattaen liekkejä välillä usean metrin korkeuteen. Pelastulaitoken yksiköt purkivat tallin katto- ja seinärakenteita palon sammuttamiseksi. Kaikki tallissa olleet autot tuhoutuivat enemmän tai vähemmän palossa, rakennuksen päädyssä oleva jätetila säilyi koskemattomana savu- ja nokihaittoja lukuunottamatta. Palo ei ollut vaarassa levitä viereisiin rakennukseen, eikä palo aiheuttanut henkilövahinkoja. Poliisi tutkii syttymissyytä.

  Lue lisää

 • Närpiössä tehdaspalo

  3.219:04

  Tehtaan tuotantohallissa tulipalo. Ei henkilövahinkoja. Tulipalo on rajattu osaan rakennukseen. Raivaus- ja jälkisammutustyöt jatkuvat.

  Lue lisää

 • Liikenneonnettomuus, Vaasa

  3.215:44

  Sunnuntaina 3.2., hieman kello yhden jälkeen päivällä, pelastuslaitos sai hälytyksen keskisuuresta liikenneonnettomuudesta Vaasan Myrgrundintiellä. Sundomin suunnasta tullut pakettiauto oli kääntymässä vasemmalle Öjenin parkkipaikalle, kun takaa tullut henkilöauto törmäsi sen perään. Pakettiauto pyörähti tien sivuun, mutta henkilöauto ajautui vastaantulevien kaistalle ja törmäsi Vaasan suunnasta tulleen henkilöauton keulaan. Pakettiautossa olleet kaksi henkilöä selvisivät vammoitta, mutta henkilöautojen kuljettajat loukkaantuivat, Sundomin suunnasta tullut lievemmin ja Vaasan suunnasta tullut vakavammin. Pelastuslaitos joutui purkamaan henkilöauton kattoa, jotta sisällä autossa ollut potilas saatiin siirrettyä turvallisesti ambulanssiin. Kaikki osalliset vietiin sairaalaan, osa tarkastettavaksi ja osa jatkohoitoon. Paikalle ei syntynyt juurikaan ruuhkaa vähäisen liikenteen takia. Onnettomuushetkellä tien pinta oli liukas ja sakea lumipyry haittasi näkyvyyttä. Pelastuslaitos kehottaa erityiseen varovaisuuteen tieliikenteessä erittäin huonon ajokelin takia!

  Lue lisää

 • Autopalo Vaasassa

  10.108:23

  Henkilöauto paloi moottoritilasta. Pelastuslaitos sammutti palon nopeasti.

  Lue lisää

 • Hypoklorit i mark i Korsholm

  4.114:55

  Österbottens räddningsverk mottog i dag kl. 12.27 larm om ett farligt gods olycka vid Östra Runsorvägen i Korsholm. En 1000 liters hypokloritplastcistern gick sönder vilken gjorde att ca. 200 liter 14-15%, lindrigt frätande hypoklorit rann ut på snö- och istäckt asfalt. Österbottens räddningsverk, Korsholms kommun, Vasa Vatten och NTM-centralen konstaterade att olyckan med jättestor sannolikhet kommer inte att förorsaka fara åt människor. Räddningsenheter har lämnat platsen. Kaukokiito, olyckans förorsakare och Lassila&Tikanoja fortsätter att städa hypokloritlösning från området till fortsättningsbehandling.

  Lue lisää

+