Onnettomuustiedotteet

 • Junan ja koululaislinja-auton tasoristeys kolari

  5.1008:43

  Tasoristeysonnettomuus osallisena juna, missä yksi vaunu, ja linja-auto, jossa kuolulaisia. Yhteensä 12 henkilöä mukana, joista 10 lievästi ja 2 vakavammin loukkaantunutta.

  Lue lisää

 • Rakennuspalo, Pedersöre

  29.801:01

  Pelastuslaitos sai hälytyksen rakennuspalo, keskisuuri Pedersöreen. Ilmoituksen mukaan rakennuksen alakerrasta näkyi liekkejä. Pelastuslaitoksen tullessa kohteeseen liekit löivät jo ikkunoista ulos. Palo levisi nopeasti rakennuksen ylempiin kerroksiin sekä muihin rakennusosiin. Suuren rakennuksen sekä palon laajuuden vuoksi hälytysvaste muutettiin rakennuspalo suureksi. Rakennus on noin 1200m² useassa kerroksessa ja siinä aiemmin on toiminut mm. teurastamo. Viime vuodet rakennus toiminut varastotilana. Sammutustyöt tulevat jatkumaan tunteja. Palon syttymissyyksi epäillään ilotulitetta.

  Lue lisää

 • Rakennuspalo Närpiö

  23.810:55

  Omakotitalon kattilahuoneessa ollut tulipalo. Palo on saatu sammutettua. Pelastustoiminta on päättynyt ja tilat varmistettu. Jälkivartiointi määrätty kohteen edustajalle.

  Lue lisää

 • Saunapalo Laihialla

  9.812:13

  Sauna syttyi palamaan rautatieaseman läheisyydessä. Pelastuslaitos esti palon leviämisen alkuvaiheessa. Palo sammui ja rajoittui saunarakennukseen.

  Lue lisää

 • Liikenneonnettomuus, Närpiö

  30.706:45

  Henkilöauto ajautui E8-tiellä katolleen ojaan. Pelastuslaitoksen tullessa kohteeseen, auton kuljettaja ja matkustaja olivat jo päässyt ulos autosta.

  Lue lisää

 • Varastorakennus tuhoutui tulipalossa Uudessakaarlepyyssä

  28.720:29

  Pelastuslaitos sai hälytyksen varastorakennuksen tulipaloon klo 18:52. Rakennus oli täyden palamisen vaiheessa kun pelastuslaitoksen yksiköt saapuivat paikalle. Kyseessä oli vanha noin 400 m2 kokoinen varastorakennus joka tuhoutui tulipalossa kokonaan. Pelastuslaitos onnistui estämään palon leviämisen toiseen lähellä olevaan rakennukseen. Jälkisammutus jatkuu vielä useita tunteja.

  Lue lisää

 • Maastopalo Pedersöressä

  27.719:10

  Pelastuslaitos sai hälytyksen maastopalosta kello 17:22 . Sammutustöihin osallistui useita pelastusyksiköitä ja klo 19:00 saatiin palon leviämisen estettyä. Paloalueen koko on noin 4 hehtaaria ja jälkisammutus jatkuu vielä monta tuntia.

  Lue lisää

 • Palonalku toimistorakennuksessa

  20.713:01

  Toimistorakennuksessa valaisin syttynyt palamaan. Pelastuslaitos sammutti palon ja varmistaa tilannetta.

  Lue lisää

 • Rakennuspalo Bergö

  11.709:36

  Rakennuspalo Bergössä. Pelastuslaitos sammutti tulipalon. Ei henkilövahinkoja. Vapaa-ajan asunto.

  Lue lisää

 • Tulentekoa Laihialla

  8.723:54

  Pohjanmaan pelastuslaitos sai tiedon Laihian kirkon alueella tapahtuneesta tulenteosta ja sen yrityksestä torstaina n. klo 22.00. Tiedon mukaan alaikäiset henkilöt olivat polttaneet paikalla lehtiä ja puuhanneet jotain sytkärin kanssa kirkon kivijalan vieressä, minkä jälkeen olivat poistuneet paikalta. Laihian paloaseman yksikkö varmisti tilanteen olevan rauhallinen. Pelastusviranomainen ilmoittaa tällaisen idiotismin harrastamisen poliisille. Lisäksi pitää muistaa, että Pohjanmaalla on kuivaa kuin Saharan autiomaassa, joten avotulen teko on ehdottomasti kielletty. Kielto koskee lapsia (joita on opastettava kiellosta), aikuisia ja kaikkea siltä väliltä.

  Lue lisää

 • Liikenneonnettomuus, Närpiö

  6.715:08

  Liikenneonnettomuus. 2 rekkaautoa. Liikenteenohjaus käynnissä.

  Lue lisää

 • Maastopalo Vöyrillä

  13.518:17

  Noin aari hakkuuaukeaa palanut. Palo on saatu rajattua ja jälkisammutus on käynnissä.

  Lue lisää

 • Rakennuspalo, Vaasa

  7.507:54

  Lähiasukas oli tehnyt ilmoituksen hätäkeskukseen havaittuaan parvekkeelta nousevan savua. Pelastuslaitoksen tullessa kohteeseen savunmuodostusta ei ollut enää havaitavissa. Parvekkeen pöydällä ollut liina oli kärynnyt/palanut. Palo oli sammunut itsekseen. Todennäköisenä syynä palonalkuun oli pöydällä ollut astia joka toiminut tuhkakupina.

  Lue lisää

 • Öljyvahinko maalla

  19.422:10

  Täytön yhteydessä havaittiin polttoainevuoto farmarisäiliön pohjasta. Polttoainetta saatiin kuljetusyrityksen nopealla toiminnalla imettyä takaisin polttoaineautoon ja loput vuodosta imeytettiin turpeella betonilaatalta. Polttoainetta ei ehtinyt valua maastoon, säikähdyksellä ja ripeällä toiminnalla selvittiin tilanteesta.

  Lue lisää

 • Ammoniakkivuoto Nykop Frysillä

  13.406:19

  Tehtaan sisätiloissa ammoniakkivuoto. Ei altistuneita ihmisiä. Pelastuslaitos suorittaa kemikaalisukellusta ja yrittää saada tukittua vuotoa.

  Lue lisää

 • Renkaiden polttoa jälleen Sulvalla

  5.401:40

  Pelastuslaitos sai hälytyksen rengaskasan palosta. Muutaman minuutin kuluttua tehtävä nousi keskisuureksi suuren roihun takia. Paikalle lähti yhteensä 8 yksikköä. Poliisi tutkii tapahtumaa. Renkaiden poltto on jokavuotinen todella kyseenalainen perinne, jonka soisi jo loppuvan, koska jonku kiireellistä apua tarvitsevan avunsaanti voi viivästyä.

  Lue lisää

 • Kevättulvat

  31.313:42

  Kevättulvat alueellamme ovat toistaiseksi aiheuttaneet kaksi tehtävää pelastustoimelle. Seuraamme tilannetta yhdessä muiden viranomaisten kanssa. Omatoiminen varautuminen tulvavahinkojen torjuntaan ja omaisuuden suojaamiseen on kiinteistöjen omistajien ja asukkaiden vastuulla. Ohjeita varautumiseen löydät pientalon tulvaturvallisuusoppaasta, kohdasta Palvelut --> Varautuminen --> Tulvat

  Lue lisää

 • Rakennuspalo, Vöyri

  18.321:22

  Asukas oli havainnut, että ulkorakennus oli tulessa. Pelastuslaitoksen tullessa paikalle, ulkorakennus paloi avopalona. Rakennus oli noin 400 m². Pelastuslaitos onnistui suojaamaan palavan rakennuksen ympärillä olleita rakennuksia syttymiseltä. Palossa tuhoutui traktori sekä muita koneita ja muuta omaisuutta. Tällä hetkellä sammutustyöt käynnissä.

  Lue lisää

 • Rakennuspalo Vaasassa

  18.311:54

  Vaasassa Palosaarentiellä syttyi tänään huoneistopalo kerrostalossa. Pelastustoimi sai hälytyksen savunhajusta klo 9.32. Tehtävä nousi keskisuureksi klo 9.40 kun eräässä huoneistosta havaittiin savua. Savusukeltajat sukeltivat palavaan huoneistoon ja saivat palon nopeasti hallintaan. Asunnossa asui 1 henkilö, joka menehtyi palossa. Savua levisi myös rappukäytävään sekä muutamiin asuntoihin ja 3 ihmistä altistui savulle. Osa henkilöistä altistui savulle, kun he poistuivat asunnoistaan savuiseen rappukäytävään. Pelastuslaitos haluaa muistuttaa, että savuiseen rappuun on hengenvaarallista mennä. Palanut asunto kärsi pahat vahingot. Asukkaat saivat jäädä koteihinsa. Poliisi tutkii asiaa ja tiedottaa tapauksesta.

  Lue lisää

 • Rakennuspalo Ähtävä

  9.321:46

  Tehtaan kattorakenteissa syttyi tulipalo savupiipun ympäriltä. Palo saatiin nopeasti hallintaan ja sammutettua. Paloalue rajoittui pienelle alueelle. Ei henkilövahinkoja.

  Lue lisää

 • Rakennuspalo, Närpiö

  9.306:03

  Ohikulkija oli havainnut, että kasvihuoneen läheisyydessä ollut rakennus paloi. Pelastuslaitoksen tullessa paikalle rakennus oli jo palanut. Rakennus tarkentui lämpökeskukseksi. Pelastuslaitokselle jäi tehtäväksi jälkisammutus.

  Lue lisää

 • Kissa puussa

  7.309:01

  Kissa ollut puussa keskiviikosta lähtien. Pelastuslaitos yrittää nyt aamulla saada kissan turvallisesti maahan. Jatkotiedote: Kissa saatu onnistuneesti alas puusta tikkaita pitkin sylissä. Kissa palautunut omistajan luo.

  Lue lisää

 • Sähkökaapissa oikosulku

  3.313:20

  Sähköpääkeskuksessa kärähti komponentti. Ei varsinaista paloa.

  Lue lisää

 • Eläimen pelastaminen Sulva

  17.216:28

  Hevonen jäänyt jumiin karsinan aidan ja seinän väliin. Pelastuslaitos levitti karsinan aitaa ja hevonen pääsi pois välistä.

  Lue lisää

 • Liikenneonnettomuus, Vöyri

  15.222:49

  Henkilöauto ajautui Rökiöntiellä katolleen ojaan. Pelastuslaitoksen tullessa kohteeseen, auton kuljettaja oli jo autettu ulos autosta. Pelastuslaitoksen tehtäväksi jäi kääntää auto pyörilleen.

  Lue lisää

+