Onnettomuustiedotteet

 • Mobiilikuivaaja hallin sisällä syttyi palaamaan

  21.902:16

  Mobiilikuivaaja täynnä viljaa paloi hallissa. Alkusammutustoimenpiteet hillitsivät paloa ennen kuin ensimmäinen yksikkö oli paikalla. Kuivaaja saatiin tyhjennettyä ja palo rajoittui itse kuivaajaan. Jälkityöt kestävät vielä vajaat pari tuntia. Ei loukkaantuneita.

  Lue lisää

 • Paalikone paloi Tiukassa

  20.917:28

  Paalikone syttyi tuleen pellolla. Omistaja sai traktorin irtikytkettyä ja palon hillittyä alkusammutusvälineillä. Laakerin ylikuumentuminen on todennäköinen syy paloon.

  Lue lisää

 • Savunhajua Kristiinankaupunki

  20.915:17

  Hellalla ollut palavaa materiaalia. Kokkausta tehtäessä väärä levy mennyt päälle ja palava materiaali alkanut palamaan. Asukkaat huomanneet tilanteen ja saaneet palon sammumaan. Pelastuslaitos tarkisti hellan ja liesituulettimen putkistoineen. Pelastuslaitos muistuttaa, että hellalla ei tule pitää edes lyhytaikaisesti palavaa meteriaalia.

  Lue lisää

 • Rakennuspalo Pirttikylä

  19.907:46

  Viiden asunnon asuinrakennuksessa tulipalo, josta yksi asunto on tuhoutunut täysin. Muut asunnot kärsineet savuvahinkoja. Ei henkilövahinkoja. Raivaustyö kestää vielä pitkälle päivään.

  Lue lisää

 • Stormväder Österbotten

  17.906:30

  Vi har under natten skött om cirka 160 uppdrag gällande stormen. Röjningsarbetet pågår hela dagen. Var försiktiga i morgontrafiken! Tilläggsinformation gällande uppdrag på Österbottens räddningsverks område jourhavande chef 040 672 2447.

  Lue lisää

 • Myrskysää Pohjanmaa

  17.906:30

  Yön aikana olemme hoitaneet noin 160 hälytystehtävää myrskyyn liittyen. Myrskytuhojen raivaus jatkuu koko päivän. Varovaisuutta aamuliikenteeseen! Lisätiedot Pohjanmaan pelastuslaitoksen alueen tehtävistä päivystävä päällikkö 040 672 2447.

  Lue lisää

 • Omakotitalon tulipalo Isossakyrössä

  13.905:45

  Iso omakotitalo on vaurioitunut pahoin tulipalossa. Sammutustyöt ovat käynnissä.

  Lue lisää

 • Ihmisen pelastaminen, Vöyri

  9.915:08

  Henkilö oli ollut maalaamassa rakennuksen kattoa. Maalaustöissä käytetty nosturi oli mennyt epäkuntoon. Henkilö oli jäänyt nosturin koriin eikä päässyt alas. Pelastusyksiköiden ollessa matkalla kohteeseen saatiin ilmoitus, että henkilö oli päässyt alas omatoimisesti. Pelastuslaitoksen yksiköt palasivat asemapaikoilleen.

  Lue lisää

 • Liikenneonnettomuus, Uusikaarlepyy

  8.919:35

  Henkilöauto oli ajanut pysäköityyn lavettiin.

  Lue lisää

 • Palo kuivatuskanavassa Kaskisissa

  6.913:47

  Palo pitkässä kuivatuskanavassa. Sammutustyö käynnissä kohteessa.

  Lue lisää

 • Liikenneonnettomuus, Mustasaari

  5.901:41

  Henkilöauto oli ollut matkalla 8-tiellä Långåminnen suunnasta kohti Vaasaa. Jostain syystä auto oli ajautunut tien pientareelle, mistä se oli jatkanut matkaansa pellon puolella. Loppumatkan auto oli pyörinyt päätyen pyörilleen pellolle. Autossa oli tapahtumahetkellä neljä henkilöä. Pelastuslaitos joutui irrottamaan kolme henkilöä autosta. Kaikki kuljetettiin hoidettavaksi Vaasan keskussairaalaan.

  Lue lisää

 • Liikenneonnettomuus VT 3 Laihiantiellä

  2.915:28

  VT 3:lla Laihiantiellä henkilöauto ajanut valotolppaan. Pelastustyöt haittavat liikennettä noin 45 minuuttia. Kohteessa liikenteenohjaus käynnissä.

  Lue lisää

 • Ihmisen pelastaminen vedestä Vaasassa

  31.815:55

  Yksi henkilö pelastettiin vedestä Sinisen tien eteläpuolelta. Ensihoitoyksikkö varmisti henkilön terveydentilan.

  Lue lisää

 • Rakennuspalo Vaasa

  28.821:17

  Pelastuslaitos sai hälytyksen klo 20:05 Vaasaan Mäkikaivontielle kerrostalohuoneistoon. Paikalle lähti 7 pelastusyksikköä. Kohteessa oli unohtunut ruoka liedelle ja tämä aiheutti käryä ja savua asuntoon laukaisten palovaroittimen soimaan. Pelastuslaitos tuuletti asunnon ja asukkaat saivat jäädä yöksi kotiin. Tilanne ei aiheuttanut vahinkoa.

  Lue lisää

 • Meripelastustehtävä

  22.810:50

  Krs: Vene tuuliajolla, moottoriongelmia. Mustasaari: Tarkistustehtvä

  Lue lisää

 • Rakennuspalo suuri, Uusikaarlepyy

  22.800:03

  Alkutietojen mukaan isohkon asuinrakennuksen katonharjalta tuli savua ja näkyi liekkejä. Ensimmäisen yksikön tullessa paikalle rakennuksen päädystä, kattorakenteista, nousi liekkejä. Nopean alkusammutuksen jälkeen palo saatiin sammutettua ja palovahingot jäivät pieniksi. Kattorakenteita jouduttiin purkamaan jonkin verran palon sammumisen varmistamiseksi. Rakennuksessa oli 10 asuntoa ja joista evakuoitiin 15 asukasta. Rakennuksen savupiipussa oli ilmeisesti ollut nokipalo. Mahdollista on, että palo sai alkunsa savupiipusta katto-/räystäslaudoituksen väliin lentäneestä kuumasta kekäleestä tai vastaavasta. Tapahtuman tietoja päivitetty 01:45

  Lue lisää

 • Liikenneonnettomuus, Vaasa

  20.814:43

  Henkilöauto oli tullut ilmeisesti moottoritien rampilta kolmion takaa toisen auton eteen. Yhdystietä pitkin tullut auto oli törmännyt kolmion takaa tulleen auton oikeaan kylkeen. Ajoneuvojen kuljettajat kuljetettiin tarkastukseen keskussairaalaan. Autot kärsivät eriasteisia vaurioita.

  Lue lisää

 • Tulipalo, Kaskinen

  16.820:15

  Grillin tuhkat oli laitettu jäteastiaan. Ilmeisesti tuhkan seassa oli ollut vielä kuumia hiiliä, koska jonkin ajan kuluttua jätesastia oli syttynyt palamaan. Jäteastia tuhoutui palossa sekä osa läheisestä puuaidasta. Paikalla olijat sammuttivat palon puutarhaletkulla. Pelastuslaitokselle jäi palon sammumisen varmistaminen.

  Lue lisää

 • Vaarallisten aineiden onnettomuus, Vaasa

  14.821:00

  Kotipakastimen jäähdytysjärjestelmään tullut vuoto.

  Lue lisää

 • Vaarallisen aineen onnettomuus, Vaasa

  12.819:15

  Henkilö oli havainnut vedenpuhdistamolla jonkin säiliö kallellaan sekä ilmassa oli ollut vaaleaa höyryä ja soitti tästä syystä 112. Ensimmäisen yksikön tultua kohteeseen selvisi, että kyseessä oli ollut säiliöauto joka oli tuonut kalkkia laitokselle. Eli kohteessa ei onnettomuutta.

  Lue lisää

 • Maastopalo, Nykarleby

  11.817:55

  Ohikulija oli havainnut maastopalon metsäautotien varressa ja soitti 112. Pelastuslaitoksen tullessa paikalle maastoa oli palanut noin puoli hehtaaria ja palo eteni edelleen. Paloalue on saatu rajattua ja sammutustyöt paikan päällä käynnissä. Sammutustyöt kestävät arviolta useamman tunnin.

  Lue lisää

 • Rakennuspalo Pedersöressä

  5.816:46

  Pedersöressä syttyi uhkaava palonalku teollisuusrakennuksessa tänään klo 16.26. Paikalle hälytettiin 13 pelastusyksikköä. Palo syttyi purunpoistojärjestelmässä rakennuksen ulkopuolella. Henkilökunta sai palon rajattua tehokkaalla alkusammutuksella niin, että palo jäi rakennuksen ulkopuolelle rajoittuen imuriin. Pelastuslaitos varmistaa paikalla vielä, että palo on sammunut. Syttymissyystä ei ole vielä tietoa. Tilanne ei vaatinut henkilövahinkoja.

  Lue lisää

 • Rakennuspalo, keskisuuri Mustasaari. Oli rakennuspalovaara.

  4.812:35

  Asuinrakennuksessa oli laitettu takkaan tuli. Hetken kuluttua asuntoon alkoi tulemaan savua. Asukas soitti 112. Pelastuslaitoksen saavuttua paikalle todettiin, että kyseessä oli nokipalo. Tuuletettiin asunto, nuohottiin savuhormi sekä tarkastettiin, ettei nokipalo ollut ehtinyt aiheuttaa vauriota rakenteille. Onnettomuuden syynä osittain tukkeutunut savuhormi.

  Lue lisää

 • Vahingontorjunta Vaasassa

  2.809:10

  Pelastuslaitos sai hälytyksen Vaasan keskustaan isosta vesivuodosta. Pelastuslaitoksen päästyä paikalle, todettiin veden tulevan talon rännistä. Ei tehtävää pelastuslaitokselle.

  Lue lisää

 • Ihmisen pelastaminen ylhäältä

  25.718:49

  Pelastuslaitos sai hälytyksen klo 17.55. ihmisen pelastamisesta ylhäältä. Pelastuslaitokselta paikalle meni 5 yksikköä. Tehtävä on päättynyt pelastuslaitoksen osalta eikä tehtävästä tiedoteta enempää.

  Lue lisää

+