Onnettomuustiedotteet

 • Rakennuspalohälytys Vaasa

  20.1115:57

  Asunnossa pieni palonalku, jonka paikallaolleet sammuttaneet itse. Pelastuslaitos tarkisti tilanteeen ja ensihoito paikallaolleet henkilöt.

  Lue lisää

 • Rakennuspalo Mustasaari

  20.1106:26

  Mustasaaressa syttyi aamulla rakennusta uhkaava autopalo. Pelastuslaitos sai hälytyksen klo 5.47 ja tehtävään lähti 7 pelastusyksikköä. Pelastuslaitoksen saapuessa paikalle auto paloi voimakkaasti uhaten viereistä isoa ulkorakennusta. Palo saatiin viime hetkellä hallintaan estäen palon leviäminen rakennukseen. Palo on nyt sammutettu ja ulkorakennuksen seinä tarkistettu palon varalta. Palo ei vaatinut henkilövahinkoja. Pakettiauto tuhoutui täysin. Syttymissyyksi arvioidaan lohkolämmittimen vikaantuminen.

  Lue lisää

 • Liisa-myrsky on aiheuttanut vahingontorjuntatehtäviä Pohjanmaalla

  19.1115:30

  Liisa-myrsky on aiheuttanut päivän aikana 25 vahingontorjuntatehtävää Pohjanmaan pelastuslaitoksen alueella. Tehtävistä suurin osa on ollut puiden kaatumisia. Muutama tehtävä on koskenut kattovaurioita.

  Lue lisää

 • Vesiliikenneonnettomuus, Vaasa

  16.1114:39

  Kanootilla oli ollut tarkoituksena hinata pulpettivenettä. Jostain syystä kanootti oli kaatunut ja kanootissa ollut henkilö joutui veden varaan. Pulpettiveneessä ollut pääsi veneellä rantaan. Pelastuslaitos avusti veden varaan joutuneen henkilön rantaan. Ei henkilövahinkoja.

  Lue lisää

 • Öljyvahinko, Korsnäs

  15.1113:08

  Kasvihuoneen öljysäiliöstä päässyt maahan öljyä. Ensiarvion mukaan maaperään päässyt satoja litroja öljyä. Pelastuslaitos paikalla torjuntatoimissa.

  Lue lisää

 • Teollisuushallin palo Kaskisissa

  12.1120:02

  Noin 500 m2:n teollisuushalli palaa. Sammutustyöt ovat käynnissä. Yksi henkilö hengitti hieman savua, ei vakavia henkilövahinkoja.

  Lue lisää

 • Aiheeton ilmoitus ilmaliikenneonnettomuusvaarasta

  8.1100:19

  Hälytys ei aiheuttanut pelastuslaitokselle toimenpidettä.

  Lue lisää

 • Myrskytilanne

  2.1113:57

  Myrskyntilanteen takia Pohjanmaan pelastuslaitos seuraa tilannetta ja on nostanut valmiuksia.

  Lue lisää

 • Rakennuspalohälytys Veikkaala

  1.1119:23

  Veikkaalan koulun lähellä sähköjohdot kipinöineet ja nähty sininen valokaari. Etäämmältä näyttänyt siltä kuin koulun seinässä olisi kipinöinyt. Alueelta menneet sähköt poikki. Havainnon tehneet toimivat oikein ja tekivät hälytyksen. Pelastuslaitos tarkisti koulun ja ympäristön. Ei paloa. Sähkölaitos selvittää sähkökatkon syytä.

  Lue lisää

 • Rakennuspalohälytys Veikkaala

  1.1119:23

  Veikkaalan koulun lähellä sähköjohdot kipinöineet ja nähty sininen valokaari. Etäämmältä näyttänyt siltä kuin koulun seinässä olisi kipinöinyt. Alueelta menneet sähköt poikki. Havainnon tehneet toimivat oikein ja tekivät hälytyksen. Pelastuslaitos tarkisti koulun ja ympäristön. Ei paloa. Sähkölaitos selvittää sähkökatkon syytä.

  Lue lisää

 • Helga veneen nosto

  28.1017:46

  Pohjanmaan pelastuslaitoksen viikonloppuna uponnut vene Helga on nostettu. Noston suorittivat Vaasan Merityö ja Sukellus Takala. Nosto tehtiin sukeltamalla veneeseen hihnat, tilkitsemällä vuotoja ja sen jälkeen asteittain nostamalla ja pumppaamalla venettä tyhjäksi. Kun vene oli pinnalla, varmistettiin kelluvuus pumpuin ja reiät tukkimalla. Tämän jälkeen vene hinattiin varovasti Kronvikiin, jossa vene nostettiin trailerille. Nosto-operaatio sujui hyvin.

  Lue lisää

 • Rakennuspalo Vöyrillä

  27.1000:16

  Vöyrillä paloi maanantain ja tiistain välisenä yönä kaksi ulkorakennusta. Pelastuslaitos sai hälytyksen klo 22.47. Ensimmäisen yksikön päästyä paikalle, palo levisi toiseen ulkorakennukseen. Palo ei uhannut muita rakennuksia. Palo on nyt saatu hallintaan ja jälkisammutustyöt on aloitettu. Sammutustöiden uskotaan kestävän vielä pari tuntia. Palo ei vaatinut henkilövahinkoja. Ulkorakennukset tuhoutuivat täysin. Palon syttymissyytä ei tiedetä, poliisi tutkii asiaa.

  Lue lisää

 • Eläimen pelastaminen Vaasassa

  25.1012:27

  Pelastuslaitos sai ilmoituksen harakasta, joka oli jäänyt kiinni jalastaan lyhtypylväässä olleeseen johtimeen. Pelastuslaitos otti linnun alas pylväästä ja kontaktoi päivystävää eläinlääkäriä eläimen kunnon arvioimiseksi. Harakka oli niin pahasti loukkaantunut että se jouduttiin lopettamaan.

  Lue lisää

 • Rakennuspalo Korsnäs

  25.1012:20

  Korsnäsissä syttyi rakennuspalo tänään aamulla. Pelastuslaitos sai ilmoituksen klo 7.33. Talo on tuhoutunut palossa täysin. Talossa ei asuttu. Palo ei vaatinut henkilövahinkoja. Sammutustyöt ovat jälkiraivausvaiheessa. Palo haittaa liikennettä suuntaan Närpiö, tiellä olevien pelastusajoneuvojen ja savun takia. Poliisi tutkii syttymissyytä.

  Lue lisää

 • Rakennuspalo Mustasaaressa

  25.1007:02

  Iso ulkorakennus/autotalli oli ilmiliekeissä saapuessaamme kohteeseen. Tulipalossa tuhoutui rakennuksen lisäksi sisällä ollut auto, irtaimistoa ja muutama kana. Sammutus ja jälkiraivaus edelleen käynnissä

  Lue lisää

 • Meripelastustehtävä

  24.1020:19

  Pelastuslaitoksen vene oli virka-aputehtävällä viemässä ensihoitajia kiireelliselle ensihoitotehtävälle Sundomin saaristoon. Matkalla pelastuslaitoksen vene ajoi karille ja joutui merihätään. Rajavartiolaitoksen ilmatyynyalus sai pelastettua pelastuslaitoksen uponneen veneen henkilöstön ( 2 palomeistä ja 2 ensihoitajaa ). Alkuperäinen kiireellinen virka-aputehtävä hoidettiin muilla resursseilla rajavartiolaitoksen ja meripelastusseuran avustuksella

  Lue lisää

 • Ihmisen pelastaminen, Uusikaarlepyy

  22.1002:49

  Poliisi pyysi pelastuslaitokselta virka-apua. Pelastuslaitoksen yksiköt peruttiin ennen kohteeseen saapumista. Ei tehtävää pelastuslaitoksella.

  Lue lisää

 • Rakennuspalo Maalahti

  18.1004:06

  Omakotitalon yhteydessä olevassa autotallissa syttyi pieni palonalku. Pelastuslaitos sai hälytyksen kohteeseen 18.10 klo 3.25. Paikalle lähti 10 pelastuslaitoksen yksikköä. Ensimmäinen yksikkö totesi palon sammuneen ja muut yksiköt voitiin peruuttaa. Talon asukas oli havahtunut savun hajuun ja lähtenyt tarkistamaan tilannetta, kun hän huomasi autotallissa olevan savua ja roskiksen palavan. Asukas sammutti itse palon alun vedellä. Tilanteessa oli onnea mukana, asukas havahtui savun hajuun eikä palo päässyt kehittymään isommaksi. Kukaan ei loukkaantunut palossa. Pelastuslaitos raivasi hieman rakenteita auki varmistaakseen palon sammumisen. Autotalli kärsi savuvahinkoja.

  Lue lisää

 • Liikenneonnettomuus, Mustasaari

  14.1014:48

  Henkilöauto osui 8-tiellä Rimalin kohdalla rekka-auton keulaan. Henkilöauto ajautui ojaan. Rekka-auto ajautui myöskin ojaan ja kaatui kyljelleen. Kaatumisen yhteydessä rekka-auton perävaunu irtosi ja liukui tietä pitkin jääden tielle poikittain tukkien koko tien. Lastina rekka-autossa oli puutavaraa, lautoja yms. Pelastuslaitos ohjasi liikennettä tapahtumapaikalla. Onnettomuuspaikan ohi järjestetty kiertotie. Tie tapahtumapaikalla on poikki useita tunteja. Poliisi tutkii onnettomuuden syytä.

  Lue lisää

 • Kuorma-auton nostotyö Laihia

  14.1001:31

  Laihialla sattui 13.10 klo 18.11 täysperävaunurekan ojaan ajo, jossa rekan peräkärry kaatui ojaan. Itse auto jäi pystyyn ojan pohjalle. Onnettomuus ei aiheuttanut henkilövahinkoja. Illan aikana rekan kuormana ollut sekajäte tyhjennettiin autosta. Kuorma-auton nostotyö jätettiin yöhön klo 24.00, koska VT 3 jouduttiin sulkemaan kokonaan. Palokunta ohjaa liikennettä ja käytössä on kiertotie Rudontien kautta. Tilanne arvioidaan päättyväksi noin klo 2 jälkeen yöllä.

  Lue lisää

 • Tulipalo teollisuusrakennuksessa

  12.1014:34

  Tulipalo teollisuusrakennukssa. Palo on sammunut, tuuletus käynnissä.

  Lue lisää

 • Rakennuspalo, Pedersöre

  8.1022:20

  Rakennuksesta oli havaittu nousevan savua. Paikalle tulleet olivat havainneet, että rakennuksen keittiötila oli palanut. Palo oli sammunut itsekseen. Pelastuslaitos varmisti palon sammumisen. Poliisi tutkii syttymissyytä.

  Lue lisää

 • Huoneistopalo Vaasassa

  2.1016:14

  3krs huoneistossa syttynyt irtaimisto palamaan. Huoneisto kärsi huomattavia savu ja nokivahinkoja. Huoneistossa ei ollut ketään sisällä syttymishetkellä. Pelastuslaitokssen savusukeltajat saivat nopeasti tulipalon sammutettua ja huoneisto savutuuletettiin. Naapurihuoneistot tarkastettiin ja henkilövahinkoja ei päässyyt syntymään. Poliisi suorittaa tarkemman palonsyyntutkinnan.

  Lue lisää

 • Liikenneonnettomuus, Vaasa

  28.916:07

  Henkilöauto oli kääntynyt valoristeyksessä vasemmalle. Ilmeisesti auton kuljettaja ei ollut havainnut vastakkaisesta suunnasta tullutta moottoripyörää. Moottoripyörä oli törmännyt auton kylkeen. Ensihoitoyksikkö kuljetti moottoripyöräilijän keskussairaalaan. Poliisi ohjasi liikennettä tapahtumapaikalla.

  Lue lisää

 • Eläimen pelastaminen Raippaluodossa

  26.918:59

  Pelastuslaitos sai tiedon siipirikkoisesta joutsenesta Raippaluodossa. Paikalle hälytettiin pelastukselta kaksi pelastusyksikköä. Paikalle pyydettiin myös Nordic Wildlife Care -villieläinhoitolasta Markku Harju. Paikalla selvisi, että joutsen oli kunnossa ja poistunut parinsa ja poikastensa kanssa paikalta. Pelastuslaitos kiittää Markku Harjua ansiokkaasta työstään sekä avustaan tälläkin tehtävällä.

  Lue lisää

+