Uutiset

 • Religraafin myöntäminen ansiokkaasta toiminnasta

  20.611:50

  Pohjanmaan pelastuslaitos on päättänyt myöntää Reidar Strömvallille pelastuslaitoksen religraafin ansiokkaasta toiminnasta, jolloin henkilö on pelastettu henkeä uhkaavassa tapaturmassa. Tilaisuus pidettiin Vaasan paloasemalla keskiviikkona 20.6.2018, jolloin pelastusjohtaja Tero Mäki luovutti religraafin.

  Lue lisää

 • Viranomaiset toivottavat hyvää juhannusta!

  19.611:45

  Poikkeuksellisen kuivasta kelistä huolimatta suomalainen juhannus on yleensä myös melko kostea. Näiden kahden vastakohtaisen tekijän esiintyminen, erityisesti yhtä aikaa, voi altistaa ihmiset, eläimet ja ympäristön erityisen vaaran alle. Mutta koska kaikkihan me haluamme kuitenkin nauttia kesästä ja juhlistaa kerrankin kelillisesti kuivaa juhannusta, niin muistetaan muutamia asioita, jotta viranomaisten ei tarvitsisi tulla vierailulle kesken kauneimman kesäillan.

  Lue lisää

 • Maakaasutankkausasemat – ohjeita ja säädöksiä (metaani/metan, CH4)

  19.610:53

  1. STS-EN 13645 - Nesteytetyn maakaasun laitteistot ja asennukset. Maalla olevien laitteistojen suunnittelu. Varastointikapasiteetti 5-200 t.

  Lue lisää

 • Jakeluasemaopas asemanhoitajille, pelastus- ja ympäristönsuojeluviranomaisille

  25.509:39

  Opas on tarkoitettu selkeyttämään polttonesteiden jakeluasemien ylläpitoa ja viranomaisvalvontaa. Oppaassa käydään läpi eri toimijoiden, kuten asemanhoitajien ja viranomaisten roolia.

  Lue lisää

 • Viljankuivurin säännöllinen kunnossapito pienentää merkittävästi paloriskiä

  16.513:22

  Suomen pelastuslaitosten palontutkijat kehottavat maatilojen omistajia huolehtimaan viljankuivureiden säännöllisestä huollosta ja puhdistuksesta. Kuivauslaitteiston hyvä kunto ja puhtaus pienentävät merkittävästi paloriskiä.

  Lue lisää

 • Pelastustoimen uudistus

  02.112:32

  Pelastustoimen uudistus toteutetaan osana maakuntauudistusta. Pelastustoimen järjestämisestä vastaavat jatkossa 18 maakuntaa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kaikissa 18 maakunnassa on vuoden 2019 alusta alkaen oma pelastuslaitos

  Lue lisää