20.06.2018

Religraafin myöntäminen ansiokkaasta toiminnasta

Pohjanmaan pelastuslaitos on päättänyt myöntää Reidar Strömvallille pelastuslaitoksen religraafin ansiokkaasta toiminnasta, jolloin henkilö on pelastettu henkeä uhkaavassa tapaturmassa. Tilaisuus pidettiin Vaasan paloasemalla keskiviikkona 20.6.2018, jolloin pelastusjohtaja Tero Mäki luovutti religraafin.

Reidar toimi nopeasti ja neuvokkaasti tilanteessa, jossa henkilö oli saanut sairauskohtauksen. Reidar aloitti ensiaputoimet ja jatkoi niitä siihen asti, kunnes ambulanssi saapui paikalle. Apuna olleet henkilöt opastivat ambulanssin paikalle ja auttoivat myös ensiaputoimenpiteissä. Ilman nopeaa ensiapua, tilanne olisi voinut olla toinen.

Ensiapu ja/tai ensimmäisenä paikalle tulleiden omatoiminen toiminta on korvaamattoman tärkeää. Ensitoimet hätätilanteissa vaikuttavat merkittävästi onnettomuuksien suuruuteen sekä mahdollisten uhrien määrään.

Pelastuslaitos myöntää religraafin rohkeasta tai/ja neuvokkaasta toiminnasta onnettomuuden estämiseksi, rajoittamiseksi ja/tai toiminnasta, jolla henkilö on pelastettu uhkaavasta vaarasta. Religraafi voidaan myöntää myös muustakin ansiokkaasta toiminnasta.

Lisätietoja pelastuspäällikkö Krister Fogelberg puh. 040 834 8448

IMG 2107 2

Siirry "Rekrytointi"-sivulle