Onnettomuustiedotteet

 • Rakennuspalo, Vaasa

  23.905:44

  Pelastuslaitos sai hälytyksen asuntopalosta 8. kerroksessa. Tulipalo levisi ullakolle. Asukkaat evakuoitiin lähellä olevaan koulurakennukseen. Savunmuodostuksen takia tyhjättiin myös vieressä oleva 8 kerroksinen kerrostalo. Molemmissa taloissa on 51 asuinhuoneistoa.

  Lue lisää

 • Ihmisen pelastaminen, Mustasaari

  22.912:27

  Henkilö jäänyt mönkijän vinssiin sormesta kiinni. Kuljetettu jatkohoitoon.

  Lue lisää

 • Ihmisen pelastaminen, Mustasaari

  22.912:27

  Henkilö jäänyt mönkijän vinssiin sormesta kiinni. Kuljetettu jatkohoitoon.

  Lue lisää

 • Rakennuspalo, Maalahti

  21.902:21

  Ulkorakennus palaa täyden palo vaiheessa. Rakennuksessa sisällä kaasupulloja ja A-tarvikkeita. Alkuvaiheessa leivämisvaara naapurirakennukseen

  Lue lisää

 • Rakennuspalo, Vaasa

  21.901:57

  Täyden palon vaiheessa yksiköiden saapuessa. Rakennuksessa tuhoutunut 2 puimuria, 1 traktori, 3 peräkärryä ja 2 kylvökonetta. Alkuvaiheessa leviämisvaara naapurirakennukseen.

  Lue lisää

 • Rakennuspalo, Mustasaari

  19.909:51

  Vanhassa korjaamorakennuksessa oli sisällä syttynyt päältä ajettava ruohonleikkuri palamaan. Palo levisi myös rakennuksen kattorakenteisiin, joita jouduttiin purkamaan usean neliön alalta. Ensihoitoyksikkö tarkasti rakennuksen omistajan kunnon.

  Lue lisää

 • Liikenneonnettomuus, Vöyri

  18.906:05

  Henkilöauton ja moottoripyörän kolari Oravaisissa polttoaineasema st 1 kohdalla. Moottoripyöräilijä loukkaantui onnettomuudessa ja vietiin ambulanssilla jatkohoitoon.

  Lue lisää

 • Liikenneonnettomuus, Maalahti

  17.921:46

  Henkilöauto ajanut hirvikolarin. Autossa yksi henkilö loukkaantui lievästi ja tarkastuksen jälkeen pääsi lähtemään kotiin. Hirvi kuoli kolarissa ja henkilöauto kärsi peltivahinkoja.

  Lue lisää

 • Muu tulipalo, Vaasa

  17.909:42

  Hirsinen laavu oli syttynyt palamaan kohteessa.

  Lue lisää

 • Liikennevälinepalo, Laihia

  12.918:45

  Henkilöauton sähköjohdot savusivat kohteessa, ei varsinaista paloa. Pohjanmaan pelastuslaitoksen Laihian paloaseman pelastusyksiköt varmistivat tilanteen.

  Lue lisää

 • Tarkistus- / varmistustehtävä, Vaasa

  3.912:24

  Palovaroitin soi ja haisee käryneeltä

  Lue lisää

 • Tarkistus- / varmistustehtävä, Vöyri

  3.900:51

  Pelastuslaitos sai hätäkeskukselta tehtävän hieman ennen puolta yötä lauantaina, että henkilö on kadonnut joessa kahlailun jälkeen. Paikalle lähetettiin yksiköitä Vöyriltä sekä pelastussukeltajat Vaasasta. Tilannepaikalla selvisi, että kyseinen kadonnut henkilö ei olisi ollutkaan ilmoittajan seurassa, eikä näin ollen joessakaan. Pintapelastajat ja sukeltajat tutkivat jokea kahlaten usean sadan metrin matkalta, mutta mitään tai ketään ei löytynyt, eikä muitakaan merkkejä henkilöstä joessa havaittu.

  Lue lisää

 • Liikenneonnettomuus, Uusikaarlepyy

  1.914:21

  Oppilaita kuljettanut linja-auto oli ajautunut tuntemattomasta syystä ojaan. Pohjanmaan pelastuslaitoksen ensihoitoyksiköt tarkastivat matkustajat kohteessa.

  Lue lisää

 • Rakennuspalo, Vöyri

  30.815:31

  Kaksi rakennusmiestä teki vanhan puisen, 90-neliöisen, 1 1/2-kerroksisen omakotitalon kuistin katolla kattotulitöitä, jolloin tuli levisi rakennuksen rakenteisiin. Työmiehet varoittivat rakennuksessa olleita kahta ihmistä, jotka poistuivat rakennuksesta. Tämän jälkeen työmiehet suorittivat alkusammutuksen puutarhaletkulla. Alkusammutus rajoitti paloa ja antoi pelastuslaitokselle aikaa. Pelastuslaitoksen henkilöstä suoritti varsinaisen sammutuksen ja tarkasti paikalla olleiden henkilöiden kunnon. Työmiehet olivat aikanaan saaneet alkusammutuskoulutuksen ja heidän toiminnan ansiosta vältyttiin isoilta vahingoilta. Rakennus jäi asuinkelpoiseen kuntoon.

  Lue lisää

 • Öljyvahinko, Mustasaari

  28.809:15

  Kyseessä harjoitus, ei oikeaa onnettomuutta!

  Lue lisää

 • Rakennuspalo, Vaasa

  27.803:39

  Kerrostaloasunnon parvekkeella syttynyt tulipalo. Pelastuslaitos sammutti palon. Henkilövahinkoja ei sattunut. Poliisi selvittää syttymissyytä.

  Lue lisää

 • Liikennevälinepalo, Närpiö

  24.823:38

  Rekan rengas oli syttynyt palamaan täydessä puukuormassa VT 8:lla Närpiössä. Kuljettaja oli saanut renkaan palon sammumaan käsisammuttimella ja Pohjanmaan pelastuslaitoksen Ylimarkun pelastusyksikkö suoritti jälkisammutuksen kohteessa.

  Lue lisää

 • Eläimen pelastaminen, Vaasa

  21.819:59

  Ratsastamassa olleista hevosista toinen vajosi syvään ojaan takajaloista n. 150m Metsonevantiestä metsässä. Pelastustoimi sai yhteistyössä paikalla olleiden kanssa hevosen ojasta, reilun tunnin työn jälkeen. Haasteita toi pelastusvälineiden kiinnityspisteet umpi metsässä, mutta paikalla ollut mönkijä oli verraton apu. Hevonen nousi jaloilleen ja syömään pienen hengähdystauon jälkeen. Ketään ei loukkaantunut onnettomuudessa.

  Lue lisää

 • Rakennuspalo, Pedersöre

  18.820:08

  Autotallissa syttynyt pieni tulipalo. Palo saatiin hallintaan alkusammutuksella. Pelastuslaitos viimeisteli sammutuksen.

  Lue lisää

 • Rakennuspalo, Vöyri

  17.805:57

  Kaksikerroksinen puutalo palokunnan saapuessa täyden palon vaiheessa. Sammmutustyöt käynnissä edelleen.

  Lue lisää

 • Eläimen pelastaminen, Vaasa

  9.822:42

  Joutsenen poikaseen kiinnittynyt uistin sekä nielaissut siimaa. Yhteistyössä eläinten ystävän Markku Harjun kanssa saimme poikasen kiinni ja irroitettua, sekä siiman että uistimen joutsenesta ja poikanen pääsi uiskentelemaan vapaana ja iloisena emonsa huomaan.

  Lue lisää

 • Rakennuspalovaara, Vaasa

  7.821:49

  Jakorasia syttynyt palamaan myymälässä kaapelihyllyllä. Pelastuslaitos sammutti palon. Myymälä tyhjennettiin asiakkaista. Henkilövahinkoja ei aiheutunut.

  Lue lisää

 • Rakennuspalo, Vaasa

  3.804:43

  Pelastuslaitoksen tullessa kohteeseen noin 150 m2:n omakotitalon yläpohja liekeissä. Tulipalo levinnyt koko talon yläpohjan alueelle. Tällä hetkellä pelastuslaitoksen yksiköt sammuttavat paloa ja yrittävät estää palon leviämisen alapuolisiin tiloihin. Alapuoliset huoneistotilat kärsineet mittavia savuvahinkoja. Talon asukas ilmoittanut palosta hätäkeskukseen. Ei henkilövahinkoja.

  Lue lisää

 • Rakennuspalovaara, Vaasa

  29.709:57

  Leipomon "possukoneen" paistorasva oli syttynyt palamaan. Palo sammutettiin henkilökunnan toimesta mallikkaasti ja nopeasti ennen palokunnan tuloa.

  Lue lisää

 • Rakennuspalovaara, Vaasa

  28.722:07

  Asukas laittanut paperia takkaan ja sytyttänyt ne tuleen. Säätilan vuoksi hormi ei ollut vetänyt normaalisti ja savut olivat tulleet savupiipun sijasta ulos muista luukuista. Tämän vuoksi savu levisi rakennuksen sisätiloihin. Pelastuslaitos savutuuletti kohteen. Ei muita toimenpiteitä.

  Lue lisää

+