Onnettomuustiedotteet

 • Väärä hälytys väestöhälyttimestä

  2.1214:44

  Järjestelmävirheen vuoksi yleisen vaaramerkin kokeiluääni soinut. Ei aiheuta toimenpiteitä.

  Lue lisää

 • Rakennuspalovaara kunnankirjastossa / oppilasasuntolassa

  28.1104:10

  Kirjastoauton dieselkäyttöinen sisätilalämmitin oli kytkeytynyt päälle aiheuttaen savun muodostusta autosuojaan. Autosuoja sijaitsee samassa rakennuksessa kunnankirjaston sekä oppilasasuntolan kanssa. Automaattinen paloilmoitin teki hälytyksen rakennukseen samalla hälyttäen pelastuslaitoksen. Rakennuksessa oleva oppilasasuntola tyhjennettiin tilanteen alkuvaiheessa mutta opiskelijat pääsivät palaamaan asuntolaan takaisin noin 20 minuutin kuluttua. Varsinaista tulipaloa ei ollut mutta kirjastoauto siirrettiin ulos ja autosuojaa savutuuletettiin hetki tapahtuman jälkeen.

  Lue lisää

 • Liikenneonnettomuus, Mustasaari

  27.1116:04

  Pohjoisen suunnasta tullut henkilöauto ajautui todennäköisesti sairaskohtauksen takia vastaantulevan kaistan yli pientareelle ja sieltä takaisin tielle törmäten etelästäpäin tulleeseen henkilöautoon, jolloin myös ko. auton perässä tullut pakettiauto törmäsi edelläajavaan autoon. Jokaisessa autossa oli vain kuljettaja, joista yksi kuljetettiin ensihoitoyksikön toimesta tarkastukseen sairaalaan, mutta ei kuitenkaan loukkaantunut vakavasti. Pohjoiseen menevä kaista suljettiin raivaus- ja hinaustöiden ajaksi ja liikenne ohjattiin viereiselle tielle. Alkoholilla ei ollut osuutta onnettomuuteen, onnettomuuspaikalla tien pinta hieman liukas ja taivaalta tuprutteli lunta. Pelastuslaitoksella ei muuta tiedotettavaa.

  Lue lisää

 • Tarkistus- / varmistustehtävä, Vaasa

  22.1109:33

  Henkilökunta havainnut liikekiinteistössä lievää savun hajua. Pelastuslaitoksen yksiköt tiedustelivat tilat, mutta mitään selittävää syytä hajulle ei löytynyt.

  Lue lisää

 • Liikenneonnettomuus, Laihia

  18.1120:19

  Kolari Tampereentiellä Jokikylän kohdalla. Osallisena kolarissa oli henkilöauto sekä neljä hevosta. Kolarissa loukkaantui kolme henkilöä, joista yksi henkilö vakavasti. Kaikki hevoset kuolivat onnettomuudessa.

  Lue lisää

 • Rakennuspalo, Vaasa

  14.1119:49

  Rakennuspalo osoitteessaJääkärinpuistikko 18. Palo oli alkanut saunaosastolta noin kello 18:30 aikoihin. Rakennuksessa oli viisihenkinen perhe sekä koira, joka pääsi turvallisesti rakennuksesta ulos. Tällä hetkellä jälkiraivaustyöt käynnissä.

  Lue lisää

 • Muu tulipalo, Vöyri

  11.1121:12

  Hätäkeskukseen tuli useita ilmoituksia Vöyrin hiihtokeskuksen rinteellä näkyvästä palosta, jota ennen alueella oli kuulunut pauketta. Pelastuslaitoksen Vöyrin aseman yksiköt hälytettiin paikalle ja perillä selvisi, että kyseessä oli n. 5x6 metrinen, puurakenteinen varastokoppi, joka oli ilmiliekeissä. Kopissa ei ollut arvokasta tavaraa, vain muutamia lautoja ja työkaluja. Pelastuslaitos sammutti palon ja poliisipartio kävi myös paikalla tutkimassa syttymissyytä. Syyksi epäillään varomatonta tulenkäyttöä ja/tai ilkivaltaa, todennäköisesti sytytetty jonkinlaisia raketteja, josta palo sai alkunsa. Ilkivallantekijöistä ei paikalla näkynyt jälkeäkään, tai ainakaan kukaan ei tunnustanut hölmöilyjään. Mitä tästä opimme: 1. Raketit kuuluvat vain uuteen vuoteen ja Huvilakauden päättäjäisiin ja tällöinkin vain tiettynä kellonaikana ja tietyin aluerajoituksin. 2. Muistutamme, että vahingonkorvausvelvollisuus on aina ilkivallan tekijällä, ikään katsomatta. 3. Järjenkäyttö on sallittua, jopa suotavaa, kun mietitään tekemistä pimeässä syysillassa ja muulloinkin.

  Lue lisää

 • Pyykinpesukone syttyi palamaan Kristiinankaupungissa.

  11.1115:00

  Pyykinpesukone syttyi palamaan omakotitalossa. Talon väki sai palon sammutettua. Pelastuslaitos varmisti tilanteen ja tuuletti ulos savun asunnosta.

  Lue lisää

 • "Markbrand" i Vörå

  11.1101:17

  Räddningsenheter från Österbottens räddningsverk alarmerades till en oklar eldsvåda vid gränsen av Vörå och Nykarleby. Förbipasserande person observerade lågor i mörkret och ringde 112, hen kunde inte berätta vad var det frågan om i brand. Hela situationen orsakades av en medborgare som fick iden att bränna stubb mm. på åkern på det sätt att brännandet fortsätter under natten. Brännandet var inte övervakat och man hade inte anmält det till räddningsverket i förhand. Branden är släckt av räddningsverket och räddningsenheter har lämnat platsen. Vad lärde man av situationen? 1. En anmälan av planerat brännande måste göras i förhand till räddningsmyndigheten, anvisningar hittas från räddningsverkets internet-sidor. 2. Öppen eld får inte lämnas utan övervakning.

  Lue lisää

 • "Maastopalo" Vöyrillä

  11.1101:17

  Pohjanmaan pelastuslaitoksen pelastusyksiköt hälytettiin sammuttamaan epäselvää tulipaloa Vöyrin ja Uudenkaarlepyyn rajalle. Ohikulkija havaitsi liekit pimeydessä ja soitti 112:een, hän ei kyennyt kertomaan mistä palossa on kyse. Koko tilanne johtui siitä, että kansalainen oli saanut idean polttaa kantoja ym. pellolla siten, että palaminen jatkuu yöllä. Palamista ei valvottu eikä siitä ollut ilmoitettu pelastuslaitokselle etukäteen. Palo on sammutettu pelastuslaitoksen toimesta ja pelastusyksiköt ovat poistuneet paikalta. Mitä tilanteesta opittiin? 1. Suunnitellusta poltosta on ilmoitettava etukäteen pelastusviranomaiselle, ohjeet löytyvät pelastuslaitoksen internet-sivuilta. 2. Avotulta ei saa jättää ilman valvontaa.

  Lue lisää

 • Liikennevälinepalo, Vaasa

  1.1121:19

  Linja-auto syttyi palamaan pihatiellä Vaasan puolella Söderfjärdintiellä torstaina illalla. Linja-autossa oli kytketty polttoainelämmitysjärjestelmä päälle aiemmin. Kun kuljettaja oli käynnistänyt auton, oli hän havainnut liekkejä moottoritilasta. Bussi oli kuljettajaa lukuunottamatta tyhjä, ja kuljettaja tarkastettiin paikan päällä ensihoitohenkilöstön toimesta, eikä tarvetta jatkohoidolle ilmennyt. Pelastuslaitos sammutti palon ja vaahdotti ympäristön lisävahinkojen estämiseksi.

  Lue lisää

 • Tarkistus- / varmistustehtävä, Vaasa

  1.1120:58

  Kolmekerroksisen kerrostalon katolla olevasta viemärin tuuletusputkesta nousi vesihöyryä, mitä erehdyttiin luulemaan savuksi. Katto ja putken ympäristö tutkittiin pelastuslaitoksen nostolava-autoa ja lämpökameraa käyttäen, eikä mitään paloon viittaavaa löytynyt. Ei muuta tiedotettavaa.

  Lue lisää

 • Kuorma-auton ojaanajo Mustasaaressa

  1.1112:14

  Kuorma-auto ajautunut ojaan tuntemattomasta syystä.

  Lue lisää

 • Liikenneonnettomuus, Pedersöre

  31.1007:52

  Kuorma-auto ajautunut hiljaisella nopeudella ojaan liukkaalta tieltä.

  Lue lisää

 • Tarkistus- / varmistustehtävä, Vaasa

  30.1014:23

  Lapsia nähty lammen jäällä. Ei tehtävää pelastuslaitokselle, lapset olivat rannalla.

  Lue lisää

 • Pakettiauto tuhoutui Mustasaaressa

  29.1006:36

  Pakettiauto tuhoutui palossa täysin ulkona. Palo on sammutettu.

  Lue lisää

 • Rakennuspalovaara

  28.1015:05

  Vanhempi henkilö teki ruokaa ja kaatui, eikä päääsyt itse ylös. Palanut ruoka hellalla aiheutti voimakkaan savun ja palovaroitin ilmoitti/hälytti savusta. Asukaalla oli turvapuhelin, jolla pystyi ottamaan yhteyttä turvapuhelinkeskukseen. Keskus hälytti palokunnan kohteeseen. Pelastuslaitos murtautui kohteeseen ja löysi autettavan, tarkisti koko koteen ja suoritti savutuuletuksen talossa. Talossa ollut henkilö kuljetettiin sairaalaan tarkastettavaksi.

  Lue lisää

 • Autopalo

  28.1010:20

  Pakettiauto syttynyt palamaan teknisen vian vuoksi Keskuskoulun sisäpihan hiekkakentällä noin kello 10 sunnuntaiaamuna. Pakettiauto tuhoutui ohjaamostaan täysin. Ei henkilövahinkoja palossa ja ei vaaraa ympärillä oleville rakennuksille.

  Lue lisää

 • Tieliikenneonnettomuus

  25.1008:47

  Pakettiauton ulosajo Alskatintiellä Fjärdskärin kohdalla n. kello 8:00 aikaan. Autossa oli mukana kuljettaja, joka loukkaantui lievästi.

  Lue lisää

 • Liikenneonnettomuus, Laihia

  22.1018:44

  Kylkikolari 100 km/h rajoitusalueella. Yksi ihminen loukkaantui lievästi.

  Lue lisää

 • Eläimen pelastaminen, Mustasaari

  18.1014:46

  Kaksi kissanpentua jäänyt jumiin vanhaan latoon hirren ja laudoituksen väliin. Pelastuslaitoksen yksikkö vapautti kissat pinteestä.

  Lue lisää

 • Liikenneonnettomuus VT 18

  15.1015:43

  Rekan ja henkilöauton kolari VT 18. Pelastus- ja raivaustyöt käynnissä.

  Lue lisää

 • Liikenneonnettomuus, Vaasa

  11.1008:29

  Kaivinkone törmäsi Yhdystiellä lähellä moottoritien ramppia rautatiesiltaan Vaasassa hieman ennen puoli kahdeksaa torstaiaamuna. Kaivinkoneenkuljettaja selvisi vammoitta, mutta kaivinkoneesta valui tielle öljyä, jonka pelastuslaitos imeytti turpeeseen. Onnettomuuspaikalle muodostui ruuhkaa työmatkaliikenteen ollessa vilkkaimmillaan ja pelastuslaitos ohjasi liikennettä yhtä kaistaa käyttäen. Hinausauto tuli hakemaan kaivinkoneen pois ja pikkuhiljaa liikenne palautui normaaliksi.

  Lue lisää

 • Rakennuspalo Närpiössä

  8.1021:04

  Närpiössä mitt i stan nimisessä rakennuksessa oli tulipalo saunaosastossa maanantai-illalla. Rakennuksessa sijaitsee mm. hotelli, ravintola, elokuvateatteri ja on Närpiön kulttuuritalo sekä monitoimitalo samanaikaisesti. Hotellin asukkaille järjestettiin uusi majoitus Vaasassa ja Mustasaaressa oleviin hotelleihin lievän savunhajun takia. Asukkaita siirrettiin yhteensä 38 henkilöä muihin hotelleihin.

  Lue lisää

 • Onödigt oljeskada

  8.1016:44

  Ca. 2000 liter lätt brännolja rann ut till lantgårds mark samt delvis till närvarande bäck under söndagkväll/måndagmorgon. Plats är vid gränsen mellan Närpes och Kurikka. Orsak: bristfällig farmarcistern. Akuta åtgärder av räddningsverket har gjorts, situationen observeras. Ansvar för bekämpningen överförs till Närpes stad troligtvis i morgon. Efter räddningsverkets åtgärder fortsätter andra organisationer redogörelse av skadan för en lång tid. Vad lärde man sig? 1. Farmarcisterner av lantsgård måste vara i skick och man måste använda dom på rätt sätt. 2. Vid en miljöskada måste nödsamtal till 112 göras i god tid.

  Lue lisää

+